Hoe advertenties in iPhone-games te blokkeren

Er zijn veel games voor de iPhone, en hoewel de grote namen meestal leuk genoeg zijn om te spelen, moet je als je ooit gratis games zoals Crowd City of Helix Jump op je iPhone hebt geprobeerd, het enorme aantal advertenties zijn opgevallen. die je ervaring verpesten. Nu zijn advertenties in gratis games niet slecht, omdat ze ontwikkelaars inkomsten laten verdienen. Sommige games overdrijven echter advertenties uit hebzucht, en dat is waar je misschien aan adblockers voor iPhone denkt. Gelukkig is er een heel gemakkelijke manier om dit te doen. Hier leest u hoe u advertenties in iPhone-games blokkeert.

Vermijd advertenties in games op iPhone (2022)

Hoewel Apple geen ingebouwde adblocker biedt waarmee je advertenties op je hele apparaat kunt blokkeren, zijn er meerdere manieren om advertenties en pop-ups te beheersen. Omdat er zowel gratis als betaalde methoden zijn, kunt u de voorkeursopties kiezen, afhankelijk van uw behoeften.

Gebruik Adguard DNS om advertenties in iOS-games te blokkeren

De eenvoudigste manier om advertenties in iPhone-games te blokkeren, is door Adguard DNS te gebruiken om uw internetverkeer te routeren. Deze DNS is gemaakt met het doel advertenties te blokkeren, zodat het advertenties in vrijwel elke game kan blokkeren. Ik heb Adguard DNS getest met gratis games zoals Crowd City, Helix Jump en andere die meestal veel advertenties tonen. Adguard DNS blokkeert alle advertenties in games als deze volledig. Hier leest u hoe u het instelt.

Opmerking: we hebben deze methode getest op zowel iOS 15 als iOS 16 en het werkt prima. Als je iOS 16 op je iPhone hebt geïnstalleerd, kun je deze methode op betrouwbare wijze gebruiken om advertenties in je games te blokkeren.

 • Open Safari op uw iPhone en ga naar de openbare DNS-website van Adguard DNS (bezoek). Klik hier op ‘Methode 2’
  Hoe u uw Wii U kunt hacken om homebrew-games en -apps uit te voeren

 • Klik op ‘iOS’ om de iOS-stappen uit te vouwen. Met de ‘Default server’ geselecteerd, klik op ‘Download Profile’.

 • Zodra het profiel is gedownload, opent u Instellingen en tikt u op de banner met de tekst ‘Profiel gedownload’. Tik op ‘Installeren’ en volg de instructies op het scherm om het profiel op je iPhone te installeren.

Nadat het profiel is geïnstalleerd, zou Adguard DNS actief moeten zijn op uw iPhone. Als dit echter niet het geval is, of als u gewoon wilt controleren of deze is geactiveerd, volgt u de onderstaande stappen.

 • Ga naar Instellingen -> Algemeen -> VPN, DNS & Apparaatbeheer.

 • Tik op ‘DNS’ en kies ‘dns.adguard.com DoH’ als voorkeurs-DNS.

Pro-tip: als je terug wilt naar het gebruik van de reguliere DNS in plaats van Adguard, ga dan gewoon naar de DNS-instellingen op je iPhone en kies ‘Automatisch’.

Andere manieren om advertenties te proberen en te blokkeren

Hoewel de methode die we hierboven hebben genoemd prima werkt en alle advertenties blokkeert in elke game die ik heb getest, lees dan verder als je op zoek bent naar andere methoden om advertenties in je games te blokkeren. Hier zijn enkele van de beste alternatieve manieren om advertenties in iPhone-games te blokkeren.

1. Gebruik de vliegtuigmodus om advertenties direct te blokkeren

Geen prijzen voor raden! De vliegtuigmodus is al lang een behoorlijk effectief hulpmiddel voor het blokkeren van advertenties in games op iPhone en iPad. Aangezien de meeste advertenties een internetverbinding gebruiken om advertenties weer te geven, kunt u ze eenvoudig blokkeren door de vliegtuigmodus in te schakelen. Dankzij het controlecentrum is het activeren van deze modus een fluitje van een cent.

Schakel de vliegtuigmodus in op iPhone en iPad zonder Home-knop

 • Veeg omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm om toegang te krijgen tot het controlecentrum.
 • Druk nu op het vliegtuigpictogram om het in te schakelen.

Schakel de vliegtuigmodus in op iPhone en iPad met de startknop

 • Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het controlecentrum te openen.
 • Tik vervolgens op het vliegtuigpictogram om het in te schakelen.

Wanneer de vliegtuigmodus is geactiveerd, worden zowel de mobiele als de Wi-Fi-pictogrammen grijs weergegeven. In tegenstelling tot het mobiele pictogram kan het Wi-Fi-pictogram echter worden ingeschakeld, zelfs als de vliegtuigmodus actief is.

  Netflix kijken in 1080p in Chrome en Firefox

Zonder internetverbinding op je iPhone worden er geen advertenties weergegeven in je games. Dus ga je gang en speel je favoriete games met de gewenste gemoedsrust, wetende dat de willekeurige advertenties je niet zullen afleiden. In bepaalde gevallen ziet u mogelijk lege ruimtes voor advertenties. Houd er rekening mee dat niet alle games zijn ontworpen om offline te werken en dat er veel functies kunnen zijn die mogelijk niet werken als uw apparaat niet is verbonden met internet. Als je klaar bent om met deze nadelen om te gaan, is de truc met de vliegtuigmodus iets voor jou.

2. Schakel mobiel en wifi uit via de app Instellingen

Een andere gemakkelijke manier om advertenties op iOS te blokkeren, is door mobiel en wifi uit te schakelen via de app Instellingen.

 • Open de app Instellingen op je iPhone of iPad.
 • Ga nu naar Wi-Fi- en mobiele instellingen en schakel vervolgens de schakelaars uit.

Als de internetverbinding volledig is uitgeschakeld, worden er geen advertenties weergegeven in je iPhone-games. Zo kun je zonder onderbreking je favoriete games spelen.

3. Schakel mobiel uit voor specifieke games

Met iOS kunt u de toegang van apps tot mobiele data beheren. Daarom kunt u specifieke apps toestaan/weigeren om toegang te krijgen tot mobiele data. In plaats van de internetverbinding op je hele apparaat volledig uit te schakelen, biedt het je de gewenste flexibiliteit om alleen bepaalde apps/games offline te zetten. Je kunt deze functie precies gebruiken om advertenties in je iPhone-games te blokkeren.

 • Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad en kies Mobiel/Mobiel.
 • Blader nu naar beneden om de game te vinden waarvoor u advertenties wilt blokkeren en schakel vervolgens de schakelaar ernaast uit.

4. Gebruik Luna Adblocker om advertenties in games op iPhone en iPad te blokkeren

Hoewel de App Store vol zit met een heleboel adblockers, zijn ze bijna allemaal ontworpen voor Safari. Hoewel er enkele adblckers zijn die beweren advertenties in apps en games op de iPhone te blokkeren, voldoen ze niet aan de verwachting. Je moet dus erg kieskeurig zijn als je ze oppikt om advertenties in games te blokkeren.

Na verschillende adblockers geprobeerd te hebben, zowel betaald als gratis, vond ik Luna een redelijk veilige gok. Houd er rekening mee dat het installeren van Luna adblocker een beetje anders is, omdat het geen volwaardige app biedt. U moet Luna’s adblocking VPN-profiel installeren via Safari en het certificaat ervan vertrouwen.

  Hoe Apple TV met iPhone te bedienen

1. Open eerst Safari op je iPhone of iPad en ga dan naar deze link. Houd er rekening mee dat het installatieproces in Safari moet gebeuren, dus zorg ervoor dat u de link in de browser van Apple opent.

2. Nu wordt u gevraagd om uw geboortejaar in te voeren en vervolgens op de knop Adblocking VPN-profiel te klikken.

3. Open vervolgens de app Instellingen op uw apparaat en tik op Profiel gedownload dat direct onder uw profiel verschijnt. Houd er rekening mee dat als er al meer dan één waarschuwing in het menu Instellingen staat, u op Meer voor uw iPhone/iPad moet tikken en op Profiel gedownload moet klikken.

4. Tik vervolgens op Installeren in de rechterbovenhoek en voer vervolgens de toegangscode van uw apparaat in om door te gaan.

5. Nu krijgt u een waarschuwing met de melding: “Als u het certificaat ‘Adblock Extension Root Certificate Authority’ installeert, wordt het toegevoegd aan de lijst met vertrouwde certificaten op uw iPhone/iPad. Dit certificaat wordt pas vertrouwd voor websites als u het inschakelt in de Certificaatvertrouwensinstellingen.” Tik op Installeren in de rechterbovenhoek van het scherm en klik vervolgens op Gereed.

6. Navigeer nu naar Instellingen -> Algemeen en kies Over.

7. Scroll naar beneden en tik op Certificaatvertrouwensinstellingen en zorg er vervolgens voor dat de schakelaar voor Adblock Extension Root-certificering is ingeschakeld.

Dat is het! Ga je gang en speel een van je favoriete games zonder te maken te krijgen met willekeurige advertenties. De Luna adblocker zal betrouwbaar werken om advertenties op afstand te houden.

Geniet van gamen zonder advertenties op uw iPhone en iPad

Welnu, zo kun je eenvoudig advertenties in iPhone-games blokkeren. Of je nu Adguard DNS gebruikt, of een alternatief zoals Luna ad blocker, of iets anders, hopelijk kun je nu je favoriete games spelen zonder advertenties te krijgen. Dus, welke methode werkte het beste voor jou en welke methode gebruik je op je iPhone om advertenties te blokkeren? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

gerelateerde berichten