Hoe Cities Skylines op Linux te spelen

Cities Skylines is een stadsbouwspel uit 2015, ontwikkeld door Colossal Order en uitgegeven door Paradox Interactive. De game is singleplayer en maakt het mogelijk om steden en infrastructuur te bouwen op een enorme, realistische schaal. In deze handleiding laten we je zien hoe je het op Linux kunt spelen.

City Skylines op Linux krijgen

Cities Skylines werkt op Linux als een native applicatie, maar de game heeft geen op zichzelf staand downloadbaar installatieprogramma. Als gevolg hiervan is de enige manier om het spel op Linux te spelen met de officiële Steam voor Linux-app.

Steam installeren

Om de installatie van Steam op Linux te starten, moet je een terminalvenster openen. Om een ​​terminalvenster te openen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord of zoekt u naar “Terminal” in het app-menu.

Met het terminalvenster open en klaar voor gebruik, volg je de installatie-instructies hieronder om aan de slag te gaan met de Linux-versie van Steam op je Linux-pc.

Ubuntu

Op Ubuntu kunt u de Steam-client eenvoudig installeren met de volgende Apt-installatieopdracht hieronder.

sudo apt install steam

Debian

Op Debian Linux kan de Steam-app het beste worden geïnstalleerd via de officiële website van Valve. Om de Steam-app te laten werken, moet je het nieuwste DEB-pakket downloaden naar je Linux-pc.

  Hoe Git te integreren met Gnome-bestandsbeheer op Linux

Het downloaden van het nieuwste DEB-pakket naar uw Linux-pc kan het beste worden gedaan met het wget download-commando. De reden hiervoor is dat wget het DEB-pakket rechtstreeks op uw pc kan plaatsen via de terminal, in plaats van met websites om te gaan.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Nadat u de software naar uw computer hebt gedownload, kan de installatie beginnen. Gebruik de onderstaande dpkg-opdracht om de nieuwste release van Steam op uw Debian Linux-pc te installeren.

sudo dpkg -i steam.deb

Na de installatie van Steam op uw Debian Linux-pc, moet u eventuele afhankelijkheidsproblemen oplossen die tijdens de installatie van Steam zijn opgetreden. Gebruik de volgende opdracht om deze problemen op te lossen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Om Steam op Arch Linux te installeren, moet u eerst de “multilib”-softwarerepository inschakelen. Deze repository heeft de Steam-app en werkt niet zonder. Om het werkend te krijgen, moet u het bestand /etc/pacman.conf op uw pc bewerken en de “multilib”-softwarerepository inschakelen.

Zodra de repo is ingeschakeld, moet u pacman opnieuw synchroniseren met de repo-servers. Voer hiervoor de onderstaande opdracht in.

sudo pacman -Syy

Installeer ten slotte de nieuwste release van Steam op uw Linux-pc met de onderstaande opdracht.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Zowel Fedora als OpenSUSE Linux hebben Steam-pakketten beschikbaar in hun softwarebronnen, en je kunt ze gebruiken om de Steam-app op je computer te installeren. We raden echter aan om de Flatpak-release van Steam te gebruiken, omdat deze beter presteren op deze besturingssystemen.

  Aangepaste thema's en pictogrammen installeren in Linux

Flatpak

Steam is beschikbaar als Flatpak en als je het wilt installeren, moet je eerst het Flatpak-pakket op je computer installeren. Dit pakket biedt de runtime die nodig is om Flatpak-pakketten zoals Steam te laten werken.

Om het Flatpak-pakket op uw Linux-pc aan de gang te krijgen, volgt u deze handleiding over dit onderwerp. Nadat het is geïnstalleerd, gebruikt u de opdracht flatpak remote-add om de Flathub app store aan het systeem toe te voegen en de flatpak install-opdracht om te installeren

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installeer Cities Skylines op Linux

Nu de app is geïnstalleerd, start u Steam op uw computer en logt u in met uw gebruikersaccount. Volg daarna de stapsgewijze instructies hieronder.

Stap 1: Log in op uw Steam-account en zoek de knop “Opslaan”. Klik erop om toegang te krijgen tot de Steam Storefront. De Steam Storefront is de locatie waar Valve alle videogames op hun platform verkoopt, en daar vind je Cities Skylines.

  Hoe Windows-software gemakkelijker op Linux te draaien met Bottles

Stap 2: Zoek op de winkelpagina het zoekvak en klik erop met de muis. Typ vanaf daar “Cities Skylines” en druk op Enter om door te gaan naar de zoekresultaten.

Stap 3: Bekijk de zoekresultaten en selecteer het resultaat met de tekst “Cities Skylines” en klik erop met de muis. Wanneer u op de zoekresultaten klikt, gaat u naar de Cities Skylines Storefront-pagina.

Stap 4: Zoek op de Cities Skylines Storefront-pagina de knop “Toevoegen aan winkelwagen” en klik erop met de muis. Als je deze knop selecteert, kun je de game kopen en aan je account toevoegen.

Stap 5: Zoek de pagina “Bibliotheek” en klik erop om naar uw Steam-bibliotheek te gaan. Zoek vanaf daar in je Steam-bibliotheek naar Cities Skylines en selecteer de blauwe knop “Installeren” om de game te downloaden en op je computer te installeren.

Het downloaden kost tijd. Wanneer het proces is voltooid, ben je klaar om Cities Skylines op Linux te spelen! Veel plezier en veel plezier met gamen!