Hoe apps op Apple TV te verwijderen

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom u mogelijk apps op Apple TV moet verwijderen. Misschien lijkt het startscherm van je Apple TV helemaal vol met alle apps die op Apple TV zijn toegevoegd, en wil je het startscherm helemaal opnieuw aanpassen door alle overbodige apps weg te vagen. Misschien is je Apple TV te traag geworden en wil je alle nutteloze applicaties en Apple TV-games die je niet meer speelt wissen om kostbare ruimte vrij te maken. Wat de reden ook is, hier leest u hoe u apps op Apple TV kunt verwijderen.

Apps verwijderen op Apple TV (2022)

Houd er rekening mee dat het verwijderen van een app ook alle bijbehorende gegevens verwijdert. Houd er ook rekening mee dat de verwijderde app ook wordt verwijderd van andere Apple TV’s die uw iCloud-startschermconfiguratie gebruiken. Hoewel u elke app die u in de App Store hebt gekocht gratis opnieuw kunt downloaden, worden uw gegevens mogelijk niet hersteld.

  Hoe OpenSUSE Leap naar Tumbleweed te converteren?

Apps op Apple TV verwijderen met de tweede generatie Siri Remote

 • Selecteer om te beginnen de app die u wilt verwijderen.

 • Houd nu het midden van de clickpad ingedrukt totdat de app begint te wiebelen. Druk vervolgens op de knop Afspelen/Pauzeren om toegang te krijgen tot meer opties.

 • Klik vervolgens op Verwijderen en bevestig.

Apps verwijderen op Apple TV met behulp van de eerste generatie Siri-afstandsbediening

Het verwijderen van een Apple TV-app met de eerste generatie Siri Remote is net zo eenvoudig.

 • Ga eerst naar de app die u wilt verwijderen en selecteer deze.
 • Houd nu het aanraakoppervlak op de Siri Remote van de eerste generatie ingedrukt totdat de app in de schudmodus gaat.
 • Houd vervolgens de afspeel-/pauzeknop ingedrukt om meer opties weer te geven.
 • Klik ten slotte op Verwijderen en bevestig de actie.

Apps op Apple TV verwijderen via Instellingen

Net als iOS en iPadOS biedt tvOS ook een manier om apps op Apple TV te verwijderen via de app Instellingen. Tijden waarop u op zoek bent naar de meest opslagvretende apps en ze wegvaagt, kan van pas komen. Waarschijnlijk het beste van deze methode is dat het apps weergeeft op basis van de hoeveelheid opslagruimte die elk heeft verbruikt. Daarom is het niet erg om degenen te vinden die in meer ruimte hebben gegeten.

 • Start de app Instellingen op uw Apple TV om aan de slag te gaan.
  Het huidige tabblad vastzetten en losmaken via een sneltoets in Chrome

 • Klik vervolgens op Opslag beheren.

 • Op dit scherm zou u een lange lijst met apps moeten zien op basis van de totale hoeveelheid ruimte die ze hebben ingenomen. Klik nu op de verwijderknop direct naast een specifieke app en bevestig de verwijdering.

Een map verwijderen op Apple TV

Als u een map niet langer op uw startscherm wilt houden, kunt u deze ook verwijderen.

 • Ga naar een app in de map die u wilt verwijderen.

 • Houd nu het midden van de klikpad/het aanraakoppervlak op de Siri Remote ingedrukt om de bewerkingsmodus (schudmodus) te openen.
 • Druk op de afspeel-/pauzeknop en klik in de opties die verschijnen op ‘Verplaatsen naar startscherm’.

 • Herhaal de bovenstaande stappen voor elke app in de map. Wanneer alle apps zijn verwijderd, wordt de map automatisch verwijderd.

Apps van meerdere Apple TV’s tegelijk verwijderen

Op de 4e of 4K Apple TV-modellen kun je je tv’s (die aan dezelfde Apple ID zijn gekoppeld) zo instellen dat apps in één keer van alle apparaten worden verwijderd. Om van deze functie te profiteren, moet u de functie Eén startscherm inschakelen, die ervoor zorgt dat al uw Apple TV’s dezelfde apps hebben, op dezelfde manier gerangschikt op het startscherm.

 • Open de app Instellingen op je Apple TV en kies Gebruikers en accounts.
  Een aangepaste kaart maken in Google Maps

 • Kies nu uw gebruikersaccount.

 • Zorg er vervolgens voor dat de optie Eén startscherm is ingeschakeld.

U kunt nu apps verwijderen van elke tv die is aangesloten op uw Apple ID en de apps worden verwijderd van al uw Apple TV’s.

Nutteloze apps op Apple TV verwijderen om ruimte vrij te maken

Dat gaat dus allemaal over het verwijderen en beheren van apps op tvOS. Apple biedt de gewenste controle over apps op Apple TV en stelt je ook in staat om het startscherm naar wens aan te passen. En als je meerdere Apple TV’s hebt, maakt de functie One Home Screen het beheren van apps nog handiger. Als je vragen hebt over het verwijderen van apps van Apple TV, laat het ons dan weten in de reacties hieronder.

gerelateerde berichten