Hoe ASPX-bestanden te openen

ASPX-bestanden zijn niet gebruikelijk, maar u zult ze tegenkomen als u de broncode voor een app downloadt. Mogelijk vindt u er een of twee APSX-bestanden in. Het bestandstype is misschien ongebruikelijk voor de meeste eindgebruikers, maar het is niet moeilijk om dit type bestand te openen.

ASPX-bestand

Een ASPX-bestand wordt gemaakt door een server waarop ASP.Net draait. Dit is eigenlijk een webpagina, maar in plaats van de HTML-taal te gebruiken. Het wordt verwerkt en vertaald naar HTML wanneer het bestand wordt gelezen of geladen door een website in een moderne webbrowser.

Wat het openen van een ASPX-bestand betreft, zult u merken dat het vrij eenvoudig is om te doen. U hoeft geen server op te zetten of ingewikkelde apps te installeren om het werk te doen.

  Een gids om aan de slag te gaan

1. Open ASPX-bestanden – webbrowser

Een ASPX-bestand is in feite een document. De enige reden waarom u het niet kunt openen, is vanwege de extensie. In tegenstelling tot een HTML-bestand dat u met een teksteditor kunt openen, heeft u een PDF-viewer nodig om ASPX-bestanden te openen.

Bestandsverkenner openen.
Ga naar het tabblad Weergave.
Schakel de optie ‘Toon extensies’ in.
Navigeer naar het ASPX-bestand en selecteer het.
Tik op de F2-toets.
Verander de ASPX naar PDF.
Bevestig dat u het formaat wilt wijzigen.
Klik met de rechtermuisknop op het bestand en open het in een moderne browser zoals Chrome.

2. Gebruik tools voor webontwikkeling

Als het converteren van een ASPX-bestand naar een PDF en het openen ervan in een browser ertoe leidt dat het bestand niet correct wordt weergegeven, kunt u in plaats daarvan een hulpprogramma voor webontwikkeling gebruiken. Er zijn tal van tools voor webontwikkeling die u kunt gebruiken, maar als u op zoek bent naar een gratis, eenvoudig te installeren en gemakkelijk in te stellen tool, raden we u ten zeerste aan om Notepad++ te gebruiken.

  Berichten naar een groep verzenden in Mail op iPhone of iPad

Downloaden en installeer Notepad++.
Open Verkenner en navigeer naar het ASPX-bestand.
Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Openen met in het contextmenu.
Selecteer Notepad++ om het bestand te openen.

3. Online tools voor webontwikkeling

Met web-apps voor webontwikkeling kunt u ASPX-bestanden openen in uw browser. U hoeft ze niet naar PDF te converteren. In plaats daarvan kan de web-app het APSX-bestand lezen zoals het is. Je hoeft geen extra apps te installeren zolang je een moderne browser zoals Chrome of Firefox op je systeem hebt geïnstalleerd.

Er zijn speciale ASPX-bestandsviewers, maar dit zijn niet de meest indrukwekkende online-apps die u zult vinden. Probeer het gebruik van De ASPX-viewer van File Pro Info om een ​​ASPX-bestand in uw browser te openen.

  Hoe DirecTV-foutcode 775 op te lossen

Conclusie

Als u Microsoft Visual Studio op uw systeem hebt geïnstalleerd, is dit de beste app om een ​​ASPX-bestand te bekijken. Natuurlijk zal Visual Studio ook een heleboel andere dingen op uw systeem installeren om te helpen bij de ontwikkeling. Als u geen ontwikkelaar bent, is het installeren van Visual Studio om een ​​ASPX-bestand te bekijken overdreven. Probeer in plaats daarvan een van de opties die we hebben vermeld voor een veel eenvoudigere aanpak.