Hoe AutoGPT in minuten te installeren

De mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (AI) blijven wereldwijd opzien baren en brengen monumentale veranderingen teweeg in ons dagelijkse persoonlijke en professionele leven.

Met geavanceerde generatieve AI-modellen zoals ChatGPT en de versnelling van GPT-3 naar GPT-4 zagen we grote verbeteringen met betrekking tot geavanceerd redeneren, het begrijpen van langere contexten en invoerinstellingen.

Tools zoals ChatGPT vereisen dat u de prompts zorgvuldig opstelt om de gewenste output te krijgen.

Er is echter een geavanceerdere en krachtigere AI-tool in het spel gekomen waarvoor je simpelweg je doelen hoeft uit te leggen, en de tool doet daarna alles voor je.

Ja, ontwikkelaars werken nu aan autonome AI-agenten, de eerste glimp van kunstmatige algemene intelligentie (AGI), een AI-type dat in staat is intellectuele taken op menselijk niveau uit te voeren door zijn eigen processen, intellect en redenering.

AutoGPT is de nieuwste GPT-4-applicatie die het web stormenderhand heeft veroverd sinds de eerste release op 30 maart 2023, waardoor het een van de meest trending topics op Twitter is.

Bron: twitter.com

In deze blog zullen we zien wat AutoGPT de hype waard maakt, hoe het werkt en hoe je deze krachtige tool kunt installeren om zijn rationele en autonome besluitvormingsmogelijkheden te verkennen.

Eerst en vooral.

Wat is AutoGPT?

AutoGPT is een open-source en experimentele AI-toepassing die gebruikmaakt van het GPT-4-taalmodel van OpenAI, waardoor aanpasbare en volledig autonome AI-agenten worden gecreëerd.

Hierdoor kan AutoGPT taken uitvoeren met weinig menselijke tussenkomst en autonoom handelen met zelfaanwijzingen.

Toran Bruce Richards, de oprichter van het gamebedrijf Significant Gravitas, bracht in maart AutoGPT uit, dat vanwege zijn onafhankelijke werking volledig uniek is voor andere AI-tools. Daarom hoeft u alleen maar uw doelen en doelstellingen op te schrijven, zodat het zelf andere prompts kan genereren die nodig zijn om de resultaten te krijgen bij het voltooien van de taak die voorhanden is.

AutoGPT verandert dus de manier waarop mensen omgaan met AI-modellen, waardoor mensen niet langer actief betrokken hoeven te zijn bij het verkrijgen van de gewenste output.

Dus als u een Starbucks-koffie wilt bestellen, uw website wilt ontwikkelen, marktanalyse wilt uitvoeren of een podcast-script wilt schrijven, geeft u gewoon de opdracht AutoGPT, die het voor u zal doen.

Hoe werkt AutoGPT?

AutoGPT werkt op basis van een autonoom AI-mechanisme, waarbij een taak wordt opgesplitst in meerdere subtaken en verschillende AI-agenten worden gemaakt om aan die taken te voldoen en deze te voltooien.

Deze AI-agenten omvatten:

 • Agent voor het maken van taken: wanneer u uw doelstellingen aan AutoGPT verstrekt, is de agent voor het maken van taken de eerste agent die met u communiceert om het proces van het werken aan de taak te starten. Deze agent maakt een lijst met taken op basis van uw einddoelen, met stappen om deze te bereiken, en stuurt deze naar de prioriteitsagent.
 • Taakprioriteitsagent: Zodra de prioriteringsagent de lijst met taken ontvangt, zorgt hij ervoor dat de juiste volgorde logisch is en stuurt deze naar de uitvoeringsagent.
 • Taakuitvoeringsagent: zodra de subtaakprioriteit is ingesteld, begint de uitvoeringsagent deze taken een voor een uit te voeren, gebruikmakend van internet, GPT-4 en andere tools die nodig zijn om de taak te voltooien.
  Hoe te repareren Kan patchbestanden niet downloaden FFXIV

Deze drie agenten communiceren ook met elkaar als de taak niet wordt voltooid.

Zodra de uitvoeringsagent bijvoorbeeld de stappen heeft voltooid, maar de resultaten niet zijn zoals gewenst, communiceert hij met de taakaanmaakagent, die een nieuwe lijst met taken kan maken om het einddoel te bereiken. Dit proces creëert een interactieve lus tussen alle drie de agenten totdat ze een uitvoer kunnen genereren die door de gebruiker is gedefinieerd.

Terwijl deze AI-agenten hun taken uitvoeren, worden hun acties weergegeven op de gebruikersinterface met vier categorieën, namelijk:

 • Gedachten: de AI-agent deelt zijn gedachten na het voltooien van elke taak.
 • Redenering: de AI-agenten leggen de redenering achter hun acties uit en beantwoorden het WAAROM achter het uitvoeren van elke stap.
 • Plan: Het systeem biedt vervolgens een strategisch plan om de gegeven taak te voltooien.
 • Kritiek: het systeem geeft vervolgens kritiek, waardoor de AI-agenten hun fouten kunnen herstellen en eventuele fouten kunnen herstellen.

Dankzij deze rekenstroom kan AutoGPT dus inzicht geven in de stappen om een ​​specifiek probleem aan te pakken en de fouten recht te zetten zonder menselijke tussenkomst.

Vereisten voor het installeren van AutoGPT

Dit zijn de kritieke vereisten om AutoGPT op uw computer te installeren:

➡️ Je hebt geen geavanceerde of krachtige computer nodig, maar een degelijke kan AutoGPT installeren, aangezien het meeste zware werk wordt gedaan door OpenAI API in de cloud.

➡️ Python 3.8 of hoger.

➡️ Toegang tot de GPT-4 API voor betere prestaties, redenering en minder risico op het genereren van onjuiste informatie.

➡️Get

➡️ Visual Studio-code

➡️ OpenAI API-sleutels

Hoe installeer ik AutoGPT?

In tegenstelling tot tools zoals ChatGPT, waarvoor een eenvoudige login nodig is om toegang te krijgen tot de tool en deze te gebruiken, moet u verschillende software installeren die voldoet aan de vereisten om AutoGPT te gebruiken.

Dus als u de functies van AutoGPT wilt gebruiken en benutten, volgt hier een stapsgewijs proces om de tool op uw lokale apparaat te installeren.

Stap 1: Installeer de vereiste software

U hebt drie primaire software nodig om AutoGPT te installeren: Python, Git en Visual Studio Code.

Hier zijn de installatielinks voor deze tools:

Je kunt ook deze gedetailleerde Python-installatiegids bekijken om het proces gemakkelijker te maken.

Stap 2: Toegang tot de API-sleutels via uw OpenAI-account

De volgende cruciale stap na de software-installatie is het aanmaken van uw OpenAI-account als u er nog geen heeft.

U kunt uw OpenAI-account aanmaken of inloggen via deze pagina.

Voer uw inloggegevens in om toegang te krijgen tot uw OpenAI-account.

Zodra u uw account heeft geopend, gaat u naar het tabblad API-sleutels en klikt u op de knop ‘Nieuwe geheime sleutel maken’.

Er wordt een dialoogvenster geopend. Klik nogmaals op ‘Geheime sleutel maken’ om de geheime sleutel te genereren.

Zorg ervoor dat u het kopieert en ergens op uw lokale apparaat opslaat.

Stap 3: kopieer uw AutoGPT-repository naar uw harde schijf

De volgende stap is het kopiëren van uw AutoGPT GitHub-repository naar de harde schijf.

Ga naar de nieuwste GitHub AutoGPT-releasepagina, scrol omlaag en klik op de link “Broncode (zip)” om het zipbestand te downloaden.

  5 Beste IT-helpdesksoftware: cloudgebaseerd of lokaal geïnstalleerd?

Pak nu dit zipbestand uit en kopieer de map AutoGPT om deze op de gewenste locatie of harde schijf te plakken.

Tegelijkertijd kunt u de projectlink kopiëren van de GitHub AutoGPT-releasepagina.

Klik hiervoor op ‘Code’ aan de linkerkant van het venster en nogmaals op de groene knop ‘Code’. Kopieer vervolgens de HTTPS-URL die op het scherm verschijnt.

Open vervolgens de opdrachtprompt door de link te plakken door de AutoGPT GitHub-repository te klonen, zoals hieronder weergegeven.

Aangezien u ook Visual Code Studio hebt geïnstalleerd, kunt u de code ook in de opdrachtprompt typen en AutoGPT openen vanuit de Visual Code Studio-editor.

Stap 4: Python-modules installeren

Open uw Visual Code Studio en open het AutoGPT-bestand in de VCS-editor.

Klik op de link ‘Map openen’ en open de map AutoGPT in uw editor.

Zodra u het AutoGPT-bestand opent in de VCS-editor, ziet u verschillende bestanden aan de linkerkant van de editor. Als u een beetje naar beneden scrolt, is een van de bestanden die u kunt zien de ‘requirements.txt.’

Dit bestand bestaat uit alle noodzakelijke modules die u nodig heeft om AutoGPT uit te voeren.

Klik nu op ‘Terminal’ bovenaan de VCS-editor en klik op de optie ‘Nieuwe terminal’.

Typ vervolgens de opdracht pip install – r requirements.txt en klik op enter om alle vereiste modules te installeren.

Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat de directory nauwkeurig verwijst naar de locatie waar de repository wordt gekopieerd.

Stap 5: hernoem het .env.template-bestand

Wanneer u omhoog scrolt door de lijst met bestanden in de VCS-editor, komt u het bestand .env.template tegen.

Klik met de rechtermuisknop op dit bestand en klik op de optie ‘Naam wijzigen’. Hernoem dit bestand door de “.template” te verwijderen.

Stap 6: Voer OpenAI API-sleutels in

De laatste stap is het plakken van uw OpenAI-geheime sleutel in het hernoemde .env-bestand, zoals hieronder weergegeven.

Nadat u de sleutel hebt geplakt, slaat u het .env-bestand op.

Ga nu naar de opdrachtprompt en typ de opdracht python -m autogpt.

Voila! U hebt met succes de krachtige AutoGPT-tool op uw lokale apparaat geïnstalleerd.

AutoGPT versus ChatGPT

Hoewel zowel ChatGPT als AutoGPT OpenAI’s hoogopgeleide Large Language Models (LLM’s) zijn, zijn er verschillen tussen deze twee omdat ze beide verschillende doelen dienen. Beide tools zijn getraind op verschillende datasets en geoptimaliseerd voor het uitvoeren van verschillende taken.

Hier zijn een paar punten die AutoGPT onderscheiden van ChatGPT:

#1. Trainingsdata

ChatGPT is voornamelijk getraind op een grote verzameling tekst die is opgehaald van internet, posts op sociale media, boeken, blogs en artikelen. Daarom is het capabeler en veelzijdiger in het begrijpen van taal op menselijk niveau.

Aan de andere kant is AutoGPT getraind op een grote verzameling code van StackOverflow, GitHub en vergelijkbare coderepository’s. Dankzij deze trainingsdataset is AutoGPT gespecialiseerd in het begrijpen van programmeertalen, structuren en syntaxis.

Aangezien AutoGPT dus een veel beter begrip heeft van hoe een specifieke code wordt geschreven, kan het nauwkeurige en efficiënte code genereren, waardoor het het codeontwikkelingsproces voor organisaties kan versnellen en het risico op softwarefouten kan verminderen.

#2. Realtime inzichten

Het nieuwste GPT-4-model van ChatGPT is getraind op dezelfde GPT-3.5-gegevens; het is echter pas tot september 2021. Daarom biedt ChatGPT niet de nieuwste informatie en realtime inzichten, omdat u hiermee geen toegang krijgt tot online platforms of websites om informatie te extraheren.

Integendeel, AutoGPT biedt toegang tot internet, surfen op internet en valideert of de gegevensbron legitiem is. Bovendien heeft AutoGPT toegang tot elke website of online platform om een ​​bepaalde taak uit te voeren. Op basis van de doelen die u aan AutoGPT verstrekt, kan het bijvoorbeeld naar de Starbucks-website gaan en uw drankje bestellen en ook e-mails opstellen en verzenden naar de prospects volgens de instructies.

  9 beste PlayStation VR-games voor een meeslepende ervaring

#3. Tekst naar spraak

Met AutoGPT kunt u tekst-naar-spraak inschakelen door de opdracht python -m autogpt –speak in de opdrachtregel te typen. U moet deze opdracht echter elke keer invoeren als u via spraak met AutoGPT wilt communiceren.

#4. Beeld generatie

In tegenstelling tot AI-modellen zoals ChatGPT, kan AutoGPT afbeeldingen genereren omdat de tool DALL-E gebruikt. U moet uw API-toegang tot DALL-E verlenen om de functie voor het genereren van afbeeldingen voor uw AI-agent in te schakelen.

#5. optimalisatie

Terwijl OpenAI ChatGPT optimaliseerde voor samenhang en natuurlijkheid bij het produceren van mensachtige tekstuitvoer, is AutoGPT geoptimaliseerd voor snelheid en nauwkeurigheid bij het genereren van code, waardoor tijd en fouten en kwetsbaarheden in software worden verminderd.

#6. toepassingen

U kunt AutoGPT gebruiken voor het uitvoeren van taken zoals codeoptimalisatie, automatische codeaanvulling en codesamenvatting.

Aan de andere kant wordt ChatGPT veel gebruikt voor het voltooien van taken zoals het genereren van tekst, het vertalen van talen en chatbots. Dus terwijl de toepassingen van ChatGPT zich richten op het verbeteren van de efficiëntie en communicatie tussen machines en mensen, richten de toepassingen van AutoGPT zich op het verbeteren van de nauwkeurigheid en efficiëntie van het codeontwikkelingsproces.

Voordelen van AutoGPT

AutoGPT, een tool die output van hoge kwaliteit genereert met minimale menselijke input, biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele AI-chatbots, waaronder:

 • Naadloze aanpassing: u kunt AutoGPT eenvoudig aanpassen aan uw specifieke zakelijke of industriële behoeften. Ontwikkelaars kunnen eenvoudig de broncode wijzigen om bestaande functies te verbeteren of nieuwe functies toe te voegen aan productinhoud die relevant is en is afgestemd op hun doelgroep en de behoeften van het project.
 • Autonomie: het autonome karakter van AutoGPT is een van de meest unieke kenmerken waardoor het zich onderscheidt van andere traditionele AI-bots. Omdat het zelf de aanwijzingen kan identificeren die nodig zijn om het doel te bereiken om uitvoer van hoge kwaliteit te leveren, maakt het AutoGPT tot een zeer betrouwbare en tijdbesparende AI-tool.
 • Snelheid: AutoGPT kan eenvoudig een grote hoeveelheid gegevens analyseren en veel sneller nauwkeurige resultaten genereren dan mensen.
 • Flexibiliteit: AutoGPT kan nieuwe vaardigheden leren en een breed scala aan taken uitvoeren; daarom is het niet alleen beperkt tot een bepaalde taak of domein, waardoor het een zeer veelzijdige tool is.
 • Consistentie: AutoGPT kan consistentie in stijl, toon en stem behouden voor meerdere inhoudsstukken. Deze functie maakt AutoGPT tot een uitstekende tool voor bedrijven en bureaus om regelmatig een grote hoeveelheid content te produceren.

laatste woorden

AutoGPT is een veelzijdige en innovatieve tool die een revolutie teweegbrengt in onze interacties met AI-modellen. Het brengt gevarieerde use-cases met zich mee en stelt ons in staat om taken veel sneller uit te voeren, met een grotere nauwkeurigheid en efficiëntie.

Dit maakt AutoGPT een ideale tool voor AI-enthousiastelingen en code-ontwikkelaars die nauwkeurige en snelle codes willen genereren. Deze AGI is echter nog nieuwer en het is een paar maanden geleden sinds de lancering.

Daarom is het, met meer ontwikkelingen in het veld, spannend om in de toekomst meer AutoGPT-potentieel en -mogelijkheden in de gaten te houden.

Dit artikel helpt u bij het AutoGPT-installatieproces op uw computer, zodat u gebruik kunt maken van de functies ervan, zoals autonomie, aanpassing, snelheid en flexibiliteit, om uw taken binnen enkele seconden uit te voeren.

Bekijk vervolgens hoe u ChatGPT met Siri op iPhone en iPad kunt gebruiken.