Hoe Company of Heroes op Linux te spelen

Company of Heroes is een realtime strategiespel ontwikkeld door Relic Entertainment. De game speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en is uitgebracht voor Windows, OS X, iOS, Android en Linux. Hier leest u hoe u Company of Heroes op uw Linux-pc kunt spelen.

Company of Heroes aan het werk krijgen op Linux

Company of Heroes is geen native Linux-game, maar het werkt best goed op Linux, dankzij Proton. Helaas werkt Proton echter alleen met de Linux-versie van Steam.

Steam installeren

Het installeren van de Linux-release van Steam is vrij eenvoudig, dankzij de uitstekende platformondersteuning van Valve. Begin met het openen van een terminalvenster op het bureaublad (Ctrl + Alt + T of “Terminal” in het app-menu).

Zodra het terminalvenster is geopend en klaar voor gebruik, is de installatie klaar om te beginnen. Volg de onderstaande installatie-instructies die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u momenteel gebruikt.

Ubuntu

Om Steam op Ubuntu te krijgen, moet u de volgende apt install-opdracht uitvoeren.

sudo apt install steam

Debian

Als u Debian Linux gebruikt, is de beste manier om Steam te laten werken via het downloadbare DEB-pakket. Gebruik de onderstaande wget-opdracht om de nieuwste release van Steam van Valve te pakken.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Zodra het Steam DEB-pakket klaar is met downloaden, kan de installatie beginnen. Gebruik de onderstaande dpkg-opdracht om de nieuwste release van Steam op Debian te installeren.

sudo dpkg -i steam.deb

Als het Steam DEB-pakket is geïnstalleerd, moet u eventuele afhankelijkheidsproblemen oplossen. Corrigeer de fouten met behulp van de opdracht apt-get install -f.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam staat op Arch Linux en als je een gebruiker bent, kun je het installeren zolang je de “multilib”-softwarerepository in gebruik hebt.

  Hoe Bitcoin Knots op Linux te installeren

Om “mutlilib” in te schakelen, opent u het bestand /etc/pacman.conf in uw favoriete teksteditor (als root). Zodra het tekstbestand is geopend om te bewerken, zoekt u de sectie “multilib” en verwijdert u het # -symbool ervoor, evenals de symbolen er direct onder. Sluit vervolgens het tekstbestand en sla het op.

Gebruik na het opslaan van het tekstbestand de onderstaande opdrachten om de nieuwste release van Steam op uw computer te laten werken.

sudo pacman -Syy
sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Zowel Fedora als OpenSUSE kunnen Steam uitvoeren via de softwarebronnen die standaard in het besturingssysteem zijn opgenomen. Dat gezegd hebbende, de Flatpak-release van Steam werkt veel beter, en we raden aan in plaats daarvan die instructies te volgen.

  De 4 beste Github-clients voor Linux

Flatpak

Om Steam via Flatpak te laten werken, moet je de Flatpak-runtime installeren en de Flathub-app store configureren. Volg onze gids over dit onderwerp om de runtime op uw systeem te laten werken.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Met de Flathub app store ingesteld, gebruik je de onderstaande opdracht om Steam te installeren.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installeer Company of Heroes op Linux

Nu Steam op uw computer is geïnstalleerd, start u het en logt u in op uw Steam-account met uw gebruikersgegevens. Volg daarna de stapsgewijze instructies hieronder om Company of Heroes aan de slag te krijgen.

Stap 1: Zoek de knop “Steam” en klik erop met de muis. Klik vervolgens op de knop “Instellingen” om toegang te krijgen tot het Steam-instellingenvenster.

Eenmaal in het Steam-instellingenvenster, zoek je het gedeelte “Steam Play”. Vink vervolgens zowel het vakje “Steam Play inschakelen voor ondersteunde titels” als het vakje “Steam Play inschakelen voor alle andere titels” aan. Klik op “OK” om de instellingen op te slaan.

Stap 2: Zoek de knop “Opslaan” en klik erop met de muis om toegang te krijgen tot de Steam-winkel. Zoek in de Steam Store het zoekvak en klik erop met de muis. Typ vervolgens ‘Company of Heroes’.

Bekijk de zoekresultaten en klik op “Company of Heroes” om naar de winkelpagina van de game te gaan.

  Hoe rclone te gebruiken om een ​​back-up te maken naar Google Drive op Linux

Stap 3: Zoek op de Company of Heroes Steam-winkelpagina de groene knop “Toevoegen aan bibliotheek” en klik erop met de muis. Als je deze knop selecteert, kun je de game kopen met je account.

Stap 4: Zoek de knop “Bibliotheek” in Steam en klik erop om toegang te krijgen tot uw gamesbibliotheek. Zoek vanaf daar “Company of Heroes” in uw bibliotheek en klik er met de rechtermuisknop op.

Zoek in het rechtsklikmenu het tekstvak “startopties” en voer de volgende code in.

PROTON_NO_D3D10=1

Stap 5: Zoek met de ingevoerde code de blauwe knop “INSTALLEREN” en klik erop met de muis. Als u deze knop selecteert, wordt het installatieproces gestart.

Wanneer het installatieproces is voltooid, heeft Steam Company of Heroes geïnstalleerd. Zoek de groene “PLAY”-knop om het spel te spelen.