Hoe Android TV Box te rooten

Laten we eens kijken of u iemand bent die graag met technologie experimenteert voordat we verder gaan met het onderwerp. Beantwoord de volgende vragen om te analyseren of u tot de categorie behoort. Wil je een gewone LCD of LED TV ombouwen naar een Smart TV die naar je commando’s luistert? Als er een oplossing is voor de vorige vraag, wilt u deze dan wijzigen? Als de antwoorden op de vragen ja zijn, probeer dan het artikel tot het einde te lezen. Welnu, het antwoord op de eerste vraag is in het kort de Android TV-box. U ziet een gedetailleerd antwoord in de beste unrooted Android TV-boxsectie. Het antwoord op de laatste vraag is Root Android TV-box of Jailbreak Android TV-box. De termen root of jailbreak zijn technisch hetzelfde, dus het artikel zou zich richten op het onderwerp jailbreak Android-box. Het kan een algemeen aanvaarde praktijk zijn waarvoor enkele voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen, dus lees alle secties in dit artikel voor een beter begrip.

Hoe Android TV Box te rooten

De voordelen van het rooten van de Android TV-box worden in deze sectie uitgelegd.

 • Volledige toegang tot de systeemmap van de Android TV-box: door de Android TV-box te rooten, krijgt u volledige toegang tot alle systeembestanden en kunt u de bestanden in de systeemmap wijzigen.

 • Breng wijzigingen aan in het besturingssysteem: door het rooten van uw Android TV-box kunt u wijzigingen aanbrengen in het besturingssysteem van uw box. U kunt de inhoud en specificaties van het besturingssysteem wijzigen omdat het de ingebouwde beveiligingsfunctie van het besturingssysteem uitschakelt.

 • Incompatibele toepassingen aanpassen en downloaden: door uw Android TV-box te rooten, kunt u de toepassingen installeren die anders niet compatibel zijn met uw apparaat. Bovendien kunt u de apps op uw Android TV-box aanpassen door het apparaat te rooten.

 • Andere niet-ondersteunde toepassingen toevoegen: Het is u misschien opgevallen dat u mogelijk geen apps zoals Kodi op uw apparaat kunt toevoegen omdat dit in strijd is met de beveiligingsfunctie van het apparaat. Nadat je de Android TV-box hebt geroot, kun je de apps gemakkelijk toevoegen.

 • Ongewenste ingebouwde apps verwijderen: Als u zich te veel ergert aan de ingebouwde apps en deze wilt wijzigen, kunt u uw apparaat rooten en de ongewenste apps gemakkelijk verwijderen.

 • VPN-service toevoegen: bij de meeste Android TV-boxen kunt u geen speciale functies toevoegen, zoals een VPN-service. U kunt een VPN-service toevoegen als uw Android TV-box is geroot.

 • Visuele lay-outs aanpassen: met de meeste Android TV-boxen kunt u de visuele lay-outs op uw apparaat niet aanpassen en wijzigen. Door het apparaat te rooten, kunt u de visuele lay-outs aanpassen en de interface naar uw wens aanpassen.

 • Aangepaste ROM’s installeren: als u codes hebt en deze op uw Android TV-box wilt uitvoeren, kunt u de aangepaste ROM’s installeren door het apparaat te rooten.

 • Betere levensduur van de batterij: door uw Android TV-box te rooten, kunt u de levensduur van de batterij van uw apparaat verlengen door de ongebruikte apps op het apparaat in de slaapstand te zetten. Hierdoor kun je de specifieke apps die je leuk vindt met een hoog vermogen gebruiken en met een goede energiebesparing komt een betere levensduur van de batterij.

 • Apparaatsnelheid overklokken: als u het gebruik van de trage Android TV-box te moe bent, kunt u de kloksnelheid verhogen door het apparaat te rooten. Hierdoor kunt u het apparaat op een hogere snelheid gebruiken zonder onderbrekingen en storingen.

Nadelen van het rooten van Android TV Box

Hieronder volgen enkele nadelen van het rooten van Android TV Box.

 • Geen garantiedekking van de fabrikant of provider: als je je Android TV-box hebt geroot, is de garantiedekking van zowel de fabrikant als de provider mogelijk niet van toepassing en kan het zijn dat je apparaat wordt gemetseld.

 • Copyright-apps werken mogelijk niet: als u bepaalde apps heeft waarvoor u de licentieovereenkomst voor auteursrechten moet accepteren, heeft u mogelijk geen toegang meer tot die apps als u uw Android TV-box hebt geroot.

 • Er zijn geen updates beschikbaar: omdat je met het rooten van je Android TV-box aangepaste ROM’s kunt installeren; je kunt geen updateberichten verwachten van de officiële sites. In het ergste geval kunt u de updates voor het apparaat mogelijk niet verder installeren.

 • Risico van virusbedreiging voor uw Android TV-box: aangezien de geroote Android TV-box openstaat voor de installatie van software, kunt u mogelijk malwarebestanden op uw apparaat installeren. Daarom kan het risico van een virusbedreiging voor uw apparaat de functionaliteit van het apparaat in gevaar brengen.

Voorzorgsmaatregelen:

De noodzakelijke voorzorgsmaatregelen die moeten worden uitgevoerd voordat de Android TV-box wordt geroot, worden hieronder vermeld.

 • Installeer antivirussoftware: aangezien de geroote Android TV-box open staat voor alle software, wordt u geadviseerd om antivirussoftware op uw apparaat te installeren om het binnendringen van schadelijke bestanden te voorkomen. Dit kan fungeren als een beschermende laag voor het gebruik van de apps en andere functionaliteit.

 • Maak een back-up van uw Android TV-boxgegevens: als u de Android TV-box hebt geroot, kunt u alle details kwijtraken, zoals belangrijke bestanden en inloggegevens voor de apps. Zorg ervoor dat u een back-up hebt van alle gegevens van uw Android TV-box voordat u uw apparaat gaat rooten.

 • Schakel een VPN-service in op uw Android TV-box: als u een Torrent-service gebruikt, moet u een VPN-service inschakelen om uw Android TV-box te beschermen tegen auteursrechtelijke problemen en voor andere veiligheidsdoeleinden.

Android TV Box-instellingen configureren

De eerste voorbereidende stap om de Android-box te jailbreaken, is het configureren van de instellingen van uw apparaat. Aangezien u apps van software van derden moet toevoegen om u te helpen het apparaat te rooten, moet u de instellingen configureren om dergelijke apps toe te staan.

1. Sluit de Android TV-box aan op uw tv en schakel de Android TV-box in.

2. Klik in het beschikbare menu op de knop Instellingen om de app Instellingen op uw tv te starten.

3. Klik in het gedeelte Persoonlijk op de knop Beveiliging en beperkingen om het scherm Beveiligingsinstellingen te openen.

4. Schakel in het gedeelte Apparaatbeheer de instelling Onbekende bronnen in om de installatie van apps van derden toe te staan.

5. Klik op de OK-knop in het bevestigingspop-upvenster om het configuratieproces te voltooien.

Apps van derden om Android TV Box te rooten

In dit gedeelte worden de apps van derden besproken die kunnen worden gebruikt om de Android TV-box te jailbreaken.

De apps die hieronder worden uitgelegd, moeten worden geïnstalleerd met een extra app op je tv. Zorg ervoor dat u de stappen in de genoemde volgorde volgt om verstoring van het proces te voorkomen.

1. KingRoot

De KingRoot is een gratis app en je hoeft geen betaald abonnement te hebben om de service en jailbreak Android-box te gebruiken. De installatieprocedure is niet ingewikkeld en u kunt de Android TV-box gemakkelijk rooten.

1. Verbind de Android TV-box met uw tv via een USB-kabel.

2. Open de officiële KingRoot-website en download het installatiebestand op uw tv.

3. Klik op de knop Laatste versie en volg de opdrachten op het scherm om de installatie van het .apk-bestand te voltooien.

4. Start nu de Google Play Store-app op uw tv en installeer de Downloader-app op uw tv.

5. Start de Downloader-app nadat deze is geïnstalleerd en installeer de KingRoot-app.

6. Start de KingRoot-app vanuit het menu en klik op de knop TRY TO ROOT op de pagina om uw Android TV-box te rooten.

7. Nadat de Android TV-box is geroot, keert de KingRoot-app terug naar de startpagina.

2. Framaroot

De Framaroot is nog zo’n app die handmatig op uw tv moet worden geïnstalleerd met behulp van de afstandsbediening van de Android TV-box. U kunt de Android-box jailbreaken met behulp van de onderstaande stappen:

1. Verbind de Android TV-box met uw tv via een USB-kabel.

2. Open de officiële Framaroot-website en download het installatiebestand op uw tv door op de knop APK downloaden te klikken.

3. Volg de opdrachten op het scherm om de installatie van het .apk-bestand te voltooien.

4. Start nu de Google Play Store-app op uw tv en installeer de Downloader-app op uw tv.

5. Start de Downloader-app nadat deze is geïnstalleerd en installeer de Framaroot-app.

6. Start de Framaroot-app en selecteer in het scherm Selecteer een exploit de optie Superuser installeren en klik op de knop Installeren.

7. Klik op de knop OK in het bevestigingsbericht om het rootproces te voltooien.

Als u zich niet op uw gemak voelt bij het gebruik van de tv als platform voor het rooten van de Android TV-box, kunt u de onderstaande apps installeren om het apparaat met uw pc te rooten.

3. Wortel met één klik

De One Click Root-app is een vertrouwde app om Android-box te jailbreaken en vereist dat je een betaald abonnement hebt. Het installatieproces is eenvoudig en kan snel worden gedaan.

1. Open de officiële website van de One Click Root-app in uw standaardwebbrowser op uw pc.

2. Verbind uw Android TV-box met uw pc via een USB-kabel en klik op de knop START ROOT NOW om de app voor het geselecteerde apparaat te downloaden.

3. Open de app Instellingen en schakel in het instellingenvenster DEVELOPER OPTIONS de opties ADB-foutopsporing en USB-foutopsporing in om de instellingen in te schakelen.

4. Voer de gedownloade One Click Root-software uit door op de ROOT NOW-knop te klikken en u kunt uw Android TV-box rooten.

4. Kingo WORTEL

Met de Kingo ROOT-app kun je de Android TV-box met slechts een paar klikken rooten en kun je de Android-box in een paar stappen jailbreaken.

1. Verbind de Android TV-box met uw pc via een USB-kabel.

2. Open de officiële website voor Kingo ROOT en klik op de knop Downloaden voor Windows op de startpagina.

3. Start het gedownloade bestand android_root.exe door erop te dubbelklikken.

4. Klik op de knop Volgende in het installatievenster om de installatie te starten.

5. Selecteer in het scherm Licentieovereenkomst de optie Ik accepteer de overeenkomst en klik op de knop Volgende om verder te gaan.

6. Klik op de knop Voltooien in het venster Kingo Android ROOT Setup Wizard om het installatieproces te voltooien.

7. Ga in de Kingo ROOT-software naar het venster Instellingen en klik op het gedeelte ONTWIKKELOPTIES.

8. Schakel de ADB-foutopsporing in door de instelling in de sectie in te schakelen.

9. Klik op de One Click Root-knop om uw Android TV-box te rooten en wacht tot het proces is voltooid.

Hoe de root te verifiëren?

Om te controleren of de Android TV-box geroot is of niet, kunt u de status controleren met een eenvoudige run-functie in de Root Checker-app. In dit gedeelte wordt de methode uitgelegd om de status van het apparaat te controleren met behulp van uw tv.

1. Verbind je Android TV-box met je tv en start de Google Play Store-app op je tv.

2. Download de app Root Checker op uw tv, selecteer de basisversie van de app en start de app nadat deze is geïnstalleerd.

3. Klik op het tabblad VERIFY ROOT en klik op de knop VERIFY ROOT in het gedeelte Root Status verifiëren met de details van uw Android TV-box om de controle te starten.

4. Navigeer naar het tabblad RESULTATEN en controleer of uw Android TV-box succesvol is geroot of niet.

8 Beste niet-geroote Android TV Box

Er zijn talloze Android TV-boxen met verschillende factoren, zoals processor, fabrikant, enz. De noodzaak om de beste niet-geroote Android TV-box te selecteren, is een dwingende factor als u van plan bent een goede levensduur te hebben. De vermelde Android TV-box omvat verschillende factoren met het goed presterende apparaat bovenaan tot het goedkoopste en basisapparaat aan het einde van de lijn. Lees alle specificaties en selecteer de meest geschikte Android TV box. Houd de app-resultaten voor de root-vraag van de Android TV-box in gedachten en selecteer degene die dergelijke apps ondersteunt. U kunt de factoren zoals RAM en opslagruimte gebruiken om de keuzes te overwegen.

1. Chromecast met Google TV

De Chromecast met Google TV is de perfecte keuze als Android TV box.

 • De box biedt je een uitstekende beeldkwaliteit met 4K resolutie en maakt HDR-streaming mogelijk.
 • Het wordt ook ondersteund door een gebruiksvriendelijke, kleine en goed gebouwde afstandsbediening met een slank en compact ontwerp.
 • Het opvallende voordeel van het gebruik van de afstandsbediening is dat deze Dolby Vision/Atmos ondersteunt.
 • De Google TV-software biedt nieuwe functies en verbeterde ontwerpen voor de afbeelding waarmee u de nieuwe Google UI-skin kunt hebben en de Google TV-interface is uitstekend.
 • De processor van de box is Amolgic S905X3 waardoor de handelingen in de box soepel verlopen.
 • De box biedt je 2 GB RAM-ruimte en kan tot 8 GB aan opslagruimte nemen.
 • De prijs van de doos is de meest betaalbare in vergelijking met de markttrends.
 • Hiermee heb je gemakkelijk toegang tot bijna elke streamingdienst.
 • De afstandsbediening wordt echter geleverd met een beperkt aantal knoppen, dus het kan moeilijk zijn om gemakkelijk toegang te krijgen tot apps.
 • Een andere beperking van het gebruik van de Chromecast is dat er weinig onopgeloste bugs en glitches zijn.

2. NVIDIA Shield-tv

De NVIDIA Shield TV is een goede keuze als je op zoek bent naar langdurige retentie van de Android TV box.

 • De doos heeft een strak en compact ontwerp dat meer op een kleine buis lijkt dan op een doos.
 • Je hebt toegang tot de NVIDIA cloud gaming-service of de NVIDIA GeForce Now waarmee je pc-games op tv kunt spelen.
 • Het biedt 4K-opschaling en biedt HDR-resolutie die wordt geleverd met een snellere processor of de NVIDIA Tegra X1+.
 • Het ondersteunt ook Dolby Vision en Dolby Atmos en heeft een AI-opschaling die de HD-content omzet naar 4K-resolutie.
 • De RAM-grootte van de doos is 2 GB en kan tot 8 GB aan opslagruimte in beslag nemen, omdat het een kaartsleuf heeft voor microSD.
 • Als je graag een bekabelde verbinding hebt, is er een Ethernet-aansluiting.
 • De doos wordt geleverd met een premium afstandsbediening die een comfortabele driehoekige afstandsbediening is en er is een verloren afstandsbedieningszoeker op de doos.
 • Het apparaat krijgt regelmatig updates waardoor het nuttiger is dan de rest op de lijst.
 • Het belangrijkste nadeel is dat de prijs van de doos niet betaalbaar is, maar het kan worden verklaard gezien de voordelen die het biedt.

3. NVIDIA Shield TV Pro

De NVIDIA Shield Pro is een verbeterde versie van de NVIDIA Shield TV en heeft betere functies dan de vorige versie.

 • De processor is NVIDIA Tegra X1+ en biedt vergelijkbare basisfuncties als die van de NVIDIA Shield TV.
 • De beeldkwaliteit die deze Android TV box biedt is beschikbaar in 4K en HDR resolutie.
 • Naast de 4K-opschaling en premium afstandsbediening, heeft het extra RAM of opslag en wordt het geleverd met USB-poorten van volledige grootte.
 • Je kunt ook externe opslagapparaten, over-the-air antennes en toetsenborden als randapparatuur aansluiten via de USB-poorten aan de achterkant.
 • U kunt deze Android TV-box beschouwen als een SmartThings-hub, omdat deze verschillende functies ondersteunt.
 • Het heeft een RAM-ruimte van 3 GB en een opslagruimte van 16 GB die u de mogelijkheid biedt om Dolby Vision en Dolby Atmos te gebruiken.
 • De premium afstandsbediening die bij de doos wordt geleverd, heeft de functie voor het zoeken op afstand op afstand ingeschakeld.
 • Het formaat van de doos is echter groter en een beetje prijzig dan de basisversie.
 • Dit is een ideale keuze voor ervaren gebruikers die graag meerdere voordelen willen halen uit het gebruik van een Android TV-box.

4. TiVo Stream 4K

TiVo Stream 4K is ook een van de beste Android TV-boxen.

 • De TiVo Stream 4K heeft de Amolgic S905Y2 processor en is een goede keuze om geld te besparen.
 • Het ondersteunt afbeeldingen in de 4K- en HDR-resolutie, maar mist een 4k-opschalingsfunctie.
 • Ook ondersteunt de box Dolby Vision en Dolby Atmos en is deze box eenvoudig in te stellen voor je tv.
 • Dit is een Android TV-box met 2 GB RAM en 8 GB opslagruimte.
 • U kunt Sling TV-kanalen integreren en met het numerieke toetsenblok op de afstandsbediening naar de live-kanalen op uw tv zoeken.
 • De afstandsbediening voor de Android TV-box wordt geleverd met spraakbesturing met gemakkelijke toegang tot Google Assistant.
 • Met de exclusieve TiVo Stream-app kun je de shows en films bekijken op basis van de aanbevelingen en je voorkeuren.
 • De app biedt ook toegang tot streamingdiensten, waardoor de app een extra add-on-functie is.

5. aan. Android TV UHD-streamingapparaat

De aan. Android TV UHD Streaming Device is de goedkoopste Android TV-box op de markt.

 • De box heeft een Amlogic S905Y2-processor en ondersteunt foto’s in HDR en de aangeboden beeldkwaliteit is 4K UHD.
 • Het ondersteunt ook de Dolby Atmos en heeft een 2 GB RAM-ruimte en 8 GB niet-uitbreidbare opslag.
 • De afstandsbediening die bij de doos wordt geleverd, heeft naast de normale tv-bedieningen een speciale Assistent-knop voor Google Assistent.
 • De afstandsbediening heeft vier snelkoppelingen voor de beste streamingdiensten en je kunt ze gemakkelijk openen door op deze knoppen te drukken.
 • Het belangrijkste nadeel is dat het geen Dolby Vision en Wi-Fi-verbinding ondersteunt.

6. Xiaomi Mi Box S

De Xiaomi Mi Box S is een goedkope Android TV-box met goede voordelen.

 • Het heeft 4K- en HDR-ondersteuning voor het beeld dat vergelijkbaar is met de NVIDIA Shield-tv.
 • Het biedt ook een duidelijke Android TV-skin en je kunt alle add-ons vinden die vergelijkbaar zijn met de TiVo Stream 4K Android TV-box.
 • De afstandsbediening die bij de doos wordt geleverd, heeft een vereenvoudigd ontwerp en je kunt de Mi TV-stick vinden in de knopindeling.
 • Het apparaat garandeert mogelijk geen ononderbroken prestaties en er kunnen af ​​en toe vertragingen optreden bij het gebruik van de box.

7. Xiaomi Mi TV-stick

De Xiaomi Mi TV Stick is ideaal als je op zoek bent naar een basisversie van de Android TV-box.

 • De aangeboden beeldkwaliteit is 1080 p in plaats van 4K-resolutie.
 • De box is zeer betaalbaar vanwege de beperkte functies en het eenvoudige onopvallende ontwerp.

8. Dynalink

Dynalink is nog een van de beste Android TV-boxen.

 • De Dynalink Android TV box heeft de processor Amolgic S905Y2.
 • Het heeft 4K HDR-videostreaming en biedt 2 GB RAM-ruimte met 8 GB niet-uitbreidbare opslagruimte.
 • De doos is lichtgewicht en draagbaar, waardoor het een goede keuze is voor frequente wijzigingen.
 • Het kan soms Dolby Audio-ondersteuning toestaan ​​en is incompatibel met Dolby Vision.
 • De afstandsbediening voor de box heeft een functionaliteit waarmee deze kan worden bediend met spraakopdrachten door de Assistent-knop in het midden.
 • Sommige knoppen leiden je naar streamingdiensten zoals Netflix en YouTube, en er is een knop voor toegang tot Google Play.
 • Er zijn twee poorten op deze doos, een micro-USB-poort voor stroom en de andere een HDMI-poort.

***

Het belangrijkste doel van het artikel is om de applicaties te bieden waarmee u Android TV-box kunt rooten. U kunt de apps gebruiken om de Android-box te jailbreaken en deze naar uw keuze en gemak te gebruiken. Door te rooten, kun je de Android TV-box jailbreaken en de functies waartoe je toegang kunt krijgen nadat het proces is beschreven in het artikel. Daarnaast een lijst met de beste niet-geroote Android TV-box die u kunt kopen. Als u suggesties of vragen heeft met betrekking tot dit artikel, gebruik dan het opmerkingengedeelte om ons uw mening te laten weten.

  Bekijk de prijsgeschiedenis van iOS-, Android- en Windows Phone-apps

gerelateerde berichten