Hoe DBeaver MySQL-client op Ubuntu te installeren

DBeaver is een geavanceerde tool voor het beheer van SQL-clientsoftware en een tool voor databasebeheer. Het is open source en werkt op alle platforms, inclusief Linux. In deze handleiding laten we u zien hoe u het DBeaver-programma op Ubuntu installeert.

Hoe DBeaver MySQL-client op Ubuntu te installeren – Terminal (Apt)

De DBeaver-toepassing kan op Ubuntu worden geïnstalleerd via de Apt-pakketbeheerder, een terminaltoepassing. Om de DBeaver MySQL-client op uw Ubuntu-systeem te laten werken, doet u het volgende.

Open eerst een terminalvenster op het Ubuntu-bureaublad. U kunt een terminalvenster op het Ubuntu-bureaublad openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Als het eenmaal is geopend, gebruikt u de opdracht wget downloader om het nieuwste Ubuntu DEB-pakket van DBeaver te pakken.

wget https://dbeaver.io/files/dbeaver-ce_latest_amd64.deb

Nadat u de nieuwste DBeaver hebt gedownload, moet u Java instellen op uw Ubuntu-pc. De DEB-pakketrelease van DBeaver wordt niet geleverd met Java, dus u moet het zelf installeren. Gebruik de onderstaande Apt install-opdracht om OpenJDK 11 te laten werken.

sudo apt install openjdk-11-jre openjdk-11-jdk -y

Nadat Java is ingesteld, gebruikt u de opdracht CD om het terminalvenster naar de map “Downloads” te verplaatsen waar het DBeaver DEB-pakket zich op uw computer bevindt.

cd ~/Downloads

Gebruik in de map “Downloads” de opdracht Apt install om het DEB-pakket van DBeaver op uw Ubuntu Linux-systeem te installeren.

sudo apt install ./dbeaver-ce_21.0.0_amd64.deb

Bij het invoeren van de bovenstaande apt install-opdracht, verzamelt Ubuntu alle gerelateerde afhankelijkheden voor DBeaver die nodig zijn om het programma correct te installeren en vermeldt ze. Vervolgens wordt u gevraagd om op Y te drukken om door te gaan. Doen.

  Thunderbolt 3 versus USB-C: wat is het verschil?

Nadat u op de Y-knop hebt gedrukt, begint Ubuntu met het installeren van DBeaver op uw Ubuntu Linux-pc. Het moet snel zijn. Wanneer de installatie is voltooid, ziet u “DBeaver” in uw app-menu!

Hoe DBeaver MySQL-client op Ubuntu te installeren – Terminal (Snap-pakket)

De DBeaver-applicatie is beschikbaar voor Ubuntu-gebruikers via een DEB-pakket. Dat is geweldig, want dat betekent dat het werkt op de meeste Ubuntu Linux-besturingssystemen en zelfs die op Ubuntu zijn gebaseerd. De installatie ervoor is echter niet altijd naadloos.

Als u de DBeaver-app liever via een Snap-pakket op uw Ubuntu-pc wilt installeren, zult u blij zijn te weten dat de app-ontwikkelaars deze hebben ingediend bij de Snap Store.

  Tabbladen dempen in Chrome 64 en hoger?

Om DBeaver op uw Ubuntu-pc te installeren via een Snap-pakket, moet u een terminalvenster openen op het Ubuntu-bureaublad. Om de terminal te openen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. U kunt ook zoeken naar “Terminal” in het app-menu.

Zodra het terminalvenster is geopend en klaar voor gebruik, voert u de onderstaande snap-installatieopdracht in.

sudo snap install dbeaver-ce

Na het uittypen van snap install, zal de Ubuntu Snap Store DBeaver op uw systeem installeren. Wanneer het proces is voltooid, zoekt u naar “DBeaver” in uw app-menu om de app te gebruiken!

Hoe DBeaver MySQL-client te installeren op Ubuntu – Terminal (Flatpak)

De DBeaver MySQL-client is beschikbaar als Flatpak-pakket, naast een Snap-pakket. Dus als u de DBeaver-app op uw Ubuntu-pc wilt installeren, maar niet wilt omgaan met de DEB-installatiemethode of Snap, dan moet u het volgende doen.

Open eerst een terminalvenster op het Ubuntu-bureaublad. Om een ​​terminalvenster te openen, drukt u op de Ctrl + Alt + T-knop op het toetsenbord. U kunt ook een terminalvenster starten door te zoeken naar “Terminal” in het app-menu.

Met het terminalvenster open en klaar voor gebruik, volg je onze gids over het instellen van de Flatpak-runtime. Deze runtime is vereist om Flatpak-pakketten te installeren, en zonder deze runtime zal de Flatpak-release van DBeaver niet werken.

  Hoe u een exacte weergaveresolutie selecteert op uw Mac

Na het instellen van de Flatpak-runtime, moet u de Flathub-app store configureren. Flathub is waar 90% van alle Flatpak-pakketten wordt gedistribueerd, inclusief de DBeaver-app. Gebruik de volgende flatpak remote-add-opdracht om de Flathub-app store in te schakelen.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Zodra de Flathub app store op uw Linux-pc is ingeschakeld, kunt u de DBeaver-toepassing op uw Ubuntu-pc installeren. Gebruik de volgende flatpak-installatieopdracht hieronder om het te installeren.

flatpak install flathub io.dbeaver.DBeaverCommunity

Flatpak DBeaver-add-ons

Naast de DBeaver-applicatie distribueert Flathub ook PostgreSQL- en MariaDB-add-ons. Als u deze add-ons naast de DBeaver-toepassing op Ubuntu wilt installeren via Flatpak, dan kan dat.

Om de PostgreSQL-add-on voor DBeaver via Flatpak te installeren, gebruikt u de volgende flatpak-installatieopdracht hieronder.

sudo flatpak install io.dbeaver.DBeaverCommunity.Client.pgsql 

Om de MariaDB-add-on op DBeaver via Flatpak te installeren, voert u de volgende flatpak-installatieopdracht in.

sudo flatpak install io.dbeaver.DBeaverCommunity.Client.mariadb