Hoe 3D Touch op een iPhone in of uit te schakelen

Apple neemt misschien een beetje afstand van 3D Touch – het is helemaal niet beschikbaar op de iPhone XR – maar we zijn nog steeds grote fans van de opties die het biedt. Als dat niet het geval is, kunt u 3D Touch helemaal uitschakelen.

3D Touch kwam met de iPhone 6s, waardoor mensen steviger op sommige elementen van de iOS-interface kunnen drukken om acties uit te voeren of extra opties te onthullen. Het biedt een soort rechtsklik, waardoor iOS wat extra diepte krijgt. Het voegt echter ook complexiteit toe, en Apple is nooit goed geweest in het vindbaar maken van de functies die 3D Touch mogelijk maakt. Als je een iPhone 6s of nieuwer hebt, met uitzondering van de eerder genoemde iPhone XR, is het mogelijk dat je 3D Touch hebt ingeschakeld en deze nog nooit hebt gebruikt.

  Schakel T9-invoer in op iPhone 5s-kiezer [Jailbreak]

Met de komst van de iPhone XR introduceerde Apple Haptic Touch, dat een deel van de 3D Touch-functionaliteit overneemt en achter een tik-en-houd-gebaar plaatst. De twee gebaren – 3D Touch en Haptic Touch – genieten op een aantal belangrijke manieren echter niet van functiepariteit. Haptic touch ondersteunt helemaal geen “peek & pop” en op het startscherm gebaseerde snelkoppelingen. Als u een iPhone XR-bezitter bent, bevindt de optie om Haptic Touch in of uit te schakelen zich op dezelfde locatie als 3D Touch.

Hier gaan we de stappen doorlopen die u kunt nemen om te controleren of 3D Touch is ingeschakeld en, nog belangrijker, het naar eigen inzicht in- of uitschakelen. Laten we beginnen.

  Waarom een ​​IR-blaster in 2020 nog steeds nuttig is op telefoons

3D Touch in- of uitschakelen

Zoals zo vaak het geval is met veel opties binnen iOS, is het in- of uitschakelen van 3D Touch geen ingewikkelde aangelegenheid, maar voordat je begint te speuren via de app Instellingen, moet je wel weten waar je moet zoeken.

Nadat je Instellingen hebt geopend, tik je op ‘Algemeen’.

Tik vervolgens, en misschien enigszins verrassend, op ‘Toegankelijkheid’.

Scroll een stukje naar beneden en tik vervolgens op 3D Touch. Je kunt hier ook zien of 3D Touch is ingeschakeld.

Zoals je zou verwachten, is het in- of uitschakelen van 3D Touch een kwestie van de schakelaar in de “aan” of “uit” -positie zetten. Breng uw wijziging aan en u bent helemaal klaar.

Als 3D Touch is ingeschakeld, kunt u selecteren hoe gevoelig u wilt dat 3D Touch is, waarbij een lichtere instelling een minder stevige druk vereist om de functie te activeren wanneer deze in gebruik is.

  De beste gratis NZB-zoekmachines

Als 3D Touch is uitgeschakeld, zijn handige functies zoals “Peek & Pop” niet langer beschikbaar, noch toegang tot snelkoppelingen of widgets vanaf het startschermpictogram van een app.