Hoe CouchPotato in te stellen op Windows 10

Vind je het leuk om een ​​Personal Video Recorder-app te hebben die op internet surft naar de films die je leuk vindt en naar resultaten verwijst? Als je je afvraagt ​​of zo’n app bestaat, dan geeft dit artikel het antwoord op alle vragen die hierna in je hoofd kunnen opkomen. De app die onder de specificaties valt heet CouchPotato en dit artikel is het antwoord op de CouchPotato tutorial. Het artikel heeft het antwoord op de titelvraag, namelijk hoe CouchPotato in te stellen, en wordt uitgelegd voor het Windows 10 OS. Het antwoord op de vraag hoe je de CouchPotato-app gebruikt om films te downloaden, wordt ook in dit artikel besproken. Bovendien is er voor mensen die dingen graag vooraf gepland hebben een sectie voor het installeren van de CouchPotato-extensie, zodat je de film kunt downloaden zodra deze beschikbaar is.

Hoe CouchPotato in te stellen op Windows 10

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van deze app is dat je geen uren hoeft te zoeken naar de films van de Usenet- en Torrent-sites. Deze app leidt je naar de pagina met het resultaat, van waaruit je de films eenvoudig kunt downloaden en aanpassen.

Stap I: CouchPotato-app installeren

Als eerste stap moet u de methode kennen om de CouchPotato-app op uw pc te installeren. In dit gedeelte wordt de methode besproken om de app op Windows OS te installeren.

1. Open de officiële CouchPotato-website en klik op de WINDOWS-knop op de startpagina.

2. Dubbelklik op het bestand CouchPotato.exe dat op uw pc is gedownload om het installatieprogramma te starten.

3. Klik op de knop Volgende om de installatie te starten in het venster CouchPotato installeren!

4. Klik op de knop Volgende in het venster Extra taken selecteren om door te gaan.

Opmerking: als u de CouchPotato-app wilt gebruiken nadat u uw pc hebt opgestart, kunt u bij het opstarten de optie RunCouchPotato selecteren.

5. Om de CouchPotato-installatieprocedure te voltooien, klikt u op de knop Installeren in het volgende venster.

6. Klik op de knop Voltooien in de CouchPotato-installatiewizard om de CouchPotato-app op uw pc te installeren.

Stap II: Usenet, SABnzbd en Utorrent instellen

Voordat u probeert het antwoord te weten op de vraag hoe u de CouchPotato-app op uw pc moet instellen, moeten er een paar voorbereidende stappen worden uitgevoerd. U kunt de CouchPotato-app gebruiken om u naar de website te leiden die de gevraagde film in de database heeft. Daarom moet u Usenet- en Torrent-sites hebben om de films te downloaden met de CouchPotato-app. Dit gedeelte beschrijft de methode voor het installeren van de software voor de beste software van elke categorie.

1. Usenet-serviceprovider

Usenet Service Provider is een platform waarmee u de Usenet-software kunt gebruiken voor het downloaden van films. Om de Usenet-service te gebruiken voor het downloaden van films, moet u een abonnement hebben bij een betrouwbare Usenet-serviceprovider zoals Newshosting. Het heeft een ingebouwde, volledig uitgeruste nieuwslezer, waardoor er geen extra software nodig is. Het biedt 256-bit SSL-codering om uw IP-adres te maskeren terwijl u de service gebruikt. Naast de hoge privacy staat de service bekend om de langste bestandsretenties waarin u tal van inhoud en functies kunt vinden. U kunt deze service 7 dagen uitproberen en vervolgens beslissen over het aanschaffen van het abonnement.

2. SABnzbd

SABnzbd is een Usenet-service waarmee je de gevraagde films kunt downloaden. U moet de software op uw pc installeren en de films downloaden die beschikbaar zijn op deze service. De software kan gratis worden gedownload en het installatieproces is eenvoudig.

1. U kunt de SABnzbd-software installeren vanaf de officiële SABnzbd-website en deze op uw pc installeren door op de knop SABnzbd voor Windows te klikken.

  Fix Logitech-luidsprekers werken niet op Windows 10

2. Selecteer de interfacetaal, voer uw Usenet-serverreferenties in om in te loggen op het SABnzbd Quick-Start Wizard-venster en klik op de knop Volgende.

3. Wijzig de locatie voor het downloaden van de films en klik op Ga naar SABnzbd om het proces te voltooien.

4. Start de SABnzbd-toepassing vanuit het menu Start door ernaar te zoeken in de zoekbalk en naar het browservenster te gaan.

5. Klik op de Config-knop die wordt aangegeven door het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

6. Klik op het tabblad Algemeen in de bovenste balk en kopieer de API-sleutel met de toetsen Ctrl+C in het gedeelte Beveiliging.

7. Start de Kladblok-app met behulp van de zoekbalk in het menu Start door naar de app te zoeken in de zoekbalk.

8. Plak de API-sleutel in het tekstdocument door tegelijkertijd op de toetsen Ctrl+V te drukken.

3. uTorrent

Een van de meest bekende en vertrouwde torrent-sites voor het downloaden van films is de uTorrent-site. U moet de softwareversie downloaden om de service te gebruiken om de films die beschikbaar zijn op deze service te downloaden.

1. Open de officiële uTorrent-website en klik op de GRATIS DOWNLOAD-knop om de app te downloaden en installeer deze vervolgens door de instructies op het scherm te volgen.

2. Klik op de tandwielknop in de rechterbovenhoek van het venster om het venster Voorkeuren te openen.

3. Klik op de knop + naast het tabblad Geavanceerd in het linkerdeel van het venster, klik op de webgebruikersinterface en selecteer de optie Webgebruikersinterface inschakelen.

4. Stel een gebruikersnaam en wachtwoord in voor de software in het authenticatiegedeelte. Vink in het gedeelte Connectiviteit het vakje Alternatieve luisterpoort aan en voer het poortnummer in als 8080 in het vakje ernaast.

5. Klik op de knoppen Toepassen en vervolgens op OK om de instellingen op de uTorrent-software toe te passen.

Stap III: CouchPotato-instellingen configureren

Deze sectie is het ultieme resultaat voor de vraag hoe CouchPotato in te stellen. De secties in de app staan ​​hieronder vermeld.

1. Zoek naar CouchPotato in de zoekbalk en klik op het app-resultaat om de CouchPotato-app op uw pc te starten.

2. De CouchPotato-app wordt geopend in uw standaardwebbrowser met het IP-adres http://localhost:5050.

In dit gedeelte kunt u gebruikersreferenties instellen voor het gebruik van de CouchPotato-app.

3. In het gedeelte Basis moet u een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren als referenties voor uw CouchPotato-app in de velden.

Opmerking 1: Als u wilt starten terwijl u uw browser start, schakelt u de instelling Browser starten wanneer ik start in.

Opmerking 2: Als u de voorkeur geeft aan een donker thema voor het gebruik van de software, selecteert u het vakje naast de instelling Voor mensen met een gevoelige huid.

In dit gedeelte kunt u de specifieke download-apps selecteren om de films van de CouchPotato-app te downloaden. De apps die vóór het installatieproces zijn gedownload, dat wil zeggen SABnzbd en uTorrent, moeten in deze sectie worden geselecteerd.

4. Schakel de optie Zwart gat in en klik op het veld naast het tabblad Directory om de doeldirectory op te geven voor het opslaan van de bestanden.

5. Selecteer de doelmap voor het opslaan van de gedownloade films en klik op de knop Opslaan.

6. Selecteer in de rij Gebruik voor de voorkeursoptie in het vervolgkeuzemenu als usenet & torrents om de films te downloaden van zowel Usenet- als torrent-sites.

Opmerking: als u alleen op de Usenet- of Torrent-site wilt vertrouwen, kunt u de overeenkomstige optie als usenet of Torrent selecteren in het vervolgkeuzemenu.

7. Zet de schakelaar Aan voor SABnzbd uit de lijst met Usenet- en Torrent-sites in deze sectie.

8. Selecteer en kopieer de API-sleutel uit het Kladblok-bestand dat u hebt gemaakt tijdens het installeren van SABnzbd door tegelijkertijd op de toetsen Ctrl+C te drukken.

9. Plak de gekopieerde API-sleutel met de toetsen Ctrl+V in het veld Api-sleutel en typ CP in het veld Categorie in de sectie SABnzbd.

  Zoeken op internet uitschakelen op Windows 10 april-update

10. Zet de schakelaar Aan voor uTorrent in de lijst met Usenet- en Torrent-sites in deze sectie.

11. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in de velden van het uTorrent-gedeelte in en typ CP in het labelveld.

Naast de download-apps die je in het vorige gedeelte hebt geselecteerd, kun je dit gedeelte gebruiken om de Usenet- en Torrent-sites te selecteren die je hebt geregistreerd.

12. Schakel de opties NZBClub en Binsearch in de lijst in deze sectie in.

13. Zet de schakelaar Aan voor de sites die u één voor één hebt geregistreerd in de secties Torrent Providers en Usenet Providers.

14. Vul de vereiste gegevens in op de velden voor elke provider om door te gaan.

Opmerking: als u een provider met Host heeft die niet in de lijst voorkomt, kunt u deze toevoegen in het veld Aangepaste rij in de beschikbare secties.

Als u de eigenschappen van de gedownloade films wilt wijzigen, kunt u de hier beschreven sectie gebruiken. Nadat u een film hebt gedownload met een van de download-apps, kunt u dus de naam en locatie van het gedownloade bestand wijzigen.

15. Als u de gedownloade film wilt hernoemen en naar een andere locatie wilt wijzigen, moet u de instelling Hernoem gedownloade films in de sectie inschakelen.

In dit gedeelte wordt de laatste stap beschreven om het installatieproces te voltooien, namelijk de bevestiging.

16. Om de hele setup te voltooien, klik je op de knop I’m ready to start the awesomeness!

Stap IV: CouchPotato gebruiken om films te downloaden

Nu u de vereiste apps hebt ingesteld, is de volgende stap om de methode te kennen om de apps te gebruiken voor het downloaden van films. Het gedeelte beschrijft de methode om de CouchPotato-app te gebruiken om de films te downloaden met behulp van de download-apps en andere sites.

1. Start de CouchPotato-app door ernaar te zoeken in de zoekbalk en deze in uw standaardwebbrowser te starten.

2. U wordt gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord in de velden in te voeren. Klik op de Login-knop om in te loggen op de CouchPotato-app.

3. Klik op het tabblad Start in het linkerdeel van de startpagina, zoek naar de film op de balk Zoeken en een nieuwe media toevoegen door de naam van de film te typen en druk op Enter om te zoeken.

4. Beweeg uw cursor naar de filmtitel die u wilt downloaden en selecteer de downloadkwaliteit in het vervolgkeuzemenu naast de filmtitelbalk. Klik op de knop Toevoegen in dezelfde rij om de film toe te voegen aan uw Gezocht-lijst.

5. Klik op het tabblad Films in het linkerdeelvenster van de startpagina en u kunt de films vinden die u aan uw gezochte lijst hebt toegevoegd.

Opmerking 1: Om de instellingen van een film te wijzigen, klikt u op de tegel Film en u kunt de kwaliteit van de film wijzigen door op het vervolgkeuzemenu kwaliteit te klikken.

Opmerking 2: Om de IMDb-classificatie van de geselecteerde film te bekijken, klikt u op de IMDB-knop op de weergegeven pagina.

Opmerking 3: Als u de film van uw Gezocht-lijst wilt verwijderen, klikt u op de knop Verwijderen op de informatiepagina. U moet ter bevestiging nogmaals op de knop Verwijderen klikken.

6. Je kunt de films in je Wanted-lijst downloaden met behulp van de download-apps zodra ze beschikbaar zijn op het platform.

Stap V: CouchPotato-instellingen wijzigen

Als u de instellingen op uw CouchPotato-app wilt wijzigen, kunt u de hieronder beschreven methode gebruiken om de instellingen te wijzigen. In dit gedeelte wordt de methode vermeld om de instellingen in de CouchPotato-app op een later tijdstip te wijzigen.

Methode 1: CouchPotato-app bijwerken

Volg de stappen in dit gedeelte om de CouchPotato-app op uw pc bij te werken.

1. Zoek naar CouchPotato in de zoekbalk en klik op het app-resultaat om de CouchPotato-app op uw pc te starten.

2. Klik op het tandwielpictogram in de linkerbenedenhoek van de CouchPotato-startpagina en selecteer de optie Controleren op updates in het beschikbare menu.

  Hoe het verlopen van het wachtwoord in Windows 10 in te schakelen?

3. Als er een update beschikbaar is voor de app, wordt u hiervan op de hoogte gebracht met een meldingsbericht Update naar Laatste.

Methode 2: Instellingen wijzigen

Als u de instellingen die u tijdens het installatieproces hebt gemaakt, wilt wijzigen, kunt u de onderstaande methode gebruiken.

1. Zoek naar CouchPotato in de zoekbalk en klik op het app-resultaat om de CouchPotato-app op uw pc te starten.

2. Klik op het tandwielpictogram in de linkerbenedenhoek van de CouchPotato-startpagina en selecteer de optie Instellingen in het beschikbare menu.

3. U kunt de instellingen van uw CouchPotato-app wijzigen voor alle secties die worden besproken in de sectie CouchPotato instellen van dit artikel. Klik op de;

  • Tabblad Algemeen om de sectie Basis te wijzigen,

  • Tabblad Zoeker om de downloadservices te wijzigen,

  • Downloaders om de download-apps zoals uTorrent te wijzigen, en,

  • Hernoemen om de instelling te wijzigen om het gedownloade filmbestand te hernoemen en te verplaatsen.

Stap VI: CouchPotato-webextensie installeren

Als je een extensie wilt toevoegen aan de CouchPotato-app, volg dan de onderstaande stappen. Het gedetailleerde proces voor het instellen van de extensie voor CouchPotato wordt hieronder uitgelegd.

1. Klik op de knop Toevoegen aan Chrome op de officiële website van Google Web Store om de extensie voor de CouchPotato-app op uw Google Chrome te installeren.

Opmerking: als u een andere webbrowser dan Google Chrome gebruikt, moet u de extensie zoeken in de bijbehorende webwinkel.

2. Klik op de knop Extensie toevoegen in het meldingsvenster om de extensie in Google Chrome te installeren.

3. Ga terug naar de CouchPotato-pagina en klik op het CouchPotato-extensiepictogram in de balk om de extensie te verbinden.

4. Volg de opdrachten op het scherm om de extensie van de CouchPotato-app te installeren voor het downloaden van films van online sites.

5. Open de officiële IMDb-website en klik op de add-on-knop bovenaan de balk en u ziet het paneel van de extensie aan de rechterkant.

6. Selecteer de exacte titel en kwaliteit met behulp van het vervolgkeuzemenu en klik op de knop Toevoegen om de film toe te voegen aan uw Gezocht-lijst in CouchPotato.

Pro-tips: CouchPotato-cache wissen

Als u CouchPotato voor een langere periode gebruikt en de techniek wilt kennen om het sneller te laten werken, volg dan de methoden die in deze sectie worden beschreven.

1. Wis CouchPotato Cache-bestanden

Met deze methode kunt u handmatig alle cachebestanden wissen die op uw pc zijn opgeslagen vanuit de CouchPotato-app.

1. Start de Windows Verkenner door tegelijkertijd op de toetsen Windows+ E op uw pc te drukken.

2. Navigeer naar de CouchPotato-map door het locatiepad te volgen als Lokale schijf (C:) > Gebruikers > Lenov0 > AppData > Roaming > CouchPotato.

Opmerking 1: Selecteer de gebruikersnaam van uw pc in plaats van Lenov0 uit de lijst met gebruikers die aan uw account zijn toegevoegd.

Opmerking 2: Als u de AppData-map niet kunt vinden, vinkt u het vakje aan naast de optie Verborgen items op het tabblad Weergave bovenaan de map.

3. Open de mapcache en verwijder alle bestanden in de map om de cachebestanden te wissen door op de toetsen Ctrl+A te drukken en vervolgens op de Delete-toets te drukken.

2. Beëindig het uitvoerbare CouchPotato-bestand

Als u het uitvoerbare bestand van de CouchPotato-app wilt beëindigen zodat u de app vanaf het begin opnieuw kunt installeren, kunt u deze methode volgen. Dit helpt u bij het instellen van de inloggegevens voor uw CouchPotato-app en behandelt u als een nieuwe gebruiker.

1. Open de opdrachtprompt door ernaar te zoeken in de zoekbalk en op het app-resultaat te klikken.

2. Typ de onderstaande opdracht in en druk op de Enter-toets om de opdracht uit te voeren.

taskkill /F /IM CouchPotato.exe

3. U kunt het uitvoerbare bestand opnieuw installeren vanaf de officiële CouchPotato-website en de details opnieuw invullen.

***

Het artikel is een tekstoplossing voor de CouchPotato-tutorial, waarin de antwoorden op de vragen over het instellen van CouchPotato en het gebruik van CouchPotato worden besproken. Er is een sectie die ingaat op het gebruik van de CouchPotato-extensie in uw webbrowser. Als u dit artikel nuttig vindt, laat dan uw vragen en suggesties achter in de opmerkingen hieronder.