Hoe Chrome OS terug te zetten naar een oudere versie op een Chromebook

Chrome OS blijft over het algemeen vrij van bugs en biedt een naadloze ervaring, of je nu Linux op je Chromebook gebruikt of Windows-apps op Chromebooks probeert uit te voeren. Ik heb zelfs Steam-games op mijn Chromebook gespeeld en de ontwikkelaarsmodus in Chrome OS ingeschakeld om apps te sideloaden, maar tot voor kort hebben zich geen problemen voorgedaan. Na de laatste update is mijn wifi echter kapot gegaan en werkt het helemaal niet. In een dergelijk scenario heb ik geen andere keuze dan Chrome OS terug te zetten naar een oudere versie op mijn Chromebook. Als u ook met een dergelijk probleem wordt geconfronteerd, kunt u onze handleiding volgen en Chrome OS downgraden naar een eerdere versie.

Zet Chrome OS terug naar een oudere versie op een Chromebook (2022)

1. Open eerst Instellingen door op het tandwielpictogram in het paneel Snelle instellingen te klikken.

  Een voorinstelling voor dia's verbergen in PowerPoint maken

2. Klik vervolgens op de zoekbalk bovenaan de pagina Instellingen en zoek naar “powerwash”. Open nu “Powerwash” vanuit het zoekresultaat.

3. Zodra u hier bent, klikt u op “Reset”. Houd er rekening mee dat als u dit doet, uw Chromebook volledig wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen, dus zorg ervoor dat u een back-up maakt van uw belangrijke bestanden.

4. Klik vervolgens op “Opnieuw opstarten”, en uw Chromebook wordt meteen opnieuw opgestart.

5. Wacht na het opnieuw opstarten even en er verschijnt een Powerwash-venster op het inlogscherm. Klik op “Powerwash” om uw Chromebook opnieuw in te stellen.

6. Dit proces duurt enkele minuten en uw Chromebook wordt opnieuw opgestart. Deze keer wordt het welkomstscherm geopend. Ga hier niet verder met uw Google-account, aangezien we de terugdraaistap nog steeds niet hebben uitgevoerd.

  Wat verschijnt er op een achtergrondcontrole? 9 dingen die je zou kunnen vinden

7. Terwijl u zich in het welkomstscherm bevindt, drukt u op “Ctrl + Alt + Shift + R” en een andere Powerwash-prompt verschijnt. Nogmaals, reset uw apparaat niet, omdat het niet het downgrade-doel dient. Ga in plaats daarvan naar de volgende stap.

8. Druk op het Powerwash-scherm nogmaals op “Ctrl + Alt + Shift + R”, en deze keer zou de optie “Powerwash and revert” moeten verschijnen. Hiermee kunt u Chrome OS terugzetten naar een oudere versie op uw Chromebook. Klik op “Powerwash en terugzetten”.

9. Het downgradeproces duurt een paar minuten, dus wees geduldig. Daarna verschijnt het welkomstscherm en kunt u inloggen met uw Google-account.

10. Open ten slotte Instellingen en u zult zien dat u Chrome OS met succes hebt teruggezet naar de oudere versie op uw Chromebook. Dus zo kun je Chrome OS downgraden naar een eerdere build.

  Vast op CTRL+ALT+DEL scherm? Hier leest u hoe u dit kunt oplossen

Downgrade Chrome OS naar een oudere versie op uw Chromebook

Dit zijn dus de stappen die u moet volgen om Chrome OS terug te zetten naar een oudere versie. Ik had wifi-problemen op mijn HP Chromebook en toen ik naar de laatste versie ging, werd het probleem voor mij opgelost. Hoe dan ook, dat is het zo’n beetje voor deze gids. Als u Google’s nieuwe Chrome OS Flex op uw Windows-pc of Mac wilt installeren, volgt u de gedetailleerde tutorial die hier is gelinkt. En als u niet tevreden bent met de ervaring en Chrome OS Flex wilt verwijderen en Windows opnieuw op uw computer wilt installeren, hebben we daar ook een handleiding voor. Tot slot, als u nog vragen heeft, kunt u ons dit laten weten in de opmerkingen hieronder.

gerelateerde berichten