Hoe bestanden gratis in de cloud op te slaan met Ice Drive op Linux

Ice Drive is een cloudopslagoplossing met uitstekende Linux-gebruikersondersteuning. Als je geen fan bent van grote cloudproviders zoals Google Drive, Microsoft OneDrive of Dropbox, is Ice Drive een leuke optie. Hier leest u hoe u Ice Drive op Linux gebruikt.

Een Ice Drive-account aanmaken

Om je Linux-bestanden naar Ice Drive te uploaden, moet je eerst een gratis account aanmaken op hun officiële website. Hier is hoe het te doen. Begin eerst door naar te gaan icedrive.net. Als je eenmaal op de site bent aangekomen, zoek je de knop “aanmelden” en klik je erop met de muis.

Wanneer u de knop “aanmelden” selecteert, ziet u de prijzen voor Ice Drive. Er is “lite”, “pro” en “pro +”. Als u liever een gratis account gebruikt, scrolt u omlaag naar de onderkant van de pagina en selecteert u ‘Een GRATIS account aanvragen’.

Nadat u op de knop “Een GRATIS account krijgen” hebt geselecteerd, ziet u de pagina voor het maken van een account op het scherm verschijnen. Schrijf uw voornaam, achternaam, e-mailadres en een gemakkelijk te onthouden wachtwoord op. Zorg ervoor dat u ook de knop “Ik ga akkoord met de servicevoorwaarden” aanvinkt.

Nadat u alle tekstvakken heeft ingevuld, wordt u gevraagd uw e-mailadres te bevestigen. Controleer uw e-mail en voer de pincode in die naar u is gemaild. Klik vervolgens op de knop “Bevestigen” om verder te gaan.

  Aangepaste batterijwaarschuwingen maken voor een Linux-laptop

Ice Drive installeren op Linux

Nu je je Ice Drive-account hebt geconfigureerd, moet je de Ice Drive-applicatie op Linux installeren. Helaas wordt de app niet gedistribueerd via een DEB-pakket, RPM-pakket of iets dergelijks. In plaats daarvan moet het worden geïnstalleerd door een universeel AppImage-bestand of een Snap-pakket.

AppImage

Om de Ice Drive-applicatie op uw computer te installeren, gaat u naar de Ice Drive-downloadpagina. Scrol op de pagina omlaag naar ‘draagbare app’. Klik vervolgens op het vervolgkeuzemenu. Nadat u het vervolgkeuzemenu hebt geselecteerd, zoekt u naar “Linux” en selecteert u de optie AppImage, gevolgd door “Download”.

Nadat het bestand is gedownload, opent u een terminalvenster op het Linux-bureaublad. U kunt een terminalvenster openen door op te drukken Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu.

Met het terminalvenster open, gebruik de CD commando om naar de map “Downloads” te gaan waar het Ice Drive AppImage-bestand zich bevindt.

cd ~/Downloads/

Gebruik vervolgens de mkdir opdracht om een ​​nieuwe map met de naam “AppImages” te maken. Deze map bevat het Ice Drive AppImage-bestand.

mkdir -p ~/AppImages/

Gebruik na het maken van de nieuwe map de mv commando en verplaats het Ice Drive AppImage-bestand naar de nieuwe map “AppImages”.

mv Icedrive_Portable_Linux-x64.AppImage ~/AppImages

Verplaats vervolgens het terminalvenster naar de map “AppImages” met behulp van de CD opdracht.

cd ~/AppImages/

Werk vervolgens de machtigingen van de Ice Drive AppImage bij met behulp van de chmod onderstaande opdracht.

sudo chmod +x Icedrive_Portable_Linux-x64.AppImage

Start ten slotte de app met de onderstaande opdracht. Of open de map “AppImages” met behulp van de Linux-bestandsbeheerder en dubbelklik op het Ice Drive AppImage-bestand.

  Hoe de Vidiot-video-editor op Linux te installeren

./Icedrive_Portable_Linux-x64.AppImage

Snap pakket

Om ervoor te zorgen dat de Snap-release van Ice Drive op uw Linux-pc werkt, moet u ervoor zorgen dat de nieuwste Snapd-runtime is geïnstalleerd. Gebruik vervolgens de onderstaande opdrachten om de app te laten werken.

sudo snap install icedrive

Gebruik Ice Drive om Linux-bestanden op te slaan

Zodra de Ice Drive-toepassing op uw Linux-pc is geïnstalleerd, opent u de app door het AppImage-bestand te starten of door het Snap-pakket uit te voeren vanuit het app-menu. Wanneer de app is geopend, logt u in op uw account via de gebruikersinterface.

Nadat u op de knop “Verbinden” hebt gedrukt, wordt u vanuit het inlogmenu naar de interface van de Ice Drive-app geleid. Vanaf hier kan het uploaden beginnen. Zoek het cloudpictogram in de rechterbovenhoek en selecteer het met de muis.

Wanneer u de upload-knop selecteert, verschijnt er een pop-upvenster. In dit venster staat: “Wat wilt u uploaden?” Selecteer de knop “Mappen” of de knop “Bestanden”. Gebruik vervolgens het pop-upvenster om te bladeren naar het item dat u wilt uploaden naar uw Ice Drive-account.

  OCR uitvoeren vanaf de Linux-opdrachtregel met Tesseract

Als uw bestand is geselecteerd, begint Ice Drive met uploaden naar uw account. Het uploaden kan een paar seconden of langer duren, afhankelijk van je internetsnelheid. Wanneer het proces is voltooid, zal Ice Drive u vertellen dat uw bestand is geüpload.

Wanneer uw bestand is geüpload naar Ice Drive, wordt het weergegeven in de gebruikersinterface van de hoofdmap. Vanaf hier kunt u het item selecteren en op de Share-knop klikken om het te delen, “Download” selecteren om het te downloaden, evenals veel van de andere beschikbare opties.

Bestanden verwijderen

Wilt u iets van uw Ice Drive-account verwijderen? Open de Linux-app en zoek het bestand in de Ice Drive-applicatie. Zodra je het hebt gevonden, klik je erop met de muis om het te selecteren. Kies vervolgens het prullenbakpictogram om het uit uw account te verwijderen.