Hoe de Apple TV Remote-batterij te controleren

De Apple TV-afstandsbediening (Siri Remote) wordt geleverd met een oplaadbare batterij en voor het grootste deel hoeft u niet echt na te denken over het opladen van de afstandsbediening, omdat deze enkele maanden meegaat. Of u nu gewoon nieuwsgierig bent naar de batterijduur van uw Siri Remote, of u zich afvraagt ​​of u hem moet opladen, hier leest u hoe u de batterij van de Apple TV-afstandsbediening eenvoudig kunt controleren.

De Apple TV Remote-batterij controleren, opladen en vervangen (tvOS 15/16)

Hoewel de Apple TV een melding toont wanneer de resterende batterijlading op de afstandsbediening onder de 20% komt, laten we eens kijken hoe u handmatig kunt bijhouden hoeveel batterij er nog in uw Apple TV-afstandsbediening zit.

Hoe het batterijpercentage van Apple TV Remote te controleren

De instellingen-app heeft een speciaal gedeelte “Afstandsbediening” waarmee u gemakkelijk het batterijniveau van uw Apple TV kunt bijhouden.

  • Start eerst de app Instellingen op uw Apple TV.
  Hoe u Photoshop-bestandsgeschiedenis kunt opslaan in een tekstbestand

  • Kies nu Afstandsbediening en apparaten.

Hier kunt u het batterijpercentage van de Apple TV-afstandsbediening zien.

Opmerking:

  • Het is belangrijk op te merken dat als uw Siri-afstandsbediening wordt opgeladen, er een bliksemschichtpictogram rechts van de afstandsbediening verschijnt.
  • Als uw Siri Remote echter niet oplaadt, geeft een balk in het batterijpictogram het relatieve oplaadniveau weer.

Uw Siri-afstandsbediening opladen

Het opladen van de Siri Remote is zo eenvoudig als maar kan. Afhankelijk van het model van je Apple TV (Apple TV 1e generatie, Apple TV HD, Apple TV 4K, enz.), heb je misschien de oudere Siri Remote (die met het gigantische touchpad) of de nieuwe Apple TV Remote (de aluminium één, links weergegeven in de onderstaande afbeelding). Ongeacht het Apple TV-model dat u heeft, worden beide afstandsbedieningen echter op dezelfde manier opgeladen.

1. Om aan de slag te gaan, sluit u het ene uiteinde van een Lightning-kabel aan op de Lightning-poort aan de onderkant van de Siri Remote.

Afbeelding met dank aan: Apple

2. Sluit nu het andere uiteinde van de kabel aan op een USB-lichtnetadapter of een USB-poort van een computer en laat uw afstandsbediening rustig opladen.

  Hoe LinkedIn-verzoeken op trefwoord in Chrome te verwijderen?

Veelgestelde vragen over de batterij van de Apple TV Remote

  • Hoe lang duurt het voordat Siri Remote volledig is opgeladen?

Gewoonlijk heeft Siri Remote ongeveer drie uur nodig (in sommige gevallen twee en een half uur) om volledig op te starten. Je zult er dus geduld mee moeten hebben. Het goede is dat je je Siri Remote kunt blijven gebruiken terwijl deze wordt opgeladen. Of u kunt uw iPhone gebruiken om de Apple TV te bedienen terwijl uw afstandsbediening wordt opgeladen.

  • Kunt u uw Siri-afstandsbediening opladen met uw iPhone- of iPad-kabel?

Ja, dat kan. Omdat zowel de 1e generatie als de 2e generatie Siri Remote een Lightning-poort heeft, kan deze worden opgeladen met dezelfde Lightning-kabel die je gebruikt om je iPhone of iPad op te laden.

  • Hoe verander je de batterij in je Apple TV Remote?

De originele Apple TV Remote met een wit of aluminium design wordt geleverd met een vervangbare CR 2032 knoopcelbatterij. U kunt dus eenvoudig de batterij van uw originele Apple TV Remote vervangen. De CR 2032 knoopcelbatterij is verkrijgbaar bij de meeste algemene winkels en je kunt hem ook online kopen.

  Netflix werkt niet? Hier zijn 7 manieren om Netflix-problemen op te lossen

Helaas staat Apple je niet toe om de batterij van de eerste en tweede generatie Siri Remotes te vervangen. Als de Siri Remote de lading niet langer vasthoudt, is het kopen van een vervanging de betere oplossing.

  • Kan ik de externe batterij van Apple TV toevoegen aan de batterijwidget op de iPhone?

Nee, u kunt het batterijpercentage van uw Apple TV-afstandsbediening niet bekijken in de iOS-batterijwidget. Vanaf nu zijn apparaten die worden weergegeven in de iOS-batterijwidget die zijn gekoppeld aan je iPhone, zoals AirPods, AirPods Pro, Apple Watch, enz.

Controleer eenvoudig de batterij van uw Apple TV Remote

Zo kunt u het batterijniveau van uw Apple TV Remote bijhouden en opladen. Fijn dat je geen batterijen hoeft te kopen voor de Siri-afstandsbediening, en eens in de paar maanden kunt opladen met een Lightning-kabel. En nu u weet hoe u het batterijpercentage van de Apple TV-afstandsbediening kunt controleren, kunt u ervoor zorgen dat u voldoende lading over hebt wanneer u maar wilt. De Siri Remote is ook best handig, hij ondersteunt een heleboel geweldige games voor Apple TV, en je kunt altijd een controller op je Apple TV aansluiten en tvOS-games spelen op Apple Arcade.

gerelateerde berichten