Hoe Apple TV met iPhone te bedienen

Hoewel de Apple TV Remote die bij de Apple TV wordt geleverd echt goed en ergonomisch is, zijn er momenten waarop je in plaats daarvan je iPhone wilt gebruiken om je tv te bedienen. Misschien ben je de Apple TV-afstandsbediening op de kast vergeten, of misschien is hij leeg en wil je niet opstaan ​​om hem aan te sluiten. Wat de reden ook is, je zult blij zijn te weten dat je iPhone vrij gemakkelijk de Apple TV-afstandsbediening kan vervangen voor bijna alles wat u moet doen, en dat is waar we in dit artikel naar gaan kijken. Dus, hier is hoe je Apple TV met iPhone kunt bedienen.

Hoe u uw iPhone instelt en gebruikt als een Apple TV-afstandsbediening

Zorg ervoor dat uw Apple TV compatibel is met Apple TV Remote in het Control Center

Houd er rekening mee dat niet alle Apple TV-modellen de Apple TV Remote in het controlecentrum ondersteunen. Zorg er dus voor dat u de volgende lijst controleert om er zeker van te zijn dat uw Apple TV compatibel is.

 • Apple TV 4K
 • Apple TV HD
 • Apple TV (3e generatie)
 • AirPlay 2-compatibele smart-tv’s

Apple TV toevoegen aan Control Center op iPhone

Merk op dat in iOS 13 en hoger de Apple TV Remote al is toegevoegd aan het controlecentrum. Als u het Apple TV Remote-pictogram niet kunt vinden in het controlecentrum of als u de oudere versies van iOS gebruikt, kunt u de TV Remote handmatig toevoegen aan het controlecentrum op uw apparaat.

  Hoe in te zoomen op de Nintendo Switch tijdens het spelen van een game

1. Open eerst de app Instellingen op uw iPhone en tik vervolgens op Control Center.

2. Tik nu op de knop “+” links van de Apple TV Remote.

Configureer Apple TV Remove in Control Center op iPhone

1. Open om te beginnen het controlecentrum op uw apparaat.

 • Op iPhone zonder startknop: veeg omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm om toegang te krijgen tot het controlecentrum.
 • Op iPhone met de startknop: Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm om toegang te krijgen tot het controlecentrum.

2. Tik nu op het Apple TV Remote-pictogram.

3. Tik vervolgens op uw Apple TV of smart TV in de lijst.

4. Ga vervolgens verder met de instructies op het scherm om een ​​viercijferige toegangscode op uw iPhone in te voeren.

Als u de 3e generatie Apple TV heeft, moet u uw Siri Remote of Apple TV Remote gebruiken om de viercijferige toegangscode in uw Apple TV in te voeren.

Het is belangrijk op te merken dat de volumeknop op uw Apple TV Remote in het controlecentrum alleen werkt wanneer uw Apple TV is ingesteld met een HomePod, soundbar of andere door AirPlay-2 ondersteunde luidspreker. Als de volumeknop van je Apple TV Remote gedimd is, kun je de volumeknop op de afstandsbediening gebruiken die bij je televisie is geleverd.

Opmerking:

 • Als je je Apple TV Remote niet kunt instellen, zorg er dan voor dat je apparaat de nieuwste versies van iOS en tvOS gebruikt.
 • Zorg ervoor dat uw iPhone en Apple TV of AirPlay 2 zich op hetzelfde wifi-netwerk bevinden.
 • Als het probleem aanhoudt, start u uw apparaten opnieuw op.

Als je de Apple TV Remote eenmaal perfect hebt ingesteld op je iOS-apparaat, kun je hem gebruiken om je Apple TV te bedienen. Het bootst met name de bedieningselementen op de Siri-afstandsbediening na, waardoor u gemakkelijk door uw Apple TV kunt navigeren en toegang hebt tot het contextuele menu.

Kies welke Apple TV je wilt bedienen

Wat als je meer dan één Apple TV hebt aangesloten op de Apple TV Remote-app op je iPhone? Maak je geen zorgen, met de externe app kun je probleemloos schakelen tussen de aangesloten Apple TV’s. Tik hiervoor op het vervolgkeuzemenu bovenaan het scherm en kies vervolgens de gewenste apparaten uit de lijst.

iPhone gebruiken om Apple TV te bedienen

1. Open het controlecentrum op uw apparaat en tik vervolgens op het Apple TV Remote-pictogram.

  Hoe de Google Drive Progressive Web-app te gebruiken

2. Om door apps en inhoud te navigeren, veegt u gewoon naar links, rechts of omhoog/omlaag in het aanraakgebied (ook wel touchpad of bedieningspaneel genoemd). Nu wordt de gemarkeerde app of inhoud iets groter op uw Apple TV.

3. Om door lijsten te navigeren, kunt u een paar keer omhoog of omlaag vegen in het aanraakgebied om snel te bladeren.

4. Om een ​​item te selecteren: Veeg gewoon om het item te markeren en tik vervolgens op in het aanraakgebied.

Het touchpad voelt zeer responsief aan en stelt u in staat om omhoog, omlaag, naar links en naar rechts te navigeren. Bovendien kunt u er ook een specifiek item mee selecteren door erop te tikken. Door de vijfwegknop op de afstandsbediening na te bootsen, maakt het touchpad het navigeren en selecteren van apps en inhoud soepel.

Gebruik het app-toetsenbord met Apple TV Remote op iPhone

 • Wanneer het schermtoetsenbord wordt weergegeven op uw Apple TV, zou u een toetsenbord moeten zien in de Apple TV Remote op uw iPhone.

 • Als u nu tekst invoert op het iOS-toetsenbord, wordt de tekst op uw Apple TV-scherm bijgewerkt terwijl u typt.

Gebruik de Apple TV Remote om een ​​item te markeren. Houd daarna het touchpad in de Apple TV Remote op uw iPhone ingedrukt. Als het gemarkeerde item extra opties heeft, verschijnen deze in een menu op uw Apple TV.

Ga terug naar het startscherm of het vorige scherm

Onder het touchpad zou u een tv-knop moeten zien waarmee u naar het startscherm van Apple TV kunt gaan. En als u op de knop Terug tikt, keert u terug naar het vorige scherm.

Toegang tot de zendergids van uw kabelservice

Als u een kabel-tv-abonnement hebt, is toegang tot de kabelservicegids vrij eenvoudig. Tik gewoon op de Guide-knop (die eruitziet als een lijst met opsommingstekens) in het midden van het scherm om de kanaalgids weer te geven. Het is de moeite waard om erop te wijzen dat als je geen actief abonnement hebt, Apple TV in plaats daarvan een snelle manier kan bieden om je op een kabel-tv te abonneren.

10 seconden terug

Als u op de ronde knop tikt met de gebogen pijl naar links gericht, kunt u 10 seconden terugspringen in audio en video die op het scherm worden afgespeeld.

10 seconden vooruit

Als u op de knop tikt met de gebogen pijl naar rechts, kunt u 10 seconden vooruitspoelen.

  Een slimme garage opzetten

Inhoud afspelen/pauzeren

U kunt de knop Afspelen/Pauzeren gebruiken om audio/video af te spelen en ook te pauzeren.

Opmerking:

 • De Menu-knop in de afstandsbediening van het controlecentrum is ontworpen om in verschillende contexten anders te werken. In de meeste gevallen werkt de menuknop als een Terug-knop.
 • Om het volume aan te passen, moet u op de volumeknoppen op uw iPhone drukken. Houd er rekening mee dat het alleen werkt met ondersteunde audio/video-ontvangers.

Open apps bekijken (multitasking)

Wil je checken welke apps op je Apple TV open staan, of switchen tussen meerdere apps, dan kan dat ook via de iPhone remote app.

Dubbeltik eenvoudig op de Apple TV-knop in de externe app om alle recent geopende apps op uw Apple TV te bekijken.

Zoeken op Apple TV met Control Center Remote op iPhone

Met de vergrootglasknop zoek je op je Apple TV. Wanneer u op deze knop tikt, verschijnt er een zoekscherm op uw tv waarmee u naar apps, films, tv-programma’s en meer kunt zoeken.

Activeer Siri op Apple TV met Control Center Remote op iPhone

U kunt de aan / uit-knop op uw iPhone ingedrukt houden om Siri op de Apple TV te starten. Houd er rekening mee dat dit alleen werkt als je de externe app op je iPhone hebt geopend. Als u de aan / uit-knop ingedrukt houdt, wordt Siri in plaats daarvan op uw iPhone gestart.

Open tvOS-controlecentrum

Houd de Apple TV-knop in de iPhone Remote-app ingedrukt om het Control Center op Apple TV te openen.

Sluit Apple TV af met Control Center op iPhone

Houd in de iPhone Remote-app het pictogram van de aan/uit-knop in de rechterbovenhoek van het scherm ingedrukt om de Apple TV en alle aangesloten apparaten uit te schakelen.

Gebruik je iPhone als een handige afstandsbediening voor Apple TV

Welnu, zo kun je je iPhone gebruiken om de Apple TV te bedienen. Zoals je kunt zien, kan de iPhone Remote-app vrijwel alles doen wat de Siri Remote en Apple TV Remote kunnen doen, inclusief zoeken naar inhoud, Siri starten, het volume aanpassen en meer. Dus, wat gebruik je het liefst? De Apple TV Remote of de iPhone Remote-app? Laat het ons weten in de reacties. Wist je ook dat je je iPhone kunt gebruiken om je Apple TV in kleur te balanceren? Bekijk het en krijg nog mooiere inhoud op je tv!

gerelateerde berichten