Hoe aangepaste ‘Auto-Lock’ & ‘Require Passcode’-tijd in iOS in te stellen

Over het algemeen is er een omgekeerde relatie tussen veiligheid en gemak. In de meeste gevallen gaat een hogere beveiliging ten koste van het gemak. Twee-factor-authenticatie op services zoals Gmail, Twitter en Facebook vereist dat u twee codes invoert om toegang te krijgen tot uw eigen account – hogere beveiliging ten koste van minder gemak. Vergrendelscherm-wachtwoorden op smartphones kunnen variëren van eenvoudige 4-cijferige codes tot lange alfanumerieke wachtwoorden; je voegt in ieder geval een extra stap toe om toegang te krijgen tot je eigen apparaat. Een betere balans tussen de twee bovengenoemde eigenschappen, maar nog verre van perfect.

iOS wordt geleverd met twee handige instellingen om de tijd of stappen te verminderen die nodig zijn om naar het startscherm te gaan: ‘Auto-Lock’ en ‘Require Passcode’. Apple heeft hiervoor 4-5 vooraf gedefinieerde opties opgenomen in Instellingen > Algemeen, maar als je er volledige controle over wilt hebben, heb je pech… tenzij je je iOS-apparaat hebt gejailbreakt. ‘insanj’ heeft twee tweaks bedacht – LongerAutoLock en PassTime – waarmee je een aangepaste tijd kunt instellen voor respectievelijk Auto Lock en Require Passcode.

  Aanmelden voor Microsoft Edge Preview voor iOS en Android

Met LongerAutoLock kunt u een specifieke tijd in minuten instellen waarna uw telefoon het scherm uitschakelt en zichzelf vergrendelt. De volgende keer dat u uw telefoon probeert te gebruiken, moet u de stap ‘Slide to Unlock’ doorlopen – met of zonder toegangscode. De tweak voegt een bewerkingspictogram toe in de rechterbovenhoek van het Auto-Lock-scherm (Instellingen> Algemeen> Auto-Lock) waarop u kunt tikken om aangepaste tijden aan de bestaande lijst toe te voegen.

PassTime doet hetzelfde, maar dan voor de instelling Toegangscode vereisen. Voor niet-ingewijden zorgt het instellen van X minuten voor ‘Toegangscode vereisen’ ervoor dat u uw toegangscode niet opnieuw hoeft in te voeren als u uw telefoon binnen die tijd ook maar één keer gebruikt. Als je telefoon gedurende die tijd ongebruikt blijft, moet je jezelf verifiëren wanneer je de volgende keer voorbij het vergrendelscherm gaat.

  Metal Slug Defense uitgebracht voor Android en iOS [Review]

Ik heb het persoonlijk ingesteld op 15 minuten en ik vind het prima. Als u echter iets langer zoekt, heeft u nog maar ‘1 uur’ over van de vooraf gedefinieerde lijst van Apple. Nauwelijks ideaal.

PassTime en LongerAutoLock zijn beide beschikbaar voor $ 0,99 onder de BigBoss-repo op Cydia. Als je er echter een koopt, krijg je de andere gratis. Het is een goede deal voor iedereen die op zoek is naar een betere balans tussen veiligheid en gemak.

Laat ons zeker weten wat je van de twee tweaks vindt door hieronder een reactie achter te laten.

  JellyLock7 is een aanpasbaar Android-geïnspireerd vergrendelscherm voor iOS 7