Hoe Apple Pay op een iPhone in te stellen en te gebruiken

Er zijn veel redenen om in de ommuurde tuin van Apple te wonen, en Apple Pay is daar een van. Hier gaan we de stappen doorlopen die moeten worden genomen om Apple Pay op een iPhone in te stellen en vervolgens te gebruiken.

Apple Pay is Apple’s manier om het zijn gebruikers gemakkelijker te maken om geld uit te geven, en hoewel dat niet per se geweldig klinkt, kan het een echte verandering in het leven zijn. Met Apple Pay op sleeptouw is het, afhankelijk van uw locatie, mogelijk om zonder portemonnee van huis te gaan, en als u bijzonder vergeetachtig bent, kan dat enorm zijn. Contactloos betalen via Apple Pay en andere soortgelijke technologieën is alomtegenwoordig in veel delen van de wereld, en ook de Verenigde Staten beginnen hun achterstand in te halen. Dat betekent dat Apple Pay nuttiger is dan ooit.

Het instellen van Apple Pay is een van de eerste dingen die u moet doen als u een nieuwe iPhone aanschaft, hoewel het doen van betalingen enigszins is veranderd met enkele van de meest recente iPhone-releases van Apple. Maar wees niet bang – we houden je hand de hele weg vast. Laten we beginnen.

Hoe Apple Pay in te stellen

Om de bal aan het rollen te krijgen, opent u de Wallet-app en tikt u vervolgens op het pictogram ‘Plus’ in de rechterbovenhoek.

Het volgende scherm vertelt u iets over Apple Pay en wat het kan doen. Tik op de knop “Doorgaan” om verder te gaan.

Nu heb je de fysieke kaart nodig die je aan Apple Pay wilt toevoegen. U kunt de kaart scannen door deze in het kader te plaatsen en de camera van uw iPhone te gebruiken, of u kunt op de knop “Kaartgegevens handmatig invoeren” tikken. Als u de laatste route volgt, wordt u gevraagd om alle relevante informatie in te voeren: kaartnummer, uw naam, vervaldatum en beveiligingscode.

  Artikelen, afbeeldingen en pdf's opslaan in Dropbox of Google Drive [Chrome]

Nadat al uw gegevens zijn ingevoerd, moet uw bank uw kaart verifiëren. Dit zou allemaal automatisch moeten gebeuren (en snel gebeuren), maar dit kan per bank verschillen. Volg de instructies op het scherm en u zou geen problemen moeten hebben.

Zodra u het proces heeft voltooid, is uw kaart klaar voor gebruik in de Wallet-app.

Hoe Apple Pay te gebruiken

Om Apple Pay online te gebruiken, volgt u gewoon de stappen van de handelaar tot het punt waarop u wordt gevraagd om te authenticeren voor Apple Pay. De stappen op dit punt zijn hetzelfde als het doen van een aankoop in de winkel.

Om een ​​aankoop in de winkel te doen met een vergrendelde iPhone X, iPhone XR of iPhone XS, dubbelklikt u op de zijknop en kijkt u vervolgens naar uw iPhone. De Wallet-app wordt geopend en uw standaardkaart wordt weergegeven. Door naar uw iPhone te kijken, zal Face ID de aankoop met succes verifiëren. Als u echter een iPhone met Touch ID gebruikt, drukt u tweemaal op de Home-knop terwijl het apparaat is vergrendeld en laat u uw vinger op de knop rusten om Apple Pay te verifiëren.

  Toegang krijgen tot de Microsoft Edge about:flags-pagina

Als je in een fysieke winkel bent, houd je je iPhone tegen de contactloze lezer. Over het algemeen hoeft u de lezer niet aan te raken om de transactie te laten plaatsvinden, hoewel sommige oudere lezers hier minder vergevingsgezind zijn. Zodra de aankoop is voltooid, hoort u een bel en ziet u een vinkje op het scherm verschijnen naast het woord ‘Gereed’.