Hoe AppImages op Linux op de gemakkelijke manier te installeren

AppImages zijn handig op Linux. Hiermee kunnen gebruikers Linux-programma’s downloaden en uitvoeren zonder dat ze iets hoeven te installeren. AppImages kan echter niet worden geïntegreerd in het Linux-systeem zoals andere programma’s.

Als je veel AppImages op je Linux-pc gebruikt, maar niet de tijd wilt nemen om de AppImage handmatig te configureren, een snelkoppelingspictogram te maken en het aan het menu toe te voegen, zul je AppImageLauncher geweldig vinden.

Wat is AppImageLauncher? Het is een app die, eenmaal geïnstalleerd, automatisch kan detecteren wanneer een AppImage op Linux wordt uitgevoerd, automatisch een snelkoppeling kan maken en deze aan een map op uw computer kan toevoegen. Hier leest u hoe u het op uw Linux-systeem kunt laten werken.

AppImageLauncher installeren op Linux

De AppImageLauncher-applicatie is helaas niet vooraf geïnstalleerd op Linux-besturingssystemen. Het programma ondersteunt echter een breed scala aan Linux-besturingssystemen en is gemakkelijk te gebruiken.

Om de installatie van AppImageLauncher op Linux te starten, moet u een terminalvenster op het bureaublad openen. U kunt een terminalvenster openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu.

  6 Linux USB-tools om uw pc te repareren

Zodra het terminalvenster is geopend, kan de installatie beginnen. Gebruik de onderstaande instructies om AppImageLauncher op uw computer in te stellen.

Ubuntu

Om AppImageLauncher op uw computer te installeren, gebruikt u de opdracht wget om de nieuwste DEB te downloaden en installeert u deze vervolgens met apt install.

wget https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo apt install ./appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb

Debian

Degenen die Debian gebruiken, kunnen AppImageLauncher instellen met de opdracht wget en de opdracht dpkg install. Zorg ervoor dat u eventuele afhankelijkheden op uw Debian Linux-systeem corrigeert met behulp van de onderstaande opdracht apt-get install -f.

wget https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo dpkg -i https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo apt-get install -f

Arch Linux

Als je Arch Linux gebruikt, kun je het AppImageLauncher-pakket niet downloaden van de GitHub van het project. In plaats daarvan moet je de Trizen AUR-helper installeren en instellen met de opdracht trizen -S.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/
makepkg -sri
trizen -S appimagelauncher

Fedora

Als je de AppImageLauncher-applicatie op Fedora wilt installeren, moet je het RPM-pakket downloaden en installeren met het dnf install-commando.

sudo dnf install https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher-2.2.0-travis995.0f91801.x86_64.rpm

OpenSUSE

Er is een RPM-pakket beschikbaar voor OpenSUSE-gebruikers. Gebruik de opdracht wget download om het op uw Linux-computer te laten werken. Wanneer het vervolgens is gedownload naar uw OpenSUSE-systeem, kunt u het op uw systeem installeren met behulp van het zypper install-commando.

wget https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher-2.2.0-travis995.0f91801.x86_64.rpm
sudo zypper install appimagelauncher-2.2.0-travis995.0f91801.x86_64.rpm

AppImageLauncher instellen

Volg de stapsgewijze instructies hieronder om AppImageLauncher in te stellen.

  De 7 beste weer-apps voor Linux

Stap 1: Open het app-menu en start “AppImageLauncher” via het menu. Als u het in het app-menu selecteert, wordt het instellingengebied van AppImageLauncher geopend.

Stap 2: Zoek het gedeelte “Locatie waar u uw AppImage-bestanden kunt opslaan om het beheer ervan te vergemakkelijken”. Verander het naar een andere map als je dat wilt; laat het anders als standaard.

Stap 3: Selecteer het tabblad “appimagelauncherd”. Vink vervolgens het vakje “Auto start auto-integratie daemon” aan. Dit zorgt ervoor dat de AppImageLauncher dameon altijd op de achtergrond draait, klaar om alle AppImages die u besluit te starten, te integreren.

Waar AppImages voor Linux te downloaden

AppImages zijn overal op internet te vinden, maar de beste plaats om ze te krijgen is AppImageHub. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken om AppImages te downloaden.

Stap 1: Ga naar AppImageHub.com. Eenmaal daar, scrolt u omlaag naar het gedeelte met categorieën. Er zijn veel categorieën, waaronder audio, onderwijs, games, enz.

  Hoe Skype op Linux te installeren

Stap 2: Nadat u een categorie heeft gekozen, krijgt u een lijst met AppImages voor die categorie te zien. Bekijk de lijst en selecteer de AppImage die u op uw computer wilt installeren.

Stap 3: Selecteer de knop “Bestanden”. Als u “Bestanden” selecteert, worden de beschikbare downloads weergegeven. Klik vervolgens met de muis op de AppImage in het gebied “Bestanden”.

Stap 4: Selecteer de downloadknop om de AppImage naar uw computer te downloaden. Het downloaden zou niet lang moeten duren, aangezien AppImages niet zo groot zijn.

Wanneer het proces is voltooid, start u uw map “Downloads” in Linux File Manager.

AppImages installeren op Linux met AppImageLauncher

AppImages installeren met AppImageLauncher is adembenemend eenvoudig. Ga als volgt te werk om een ​​app te installeren.

Stap 1: Open uw map “Downloads” waar de AppImage is gedownload.

Stap 2: Klik met de rechtermuisknop op de AppImage, selecteer “Openen met” en kies “AppImageLauncher”.

Stap 3: Bij het openen van uw AppImage met AppImageLauncher, verschijnt er een pop-up. Selecteer de knop “Integreren en uitvoeren” om de AppImage op uw Linux-computer te installeren.