Hoe Battlefield 1 op Linux te spelen

Battlefield 1 is een FPS-game ontwikkeld door DICE en uitgegeven door Electronic Arts. De game is de vijftiende release in de serie. Het werd in 2016 uitgebracht op Steam voor Windows. Het werd echter nooit uitgebracht op Linux. Hier leest u hoe u het op uw systeem kunt laten werken.

Hoe Battlefield 1 op Linux te spelen

Battlefield 1 werkt op Linux via Proton in Steam en Lutris. Op Steam’s Proton is het wat lastiger. Daarom zullen we in deze gids bespreken hoe u het in Lutris kunt laten werken.

Houd er rekening mee dat de Lutris-versie van Battlefield 1 werkt met Origin. Dus als je de Steam-release van Battlefield 1 hebt, kun je het beste de instructies volgen op ProtonDB in je eentje.

Installeer Lutris

De Lutris-applicatie moet op je Linux-pc zijn geïnstalleerd voordat je de game probeert te installeren. Open hiervoor een terminalvenster op het Linux-bureaublad. Zodra het terminalvenster is geopend en klaar voor gebruik, volgt u de onderstaande installatie-instructies om Lutris op uw systeem te laten werken.

Ubuntu

Om Lutris op Ubuntu te gebruiken, moet u het installeren via een PPA-repository. Om deze repository in te schakelen, gebruikt u de volgende add-apt-repository-opdracht hieronder in een terminalvenster.

sudo add-apt-repository ppa:lutris-team/lutris

Nadat u de PPA hebt ingesteld, moet u de softwarebronnen van Ubuntu vernieuwen. Gebruik hiervoor de volgende opdracht apt update.

sudo apt update

Gebruik ten slotte de opdracht apt install om Lutris op Ubuntu in te stellen.

sudo apt install lutris

Debian

Als u Lutris op Debian wilt gebruiken, moet u de officiële softwarerepository inschakelen. Gebruik om te beginnen de volgende echo-opdracht om de repo op uw computer in te stellen.

echo "deb http://download.opensuse.org/repositories/home:/strycore/Debian_10/ ./" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/lutris.list

Nadat u de Lutris-repository op uw computer hebt ingesteld, moet u de Lutris-reposleutel downloaden met de opdracht wget.

wget -q https://download.opensuse.org/repositories/home:/strycore/Debian_10/Release.key -O- | sudo apt-key add -

Zodra de repo-sleutel op uw systeem is ingesteld, gebruikt u de opdracht apt-get update om uw softwarebronnen te vernieuwen.

sudo apt-get update

Installeer ten slotte de Lutris-app op uw Debian Linux-pc.

  OCR uitvoeren vanaf de Linux-opdrachtregel met Tesseract

Arch Linux

De Lutris-app is direct beschikbaar voor gebruikers van Arch Linux (en Manjaro) in de “community”-softwarerepository. Gebruik het volgende pacman-commando om het werkend te krijgen.

sudo pacman -S lutris

Fedora

Fedora heeft de Lutris-applicatie beschikbaar in de officiële softwarebronnen. Gebruik de onderstaande dnf install-opdracht om het werkend te krijgen.

sudo dnf install lutris

OpenSUSE

Als u OpenSUSE Linux gebruikt, kunt u de Lutris-toepassing op uw computer installeren met behulp van de zypper install-opdracht hieronder in een terminalvenster.

sudo zypper install lutris

Installeer Battlefield 1 op Linux

Nu de Lutris-toepassing op uw Linux-pc is geïnstalleerd, opent u de app op uw computer. Als het open is, volg je de stapsgewijze instructies hieronder om Battlefield 1 op je computer te laten werken.

  De 7 beste tools voor taakbeheer voor Linux

Stap 1: Ga naar de Lutris-documentpagina voor Origin. Volg daar de instructies om de vereiste afhankelijkheden te installeren om Origin op je systeem te gebruiken. Deze stap is cruciaal, aangezien Battlefield 1 niet zonder zal werken.

Stap 2: Ga naar de Battlefield 1 Lutris-pagina. Als je daar bent, zoek je de knop “Installeren” en klik je erop met de muis. Wanneer u deze knop selecteert, start uw webbrowser Lutris en begint het installatieproces.

Stap 3: Nadat Lutris is geopend, ziet u een pop-upvenster. In dit pop-upvenster staat “Install Battlefield 1”, evenals een beschrijving. Zoek de knop “Installeren” in het pop-upvenster en klik erop met de muis.

Als je deze knop selecteert, ga je naar de volgende pagina in het Lutris “Install Battlefield 1”-installatieprogramma.

Stap 4: Op de tweede pagina van het installatievenster zal Lutris vragen waar u BF1 op uw computer wilt installeren. Standaard wordt het naar uw thuismap verzonden. Je kunt het echter overal neerzetten.

  Ext2- of Ext3-bestandssystemen migreren naar Ext4 op Linux

Nadat je hebt gekozen waar het spel moet worden geïnstalleerd, zoek je de knop “Installeren” en klik je erop met de muis. Wanneer je deze knop selecteert, begint Lutris met het maken van een Wine-configuratie voor Origin.

Stap 5: Zoek op de derde pagina in het installatieprogramma de knop “Doorgaan”. Als deze knop is geselecteerd, downloadt Lutris de Origin EXE en een scriptbestand waarmee Linux-gebruikers de Origin-client kunnen bijwerken.

Stap 6: Zodra Lutris klaar is met het downloaden van alles, zal het Wine blijven configureren en dingen instellen. Wanneer Lutris klaar is met configureren, moet je je GPU voor DXVK selecteren. Kies “AMD” of “Nvidia”, gevolgd door de knop “Doorgaan”.

Stap 7: Wanneer Lutris klaar is met het configureren van DXVK, ziet u het scherm “Installatie voltooid”. Klik op “Launch” om Origin op te starten. Wanneer Origin opstart, log je in op je account. Zoek vervolgens Battlefield 1 in Origin, selecteer het en download het.

Wanneer Origin klaar is met het downloaden van Battlefield 1 naar je computer, zoek je de game en klik je erop om hem op te starten. Veel plezier en veel plezier met gamen!