Hoe de AT&T U-verse gateway-authenticatiefout op te lossen?

Je internetverbinding komt naar je toe via een ISP. De ISP blijft normaal gesproken op de achtergrond; het enige dat u weet, is dat uw apparaten verbinding kunnen maken met de router en dat alles goed is. Als je problemen ondervindt bij het verbinden met een bepaalde website, ligt het probleem vaak bij je internetinstellingen of de routerconfiguratie. Het is normaal gesproken eenvoudig op te lossen.

Fix AT&T U-verse gateway-authenticatiefout

AT&T is een van de grootste ISP’s in Amerika. Het biedt zowel snel internet als snelle kabelverbindingen, naast andere diensten en producten. U kunt normaal gesproken rekenen op een ononderbroken service van het bedrijf. Dit geldt zowel voor internet als voor de kabeldienst.

  Hoe iMessage op iPhone of iPad uit te schakelen en te deactiveren

Van de vele diensten en producten die AT&T aanbiedt, is de U-Verse TV-dienst. Het is een tv die wordt geleverd via een snelle netwerkverbinding en net als elke andere netwerkverbinding kan er problemen optreden. Als je het bericht over een mislukte gateway-authenticatie op je U-Verse-tv ziet, probeer dan de onderstaande oplossingen.

1. Controleer de AT&T-servicestatus

Voordat u iets probeert om de fout met gateway-authenticatie op te lossen, moet u controleren of deze aan uw kant ligt of dat AT&T een servicestoring ondervindt. Het gebeurt en het bedrijf moet het oplossen.

Om de servicestatus te controleren, gaat u naar de de servicestatuspagina van het bedrijf. Als alternatief kunt u de hele ondersteuningslijn bellen en zij zullen u vertellen of er een aanhoudend probleem is.

Als er een servicestoring is, is het aan AT&T om deze op te lossen.

  Krijg Screenleap's Easy Screen Sharing-mogelijkheden in Gmail

2. Stroomcyclusmodem

Probeer de modem, dwz uw router, opnieuw op te starten.

Zoek de aan/uit-knop op de router.
Houd de knop 15 seconden ingedrukt.
Laat de knop los.
Haal de modem uit het stopcontact.
Wacht nog eens 15 seconden.
Sluit de stekker aan op het modem.
Druk op de aan/uit-knop om hem in te schakelen.
Wacht tot de lichten gestabiliseerd zijn.

3. Controleer op losse kabel

Als een kabel niet goed op de router is aangesloten, ziet u mogelijk de foutmelding gateway-authenticatiefout. Zoek de router en zorg ervoor dat alles goed is aangesloten. Probeer de verbinding te verbreken en opnieuw aan te sluiten. Zorg er bovendien voor dat alles op de juiste poort/socket is aangesloten.

4. Reset de router

Probeer de router opnieuw in te stellen. De foutfout bij gateway-authenticatie wijst op een probleem met netwerkconfiguraties en als u zowel op uw tv als op andere apparaten werkt, moeten uw netwerkinstellingen in de router worden gereset.

  Hoe een router op de juiste manier opnieuw te starten

Zoek de resetknop op de router (deze verschilt van de aan / uit-knop).
Houd de resetknop ingedrukt.
Wanneer de lampjes op de router beginnen te knipperen, laat u de knop los.
Wacht tot de lichten gestabiliseerd zijn.
De gateway-authenticatiefout zou moeten zijn verdwenen.

Conclusie

De gateway-authenticatiefout op een computer kan met allerlei dingen te maken hebben; de browser, de netwerkinstellingen van de computer, uw DNS-instellingen of de website die u probeert te openen. Als je de gateway-authenticatiefout op al je apparaten echter ziet, is er mogelijk een fout in je router of de verbinding. Als u niet bekend bent met het resetten van een router, kunt u contact opnemen met AT&T voor hulp.