Hoe de Apple Watch Low Power-modus te gebruiken

Apple Watches hebben nog nooit een geweldige batterijduur gehad. Hoewel Apple een “volledige dag batterij” claimt, citeren ze nog steeds slechts 18 uur batterijduur op de nieuw gelanceerde Apple Watch Series 8. Hoewel het horloge nu eigenlijk veel langer meegaat dan de beweerde 18 uur, is het nog steeds niet de beste in batterijduur en laat veel te wensen over. En dat is waar de nieuwe energiebesparende modus om de hoek komt kijken. Dus de volgende keer dat u op reis bent en uw horloge niet kunt opladen, vergeet dan niet de energiebesparende modus van Apple Watch te gebruiken.

Apple Watch Low Power-modus (stroomreserve)

Met de release van watchOS 9 heeft Apple een aantal wijzigingen aangebracht in de batterijbesparingsmodus in Apple Watch. In oudere versies van watchOS was Power Reserve de enige manier om ervoor te zorgen dat je Apple Watch langer dan een paar dagen zou kunnen overleven zonder te worden opgeladen. Met watchOS 9 kunt u echter de nieuwe energiebesparende modus gebruiken om de levensduur van uw batterij te verlengen.

In dit artikel zullen we kijken naar het in- en uitschakelen van de energiebesparende modus op uw horloge. Bovendien zullen we ook kijken naar de functies die de energiebesparende modus zal uitschakelen om de batterij te sparen en een snelle vergelijking tussen de nieuwe energiebesparende modus en de oude energiereservemodus.

Hoe de energiebesparende modus in te schakelen

Als de batterij van uw Apple Watch bijna leeg is, kunt u de energiebesparende modus snel inschakelen. Er zijn twee manieren om dit te doen.

  Hoe kunt u automatisch beveiligingsproblemen van websites scannen?

Bedieningscentrum gebruiken

 • Open het controlecentrum op uw horloge door vanaf de onderkant van het startscherm omhoog te vegen. Tik hier op het batterijpercentage.

 • Scroll naar beneden en schakel de schakelaar naast ‘Low Power Mode’ in.

 • Tik op ‘Inschakelen’. U kunt ook op ‘Inschakelen voor’ tikken en vervolgens een duur kiezen waarvoor u de energiebesparende modus wilt inschakelen. U kunt het voor 1 dag, 2 dagen of 3 dagen inschakelen.

Instellingen gebruiken

 • Open de Instellingen-app op je horloge en tik op ‘Batterij’.

 • Scroll naar beneden en schakel de schakelaar voor ‘Low Power Mode’ in.

 • Tik op ‘Inschakelen’. U kunt ook op ‘Inschakelen voor’ tikken en vervolgens een duur kiezen waarvoor u de energiebesparende modus wilt inschakelen.

Opmerking: wanneer de energiebesparende modus is ingeschakeld, ziet u een geel cirkelpictogram op Apple Watch.

Gebruik de energiebesparende modus wanneer de batterij onder de 10% komt

Wanneer de batterij van uw Apple Watch bijna leeg is (10% resterend), wordt u gevraagd uw Apple Watch op te laden of in de energiebesparende modus te zetten. Als u via deze prompt de energiebesparende modus inschakelt, wordt deze automatisch uitgeschakeld zodra uw Apple Watch voor 80% is opgeladen.

Hoe de energiebesparende modus uit te schakelen

Als u de energiebesparende modus niet meer wilt gebruiken, kunt u deze ook eenvoudig uitschakelen. Nogmaals, er zijn twee manieren waarop u dit kunt doen.

via controlecentrum

 • Open het controlecentrum en tik op het batterijpercentage (het moet geel zijn als de energiebesparende modus is ingeschakeld).

 • Schakel hier de schakelaar naast ‘Low Power Mode’ uit.

via Instellingen

 • Open de Instellingen-app en ga naar ‘Batterij’.

 • Schakel hier de schakelaar naast ‘Low Power Mode’ uit.

Dat is alles; de energiebesparende modus is nu uitgeschakeld op uw Apple Watch en deze blijft gewoon werken.

Wat doet de energiebesparende modus?

Dat vat het tutorialgedeelte zo’n beetje samen, maar als je nieuwsgierig bent en je afvraagt ​​hoe de energiebesparende modus de batterijduur van je Apple Watch bespaart en verlengt, laten we dan even kijken wat er achter de schermen gebeurt.

Uitgeschakelde functies

Kortom, de energiebesparende modus schakelt een aantal functies uit die niet essentieel zijn voor het functioneren van de Apple Watch. Als zodanig schakelt het functies uit met een lage prioriteit, maar met een hoog batterijverbruik:

 • Altijd te zien
 • Continue (achtergrond) hartslagmetingen
 • Hartslagmeldingen voor lage hartslag, hoge hartslag, onregelmatig ritme
 • Achtergrondbloedzuurstofmetingen (alleen serie 6 en later)
 • Trainingsherinneringen
  De originele serie op Netflix van overal?

Bovendien, als je iPhone niet in de buurt van je Apple Watch is, gaat de energiebesparende modus nog verder en worden nog twee dingen op je horloge uitgeschakeld:

 • Inkomende oproepen en meldingen
 • WiFi en mobiele verbindingen

Opmerking: Apple zegt dat inkomende oproepmeldingen en andere meldingen nog steeds periodiek worden gecontroleerd door de Apple Watch in de energiebesparende modus.

Functies die mogelijk worden beïnvloed

Als u uw Apple Watch in de energiebesparende modus gebruikt, merkt u mogelijk dat bepaalde andere functies ook niet normaal werken. Dit zijn de Apple Watch-functies die kunnen worden beïnvloed door de energiebesparende modus.

 • De verversingsfrequentie van de achtergrondapp is sterk verminderd
 • Complicaties worden niet zo vaak bijgewerkt
 • Animaties en scrollen kunnen minder vloeiend lijken
 • Siri reageert mogelijk langzamer en heeft meer tijd nodig om verzoeken te verwerken

Low Power-modus (watchOS 9) versus Power Reserve (watchOS 8)

Je vraagt ​​​​je misschien af ​​​​waarom Apple heeft besloten om de Power Reserve te wijzigen in de energiebesparende modus. Is het echt een upgrade of niet? Laten we eens kijken naar de verschillen tussen de twee functies.

Power Reserve is de functie om de levensduur van de batterij te verlengen in watchOS 8 en ouder. Deze functie kan worden ingeschakeld door naar de batterij-instellingen van de Apple Watch te gaan. Dit is vergelijkbaar met de nieuwe Low Power-modus, zowel in termen van waarom de functie bestaat als hoe deze is ingeschakeld.

Power Reserve schakelde echter elke afzonderlijke functie van de Apple Watch uit, behalve de tijdweergave. Dit resulteerde in een extreem laag energieverbruik voor het horloge, maar maakte de Apple Watch ook redelijk nutteloos.

Aan de andere kant schakelt de Low Power-modus niet elke functie van het horloge uit. In plaats daarvan worden sommige batterij-intensieve functies uitgeschakeld en andere zodanig beheerd dat de levensduur van de batterij kan worden verlengd.

  9 Beste cloud-PBX-oplossing voor kleine tot middelgrote bedrijven

Evenzo was het uitschakelen van de Power Reserve-modus geen sinecure. Je moest de zijknop op de Apple Watch ingedrukt houden om het horloge in principe opnieuw op te starten om de functie uit te schakelen. Aan de andere kant is het uitschakelen van de energiebesparende modus erg eenvoudig en wordt u niet gefrustreerd.

Het kan worden gezegd dat Power Reserve een betere functie was omdat het de levensduur van de batterij echt met grote sprongen verlengde. Ik heb persoonlijk mijn horloge een hele week op Power Reserve gezet en het duurde de hele week. Met de Low Power-modus kunt u uw Apple Watch echter blijven gebruiken als een smartwatch, zij het met enkele ontbrekende functies.

Gebruik de energiebesparende modus om de levensduur van de batterij op Apple Watch te verlengen

Welnu, zo kun je de nieuwe energiebesparende modus op je Apple Watch gebruiken in situaties waarin je je horloge een tijdje niet kunt opladen. Zoals je kunt zien, is het inschakelen van de functie vrij eenvoudig, en het beste is dat het later net zo eenvoudig is om het uit te schakelen. Hoewel het enige tijd zal duren voordat ik met zekerheid kan zeggen of de energiebesparende modus werkt of niet, lijkt het een veelbelovende update van de gangreservefunctie op watchOS 8. Wat vindt u van de energiebesparende modus in watchOS 9? Laat het ons weten in de reacties.

gerelateerde berichten