Hoe Crusader Kings II op Linux te spelen

Crusader Kings II is een strategiespel dat zich afspeelt in de middeleeuwen. Het is ontwikkeld en gepubliceerd door Paradox Interactive. In 2019 is de CK II overgegaan op een “free-to-play” -model. Hier leest u hoe u het spel op Linux kunt spelen.

Crusader Kings II werkend krijgen op Linux

Crusader Kings II is een native Linux-game. Het is echter alleen op Steam, dus als je ervan wilt genieten op Linux, moet je de nieuwste Steam-release op Linux laten werken.

Steam installeren

Om Steam te installeren, opent u een terminalvenster op het Linux-bureaublad. Om een ​​terminalvenster op het Linux-bureaublad te openen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en klik op het terminalpictogram om de app te starten.

Zodra het terminalvenster is geopend en klaar voor gebruik, kan de installatie van Steam beginnen. Volg de onderstaande installatie-instructies die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u momenteel gebruikt.

Ubuntu

Op Ubuntu Linux is het mogelijk om Steam te installeren via de opdracht apt install.

sudo apt install steam

Debian

Als u Debian Linux gebruikt, kunt u Steam het beste laten werken door het nieuwste Steam DEB-pakket rechtstreeks van Valve naar uw computer te downloaden. Gebruik de volgende wget downloader-opdracht om te downloaden.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Na het downloaden verschijnt het Steam DEB-pakket in uw thuismap. Vanaf hier kunt u het op uw computer installeren met behulp van de volgende dpkg-opdracht hieronder.

  Hoe de yes-opdracht op Linux te gebruiken?

sudo dpkg -i steam.deb

Als het Steam DEB-pakket op uw Debian-systeem is geïnstalleerd, moet u de opdracht apt-get install -f uitvoeren om eventuele afhankelijkheden te corrigeren die niet zijn opgelost tijdens het installatieproces van Steam.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Arch Linux-gebruikers hebben toegang tot Steam via de “multilib”-softwarerepository. Dat gezegd hebbende, moet de “multilib”-softwarerepository vaak handmatig worden ingeschakeld, omdat niet elke Arch-gebruiker van 32-bits software op zijn systeem houdt.

Om de repository in te schakelen, opent u het /etc/pacman.conf tekstbestand in uw favoriete teksteditor (als root). Eenmaal geopend, scrolt u naar beneden, zoekt u het gedeelte “multilib” en wist u het # -symbool, evenals de symbolen op de regels er direct onder.

Nadat u het tekstbestand hebt bewerkt, slaat u uw wijzigingen op en sluit u het. Gebruik vervolgens de onderstaande opdracht om Arch Linux opnieuw te synchroniseren met de officiële softwarebronnen.

sudo pacman -Syyuu

Installeer ten slotte de nieuwste release van Steam op uw systeem met het pacman-commando.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Als je een Fedora- of OpenSUSE-gebruiker bent, is het mogelijk om Steam uit de doos te laten werken met behulp van softwarebronnen die bij je besturingssysteem zijn geleverd. Dat gezegd hebbende, werkt de Flatpak-release van Steam meestal beter op Fedora en OpenSUSE, dus we raden aan om dat in plaats daarvan te installeren.

  Hoe het ZFS-bestandssysteem op Linux te gebruiken?

Flatpak

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installeer ‎Crusader Kings II op Linux

Met Steam geconfigureerd en ingesteld op uw computer, start u de app op het bureaublad. Eenmaal geopend, logt u in op uw account met uw gebruikersgegevens. Volg daarna de stapsgewijze instructies hieronder om Crusader Kings II op Linux te laten werken.

Stap 1: Zoek de knop “Opslaan” in Steam en klik erop met de muis. Wanneer je deze knop selecteert, laad je de Steam Store. Zoek vanaf hier het zoekvak en klik erop met de muis.

Typ in het zoekvak “Crusader Kings II” en druk op Enter. Bekijk vervolgens de resultaten en selecteer “Crusader Kings II” om naar de Steam storefront-pagina van de game te gaan.

Stap 2: Zoek op de Crusader Kings II Steam Storefront-pagina de groene knop “Game spelen” op de pagina. Wanneer u deze knop selecteert, verschijnt een Steam-installatievenster op het scherm.

  Hoe Keybase te gebruiken om bestanden op Linux te versleutelen

Gebruik het UI-installatieprogramma om Crusader Kings II via Steam op uw Linux-pc te installeren. Houd er rekening mee dat de installatie enige tijd kan duren, omdat het spel vrij groot is.

Stap 3: Nadat Crusader Kings II klaar is met downloaden naar uw Linux-pc, zoekt u de knop “Bibliotheek” in Steam en klikt u erop met de muis. Klik vervolgens op het zoekvak om het spel te zoeken.

Als je het spel hebt gevonden, selecteer je het met de muis. Door op Crusader Kings II in de zoekresultaten te klikken, krijg je toegang tot de Steam-bibliotheekpagina van de game.

Stap 4: Zoek op de Crusader Kings II Steam-bibliotheekpagina de groene knop “PLAY” en klik erop met de muis. Wanneer u deze knop selecteert, start Steam Crusader Kings II op Linux.

Geniet van Crusader Kings II en veel plezier met gamen!