Hoe alle tabbladen opnieuw te laden in Safari op macOS

Een paar jaar geleden had Safari een optie waarmee gebruikers alle geopende tabbladen opnieuw konden laden. Deze optie verscheen wanneer gebruikers met de rechtermuisknop op een tabblad klikten. In latere versies van macOS werd deze optie stopgezet. Het verscheen duidelijk niet op de lijst met nieuwe functies in macOS die Apple op WWDC laat zien, maar degenen die het hebben gebruikt, hebben geen alternatieven. Dat gezegd hebbende, als je alle tabbladen in Safari opnieuw moet laden, en je moet dit vaak doen, kun je een eenvoudig Apple Script gebruiken.

Herlaad alle tabbladen in Safari

Open de Automator-app op macOS. Klik onderaan op de knop Nieuw document. Selecteer de optie Services uit de opties die verschijnen. Open op het volgende scherm de vervolgkeuzelijst ‘Service ontvangt geselecteerd’ en selecteer ‘Geen invoer’. Open vervolgens de vervolgkeuzelijst ‘In’ en selecteer Safari in de lijst met applicaties. Selecteer ten slotte in de bibliotheek aan de linkerkant AppleScript uitvoeren.

  Is macOS UNIX? (en wat betekend dat?)

Dit opent een venster. Plak het volgende script erin zodat het de standaardtekst vervangt.

tell application "Safari"
set a to tabs of the front window
repeat with x in a
set docUrl to URL of x
set URL of x to docUrl
end repeat
end tell

Sla de service op met een naam die aangeeft waar deze voor is. Vervolgens moet u toestaan ​​dat het script in Safari wordt uitgevoerd. Open Safari en ga naar Safari>Voorkeuren>Geavanceerd>Toon Ontwikkel-menu in menubalk.

Open het ontwikkelmenu in Safari en schakel “Sta JavaScripts van Apple Events toe”.

Tot dusver hebt u de service gemaakt en ingeschakeld wat u ook bent om de service te laten draaien. Nu komt het deel van het daadwerkelijk gebruiken van de service en waarom het belangrijk is om ze een goede naam te geven.

  Een kladblok toevoegen aan de menubalk in macOS

Om de service uit te voeren, opent u Safari en gaat u naar het Safari-menu. Onder Services ziet u degene die u zojuist hebt gemaakt daar vermeld. Klik erop om de service uit te voeren en alle tabbladen in Safari opnieuw te laden.

Deze oplossing is duidelijk niet zo goed als de originele optie die uit Safari is verwijderd. Dat gezegd hebbende, dwingt het u niet tot extra stappen of meer klikken dan voorheen. Aangezien deze service speciaal voor Safari is gemaakt, wordt deze niet weergegeven in het submenu Services van andere apps. Zelfs als je deze oplossing een beetje grof vindt, is het nog steeds veel beter dan elk afzonderlijk tabblad dat je in Safari hebt geopend opnieuw te laden.

  Hoe het nieuwe controlecentrum in macOS Big Sur werkt

Als u Chrome op macOS gebruikt, kunt u eenvoudig alle tabbladen selecteren die u opnieuw wilt laden, met de rechtermuisknop op een ervan klikken en de optie Opnieuw laden selecteren in het contextmenu.