Hoe de Apps-lijst te openen op Windows 11

Microsoft is nog niet klaar met experimenteren met het Startmenu. Het startmenu in Windows 8 was ronduit een ramp en werd een van de ergste kritieken op het besturingssysteem. Microsoft moest het uiteindelijk ‘repareren’, maar Windows 11 heeft een nieuw startmenu dat verschilt van het startmenu in Windows 10, Windows 8 en Windows 7. Voor gebruikers zal er een leercurve zijn, en mogelijk wat razernij.

Lijst met apps op Windows 11

Het startmenu op Windows 11 is anders, maar het heeft nog steeds een lijst met apps, dat wil zeggen een lijst van elke app die op het systeem is geïnstalleerd. Gebruikers kunnen klikken en appen om het te openen. De truc is om uit te zoeken hoe u toegang krijgt tot de lijst met apps.

  De Disney Plus+-app voor pc installeren (Windows 10)

Open de lijst met apps op Windows 11

De lijst met apps is gemakkelijk toegankelijk, maar niet zo gemakkelijk te vinden omdat het nieuwe startmenuvenster 11 nog steeds vastgezette apps toont (tegels zijn niet langer een ding).

Klik op de knop Start of Windows op de taakbalk om het menu Start te openen.
Klik op Alle apps in de rechterbovenhoek.
U ziet de lijst met apps. Blader er doorheen en selecteer een app om te openen.

Snelkeuzelijst met apps

Het startmenu op Windows 11 is anders, maar het heeft nog steeds functies van het startmenu van Windows 10. Het snelkiesnummer is overgenomen. Als u op een letter in de lijst met apps klikt, bijvoorbeeld A, gaat u naar het snelkiesnummer. Klik op een andere letter, bijv. F, en je springt naar het gedeelte met apps dat begint met de letter F. Het maakt browsen aanzienlijk eenvoudiger.

  Ontvang meldingen wanneer de batterij van uw laptop bijna leeg of vol is [Windows]

Download Windows 10 Start Menu in Windows 11

Er is een registerhack die het startmenu van Windows 10 in Windows 11 kon herstellen. Hoewel het op dat moment werkte, is het geblokkeerd door Microsoft. Dit is niet onverwacht en u zult dit waarschijnlijk zien gebeuren met tal van andere registergerelateerde tweaks die ontdekt zullen worden terwijl Windows 11 in bèta is.

Tegen de tijd dat Windows 11 beschikbaar wordt gemaakt voor het publiek, zal het heel anders werken dan nu tijdens de preview-fase.

Conclusie

Het startmenu in Windows 11 is verdeeld in secties met vastgezette apps die bovenaan verschijnen in een schuifbaar scherm. Dit gedeelte kan worden geschoven, wat betekent dat het vastzetten van een app in het Startmenu zijn nut enigszins verliest. Als je een te veel apps hebt vastgemaakt aan het menu Start, verschijnen ze op de volgende ‘pagina’ en moeten gebruikers scrollen om ze te openen. Mappen of app-groepen zijn ook verwijderd. Laten we hopen dat de zoekbalk goed genoeg werkt om Spotlight op macOS te evenaren. Als dit het geval is, kunt u merken dat u het gebruikt om apps te openen.

  Hoe u fout 0x800f081e op Windows 10 Spring Creators Update kunt oplossen