Hoe Cisco Packet Tracer op Linux te installeren

Als u Linux gebruikt en de Cisco-cursus “Introductie tot Packet Tracer” volgt, moet u de toepassing Packet Tracer op uw computer installeren. Het probleem is dat Cisco gebruikers niet goed leert hoe ze de app moeten laten werken. In deze handleiding laten we u zien hoe u Cisco Packet Tracer op Linux installeert.

Schrijf u in voor de cursus “Introductie tot Packet Tracer”

Om de Cisco Packet Tracer-app op uw Linux-systeem te downloaden, moet u zich eerst inschrijven voor de cursus “Inleiding tot Packet Tracer”. Helaas is er geen andere manier om de download beschikbaar te maken. Het goede nieuws is echter dat de cursus volledig gratis is.

Om u in te schrijven voor de cursus, gaat u eerst naar de cursuspagina “Inleiding tot Packet Tracer”. Eenmaal op de pagina, zoek de “Meld u vandaag aan!” en klik erop met de muis.

Wanneer u de optie “Schrijf u vandaag in!” knop met de muis, verschijnt er een formulier op het scherm. Vul in dit formulier uw e-mailadres, voor- en achternaam, communicatievoorkeuren, enz.

Scroll na het invullen van het formulier naar de onderkant van de pagina. Zoek onderaan de pagina de knop “Verzenden” en klik erop met de muis om deze naar Cisco te verzenden.

  Hoe de Fragments BitTorrent Client op Linux in te stellen en te gebruiken

Account aanmaken

U heeft zich dus aangemeld voor de cursus ‘Introductie tot Packet Tracer’. Vervolgens moet u een Cisco-account maken. Vul hiervoor uw e-mailadres, voor- en achternaam, land of regio enz. in. U moet ook een wachtwoord aanmaken.

Nadat u de accountgegevens op de pagina heeft ingevuld, moet u de Captcha oplossen. Kijk naar de afbeelding en vul de Captcha in.

Nadat u de Captcha op de pagina hebt ingevuld, moet u Cisco laten weten of u e-mailupdates wilt ontvangen. Selecteer “ja” of “nee”, afhankelijk van uw voorkeuren.

Wanneer alle informatie op de pagina voor het maken van een account compleet is, selecteert u de knop “Registreren”.

Controleer je email

Nu u een Cisco-account hebt gemaakt, moet u uw e-mailaccount verifiëren. Om uw e-mailaccount te verifiëren, logt u in op uw e-mail, zoekt u het bericht en kopieert u de verificatiecode naar uw klembord.

Nadat u de verificatiecode naar uw klembord hebt gekopieerd, drukt u op Ctrl + V op het toetsenbord om deze in het tekstvak te plakken en selecteert u vervolgens de knop “Verifiëren” om de code te bevestigen.

Configureer je profiel

U moet uw Cisco-profiel configureren nadat u het hebt gemaakt. Om uw profiel te configureren, vult u de formulieren op de Cisco-welkomstpagina in. Het invullen van deze pagina duurt niet lang.

Zodra alle formulieren op de profielpagina zijn ingevuld, drukt u op de knop Account maken onderaan de pagina.

Packet Tracer downloaden

U moet Packet Tracer downloaden op uw Linux-pc voordat het kan worden geïnstalleerd. Om Packet Tracer op Linux te downloaden, ga naar uw Cisco “I’m Learning”-pagina.

  Hoe Nintendo Wii- en GameCube-spellen op Linux te spelen

Eenmaal op de pagina scrolt u naar beneden, zoekt u “Packet Tracer” onder het gedeelte “Bronnen” en klikt u erop. Nadat u de link “Packet Tracer” hebt geselecteerd, wordt u naar de downloadpagina geleid.

Scrol op de downloadpagina van “Packet Tracer” naar beneden en zoek het gedeelte “Download”. Klik vervolgens op “64 Bit Download” onder het gedeelte “Linux Desktop Version 8.0 English”.

Wanneer u op de downloadlink onder “Linux Desktop Version 8.0 English” klikt, wordt een DEB-pakket gedownload naar uw Linux-pc. Wanneer het voltooid is, open je een terminalvenster door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken om een ​​terminalvenster te openen, en volg dan de installatie-instructies in de volgende sectie.

Packet Tracer installeren op Linux

Packet Tracer kan worden geïnstalleerd op Ubuntu Linux, Debian Linux en elk besturingssysteem op basis van Ubuntu of Debian. Bovendien is het via de AUR installeerbaar op Arch Linux en Manjaro Linux.

Ubuntu

Om Packet Tracer op Ubuntu te installeren, begint u met het CD-commando en gaat u naar de map “Downloads” waar het DEB-pakket is gedownload.

cd ~/Downloads

Eenmaal in de map “Downloads” kunt u de Packet Tracer-toepassing op uw Ubuntu Linux-pc installeren met behulp van de onderstaande apt-opdracht.

sudo apt install ./PacketTracer_*_final.deb

Debian

Op Debian Linux kunt u Packet Tracer op dezelfde manier installeren als Ubuntu-gebruikers. Om de installatie te starten, gebruikt u de opdracht CD om naar de map “Downloads” te gaan waar het DEB-pakket zich bevindt.

cd ~/Downloads

Voer in de map “Downloads” de opdracht dpkg uit om het Packet Tracer DEB-pakket op Debian te installeren.

sudo dpkg -i PacketTracer_*_final.deb

Nadat u de toepassing Packet Tracer hebt geïnstalleerd, moet u mogelijk enkele afhankelijkheidsproblemen oplossen. Voer hiervoor de onderstaande opdracht in.

sudo apt-get install -f

Arch Linux/Manjaro

Zowel op Arch Linux als op Manjaro is het mogelijk om Packet Tracer te installeren met behulp van de AUR. Zorg er om te beginnen voor dat u het Packet Tracer DEB-pakket hebt gedownload. Gebruik vervolgens de onderstaande opdrachten om de pakketten “git” en “base-devel” te installeren.

sudo pacman -S git base-devel

Gebruik na het installeren van de twee pakketten het git clone-commando om het Packet Tracer AUR-pakket handmatig te downloaden.

git clone https://aur.archlinux.org/packettracer.git

Zodra het “packettracer” AUR-pakket klaar is met downloaden, opent u de Linux-bestandsbeheerder, bladert u naar het Packet Tracer DEB-pakket en plaatst u het in de map “packettracer” in uw thuismap. Gebruik vervolgens de onderstaande opdrachten om de app te installeren.

cd ~/packettracer

makepkg -sri