Hoe afbeeldingen op Linux te comprimeren met Curtail

Als je grote afbeeldingsbestanden op je Linux-pc hebt staan ​​en deze moet comprimeren, is de eenvoudigste manier om dit te doen met Curtail. Wat is beknot? Het is een super gebruiksvriendelijke, gebruiksvriendelijke applicatie die Linux-gebruikers kunnen gebruiken om afbeeldingsbestanden te comprimeren. Dit is hoe het werkt.

Curtail installeren op Linux

De Curtail-toepassing voor beeldcompressie is beschikbaar voor alle Linux-gebruikers via Flatpak. Bovendien kunnen Ubuntu-gebruikers het op hun systeem installeren met een PPA, en het is beschikbaar in de Arch Linux AUR, die gebruikers in hun eigen tijd kunnen compileren.

Voordat we kunnen bespreken hoe we Curtail op Linux kunnen gebruiken om afbeeldingen op de desktop te comprimeren, moeten we bespreken hoe we de app moeten installeren. In deze handleiding bespreken we alle manieren om Curtail te installeren. Dat gezegd hebbende, raden we ten zeerste aan om het via Flatpak te installeren.

Om de installatie te starten, opent u een terminalvenster op het Linux-bureaublad. U kunt een terminalvenster op het Linux-bureaublad openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. U kunt ook een terminalvenster starten door ernaar te zoeken in het app-menu.

Zodra het terminalvenster is geopend, volgt u de installatie-instructies die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u momenteel gebruikt.

  Hoe gebruikers te dwingen hun wachtwoorden op Linux te wijzigen

Flatpak installatie-instructies

De beste manier om Curtail op Linux aan de praat te krijgen, is via Flatpak. Waarom? Om te beginnen richten de ontwikkelaars zich eerst op Flatpak, omdat het hen in staat stelt om hun applicatie met weinig tot geen moeite bij alle Linux-gebruikers te krijgen. Ten tweede is de Flatpak sandboxed, dus het is veilig.

Om de installatie van Curtail te starten, moet u de Flatpak-runtime op uw Linux-systeem instellen. Om de Flatpak-runtime op uw computer in te stellen, installeert u het “flatpak” -pakket.

Maak je geen zorgen als je problemen hebt met het instellen van de Flatpak-runtime op je Linux-pc! Wij kunnen helpen! Volg onze uitgebreide gids over het instellen van Flatpak om het werkend te krijgen.

Zodra de Flatpak-runtime actief is, gebruikt u de opdracht flatpak remote-add om de Flathub-app store aan het systeem toe te voegen. Gebruik vervolgens de flatpak install-opdracht om de Curtail-app te installeren.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.github.huluti.Curtail

Ubuntu-installatie-instructies

De Curtail-app is beschikbaar voor Ubuntu Linux-gebruikers via een PPA. Voeg de nieuwe PPA toe aan uw systeem met behulp van de onderstaande opdracht in een terminalvenster om de installatie te starten.

sudo add-apt-repository ppa:apandada1/curtail

Nadat u de nieuwe PPA op uw systeem hebt ingesteld, moet u uw Ubuntu-softwarebronnen bijwerken. Gebruik de volgende update-opdracht om uw Ubuntu-softwarebronnen bij te werken.

sudo apt update

Installeer ten slotte de Curtail-app op uw Ubuntu Linux-systeem met de opdracht apt install.

sudo apt install curtail

Arch Linux installatie-instructies

Om Curtail op Arch Linux te installeren, moet u de Trizen AUR-helper installeren. Om dat te installeren, begint u met het installeren van zowel de “git”- als de “base-devel” -pakketten met behulp van de onderstaande pacman-opdracht.

sudo pacman -S git base-devel

Als de twee pakketten zijn geïnstalleerd, moet u het Trizen AUR-helperprogramma van de AUR installeren. Trizen maakt het instellen van AUR-pakketten automatisch, in plaats van dit handmatig te moeten doen.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen

makepkg -sri

Als Trizen is geïnstalleerd, kan de Curtail-toepassing op uw computer worden geïnstalleerd met behulp van de onderstaande trizen -S-opdracht.

trizen -S curtail-git

Curtail gebruiken om afbeeldingen te comprimeren

Om afbeeldingen op uw Linux-pc te comprimeren met Curtail, begint u met het openen van de app op het bureaublad. U kunt Curtail openen door ernaar te zoeken in het app-menu. Zodra de app is geopend, volgt u de stapsgewijze instructies hieronder.

  Toegang krijgen tot Google Drive op Linux

Let op: Curtail werkt alleen met beeldcompressie. Momenteel is het niet mogelijk om videobestanden te comprimeren met deze software. Als u videobestanden wilt transcoderen, moet u een andere toepassing gebruiken.

Stap 1: Zoek de knop “Blader door uw bestanden” en klik erop met de muis. Wanneer erop wordt geklikt, zal deze knop een bestandsbrowser openen. Gebruik het om te bladeren naar de afbeeldingen die u met de app wilt comprimeren.

Stap 2: Kijk naar de schuifregelaars “Lossless” en “Lossy” en beslis of u uw afbeeldingen lossless of lossy wilt hebben. Over het algemeen bespaart lossy veel meer ruimte dan lossless, dus we raden aan om met die optie in Curtail te gaan.

  Hoe cloudgegevens op Linux te beveiligen met Cryptomator

Stap 3: Wanneer de compressie is voltooid, ziet u een tabel met de naam van uw afbeeldingsbestand, de “Oude grootte” en de “Nieuwe grootte”, gevolgd door een besparingspercentage. Kijk eens naar je spaargeld.

Als u klaar bent, bladert u naar uw nieuw gecomprimeerde afbeeldingen met behulp van de Linux-bestandsbeheerder. Nieuw gecomprimeerde afbeeldingen hebben een gewijzigde bestandsnaam en hebben het achtervoegsel “-min” in plaats van de oorspronkelijke bestandsnaam.