Hoe bureaubladanimaties op een Mac te verminderen met Reduce Motion

De Mac heeft, net als iOS, meer dan een behoorlijk aantal mooie animaties die de meeste gebruikersinteracties vergezellen. Ze kunnen er geweldig uitzien, maar mensen die vatbaar zijn voor reisziekte kunnen er ook voor zorgen dat ze zich onwel gaan voelen. Dat is niet goed, dus hier leest u hoe u ze kunt uitschakelen.

Helaas, wat je ook doet, het is onmogelijk om te voorkomen dat macOS een beetje door zichzelf wordt meegesleept en interface-elementen over het scherm gooit zonder enige aandacht voor je gezondheid. U kunt echter de hoeveelheid beweging op het scherm waaraan u wordt blootgesteld, beperken door één selectievakje aan te vinken.

  Kijk hoe ver u kunt komen met een budget met verschillende taxidiensten

De optie “Beweging verminderen” is er een die precies doet hoe het klinkt. Door de beweging en animaties op het scherm te verminderen, zou de instelling het voor iedereen gemakkelijker moeten maken om hun Mac te gebruiken zonder zich misselijk te voelen. Als je last hebt van bewegingsziekte, is dit een instelling die je absoluut moet proberen.

Beweging verminderen inschakelen

Zoals de beschrijving van de functie je misschien doet geloven, is “Beweging verminderen” een toegankelijkheidsinstelling, dus ga om te beginnen naar Systeemvoorkeuren. Klik hiervoor op het Apple-logo bovenaan het scherm en klik vervolgens op ‘Systeemvoorkeuren’.

  Ruimtelijke audio inschakelen voor AirPods op iPhone of iPad

Klik vervolgens op ‘Toegankelijkheid’. Je vindt het onderaan het paneel Systeemvoorkeuren.

Klik in het linkerdeelvenster op de categorie “Weergeven”. Vink aan de rechterkant het selectievakje “Beweging verminderen” aan om de functie in te schakelen.

Dat is alles, en u kunt Systeemvoorkeuren sluiten. Je zou nu moeten opmerken dat beweging aanzienlijk wordt verminderd als je je Mac gebruikt. Dingen zoals het wijzigen van Spaces en het invoeren van Mission Control zullen er onmiddellijk anders uitzien, waarbij vervagingen de schuifpanelen en vensters vervangen. De nieuwe overgangen zijn prettiger voor het oog en kunnen, afhankelijk van uw voorkeuren, zelfs sneller lijken.

  Hoe te schakelen tussen apps op iPhone X

Helaas respecteren niet alle delen van macOS deze instelling. Vooral de Mac App Store blijft gewoon werken zoals het deed, al zou je moeten merken dat video’s niet meer automatisch worden afgespeeld.