Hoe 911 Operator op Linux te spelen

911 Operator plaatst de speler in de rol van een 911-dispatcher voor noodlijnen en -diensten. Het is een leuk en uitdagend videospel. Het is ontwikkeld door Jutsu Games en uitgegeven door Games Operators. Hier leest u hoe u 911 Operator op Linux kunt spelen.

Hoe 911 Operator werkend te krijgen op Linux

911 Operator werkt op Linux dankzij de fantastische technologie die Valve heeft ontwikkeld, genaamd Proton. De applicatie is echter niet native voor Linux. Om de game op je computer te laten werken, moet je de Steam-app op je computer installeren.

Het installeren van Steam op Linux is relatief eenvoudig en wordt ondersteund op een groot aantal verschillende Linux-besturingssystemen. Open een terminalvenster op het bureaublad door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken om de installatie te starten. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu.

Met het terminalvenster open en klaar voor gebruik, kan de installatie beginnen. Gebruik de onderstaande instructies om de Steam-app op uw computer te laten werken.

Ubuntu

Als u Ubuntu of een op Ubuntu gebaseerd besturingssysteem gebruikt, kunt u Steam aan het werk krijgen met een eenvoudige apt install-opdracht hieronder.

sudo apt install steam

Debian

Steam werkt wel op Debian. U moet echter het nieuwste Steam DEB-pakket downloaden van de officiële Steam-website. Gebruik de onderstaande wget-downloadopdracht om Steam te pakken.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Wanneer het DEB-pakket klaar is met downloaden, kan de installatie van Steam worden gedaan met behulp van het onderstaande dpkg-commando.

sudo dpkg -i steam.deb

Met het Steam DEB-pakket op uw computer ingesteld, moet u zorgen voor de afhankelijkheden voor Steam op uw computer. Gebruik de opdracht apt-get install -f om de afhankelijkheden te corrigeren.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Je kunt Steam op je Arch Linux-computer installeren, zolang je de “multilib”-softwarerepository op je computer hebt ingesteld. Om deze repo in te stellen, opent u het bestand /etc/pacman.conf in uw favoriete teksteditor (als root).

  Hoe Splitgate (bèta) op Linux te spelen

Zodra het pacman-configuratiebestand is geopend, zoekt u het gedeelte “mutlilib” van het tekstbestand. Verwijder vervolgens het #-symbool van voren, evenals de lijnen er direct onder. Sla vervolgens de bewerkingen op.

Wanneer u klaar bent met bewerken, gebruikt u de opdracht pacman om de officiële Arch Linux-softwareservers opnieuw te synchroniseren met uw installatie.

sudo pacman -Syy

Ten slotte kun je de Steam-app op je computer installeren met het pacman-commando.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Degenen die Fedora of OpenSUSE Linux gebruiken, kunnen de Steam-toepassing installeren via softwarebronnen die op het systeem zijn opgenomen. Dat gezegd hebbende, de Flatpak-release van Steam werkt veel beter op deze besturingssystemen en we raden aan om die instructies te volgen.

  Gebruik Manuskript om uw schrijfprojecten op Linux te organiseren

Flatpak

Als je de Flatpak-release van Steam op je computer wilt gebruiken, moet je eerst de Flatpak-runtime op je computer configureren. U kunt de runtime instellen door deze handleiding te volgen. Na het instellen van de Flatpak-runtime, installeer Steam met behulp van de onderstaande opdrachten.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installeer 911 Operator op Linux

Met Steam op uw computer geïnstalleerd, open het en log in op uw account. Volg daarna de stapsgewijze instructies hieronder om 911 Operator onder Linux te laten werken.

Stap 1: Open het menu “Steam” in Steam en klik erop. Selecteer vervolgens de knop “Instellingen” om toegang te krijgen tot het Steam-instellingenvenster.

Zoek in het venster Steam-instellingen het gedeelte “Steam Play” en klik erop met de muis. Klik vervolgens op het vakje “Steam Play inschakelen voor ondersteunde titels” en “Steam Play inschakelen voor alle andere titels”.

Stap 2: Zoek de knop “Opslaan” en klik erop met de muis. Nadat je deze knop hebt geselecteerd, wordt je naar de Steam-winkel gebracht. Klik vanaf hier op het zoekvak en typ ‘911 Operator’. Druk op de Enter-toets om de zoekresultaten te bekijken.

  De 5 beste besturingssystemen om uw Linux-server van stroom te voorzien

Stap 3: Bekijk de zoekresultaten en selecteer “911 Operator” met de muis. Nadat je de game in de zoekresultaten hebt geselecteerd, kom je op de 911 Operator Steam-winkelpagina.

Klik op de Steam-winkelpagina voor 911 Operator op de groene knop “Toevoegen aan winkelwagen” om de game te kopen en toe te voegen aan je Steam-gamecollectie.

Stap 4: Zoek de knop “Bibliotheek” in Steam en klik erop met de muis. Zoek vervolgens “911 Operator” in uw bibliotheek. Zodra je het spel hebt gevonden, zoek je de blauwe knop “INSTALLEREN” en klik je erop met de muis om het spel te downloaden en op je Linux-computer te installeren.

Stap 5: Zodra 911 Operator op uw Linux-computer is geïnstalleerd, wordt de blauwe “INSTALL”-knop een groene “PLAY”-knop. Selecteer deze afspeelknop om het spel op je computer te starten. Genieten van!