Hoe de AuthPass-wachtwoordbeheerder op Linux te gebruiken

AuthPass is een open-source wachtwoordbeheerder voor Android, iOS, Linux, Mac OS en Windows. Het is veilig en een geweldige manier om uw wachtwoorden en gevoelige informatie op te slaan. In deze handleiding laten we u zien hoe u AuthPass op Linux instelt en hoe u het ook gebruikt.

AuthPass installeren op Linux

AuthPass ondersteunt Linux via de Ubuntu Snap-winkel. Ze hebben echter ook een generieke TarGZ-release voor degenen die liever de Snap-release van de app niet installeren.

Om AuthPass op uw Linux-pc te installeren, begint u met het openen van een terminalvenster. U kunt een terminalvenster op het Linux-bureaublad openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en start het op die manier.

Met het terminalvenster geopend, kan de installatie van AuthPass beginnen. Gebruik de onderstaande installatie-instructies om de AuthPass-app op uw computer in gebruik te nemen.

Snap pakket

AuthPass is beschikbaar voor alle Linux-gebruikers als Snap-pakket in de Ubuntu Snap Store. De Snap Store is een geweldige manier om voor deze app te gaan, omdat de ontwikkelaars onmiddellijk snelle updates kunnen uitbrengen.

Om AuthPass als Snap-pakket op uw systeem te installeren, moet u de Snapd-runtime op uw computer hebben geconfigureerd. Het instellen van de Snapd-runtime is relatief eenvoudig. Volg onze handleiding over het instellen van Snaps voor meer informatie.

  Tidal-muziek gebruiken vanaf de opdrachtregel op Linux

Installeer de runtime van het Snap-pakket op uw Linux-computer en installeer AuthPass met behulp van de onderstaande snap-installatieopdracht.

sudo snap install authpass

Arch Linux

Als je Arch Linux gebruikt, kun je de AuthPass TarGZ-release op je computer installeren via de AUR. Gebruik de opdracht pacman en stel de pakketten “git” en “base-devel” in om de installatie te starten.

sudo pacman -S git base-devel

Met de twee pakketten geïnstalleerd, is het tijd om de Trizen AUR-helper in te stellen. Dit programma automatiseert de installatie van AuthPass vanuit de AUR, zodat u dit niet met de hand hoeft te doen.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Nu de Trizen-toepassing op uw computer is ingesteld, gebruikt u de opdracht trizen -S om de AuthPass-toepassing op uw computer te laten werken.

trizen -S authpass-bin

Generieke Linux

De generieke Linux-release van AuthPass vereist geen installatie. In plaats daarvan kan het worden gestart zodra het is gedownload. Hier leest u hoe u de generieke versie van AuthPass op uw Linux-computer kunt laten werken.

Gebruik eerst de wget download-opdracht om de nieuwste release van AuthPass van GitHub te halen.

wget https://github.com/authpass/authpass/releases/download/v1.9.4/authpass-linux-1.9.4_1872.tar.gz

Pak vervolgens het AuthPass TarGZ-archief uit met de opdracht tar xvf.

tar xvf authpass-linux-1.9.4_1872.tar.gz

Na het uitpakken van het AuthPass TarGZ-archief, verschijnt een map met de naam “authpass” in uw thuismap. Gebruik de opdracht CD om naar deze map te gaan. Start vervolgens de app met ./authpass.

cd ~/authpass/
./authpass

Hoe de AuthPass-wachtwoordbeheerder te gebruiken

Om AuthPass op uw Linux-computer in te stellen, begint u met het openen van de app. Volg de stapsgewijze instructies hieronder terwijl de app is geopend.

  Software installeren vanuit de Arch Linux-gebruikersrepository?

Stap 1: Zoek in AuthPass de knop “Nieuw bij KeePass” en klik erop met de muis. Als u deze optie selecteert, kunt u een nieuwe wachtwoorddatabase maken.

Stap 2: Na het selecteren van de knop “Nieuw bij KeyPass” verschijnt er een nieuw venster. Daarin wordt u gevraagd uw nieuwe database een naam te geven en een veilig hoofdwachtwoord in te stellen.

Zorg ervoor dat u een gemakkelijk te onthouden en veilig wachtwoord gebruikt. Verlies dit wachtwoord niet, want u kunt het niet opnieuw instellen! Schrijf het echter niet op een stuk papier, want iemand kan toegang krijgen tot uw wachtwoordkluis.

Stap 3: Nadat u uw nieuwe hoofdwachtwoord hebt ingevoerd, zoekt u de knop “Database maken” en klikt u erop met de muis. Nadat u de knop heeft geselecteerd, wordt de database gemaakt.

Stap 4: Nadat de nieuwe database is gemaakt, zal AuthPass u vragen om een ​​nieuw wachtwoord toe te voegen. Klik op de knop “Wachtwoord toevoegen” in de app om een ​​nieuw wachtwoord aan AuthPass toe te voegen.

  Nieuwe Linux-kernelversies installeren op OpenSUSE Leap

Stap 5: Zoek het vak “Titel” en schrijf de naam van de login die u toevoegt aan AuthPass.

Stap 6: Zoek het tekstvak “Gebruiker” en klik erop met de muis. Schrijf vervolgens de naam van de gebruikersnaam voor de nieuwe login die u toevoegt aan AuthPass.

Stap 7: Zoek het vak “Wachtwoord” en klik erop met de muis. Schrijf in het vak het wachtwoord voor de login die u toevoegt aan uw AuthPass-kluis.

Wilt u een nieuw wachtwoord genereren? Selecteer de menuknop rechts van het veld “Wachtwoord” en selecteer de knop “Wachtwoordgenerator”.

Stap 8: Zoek het tekstvak “Website” en klik erop met de muis. Plak vervolgens de website-URL in het tekstvak.

Wanneer u alle informatie aan uw nieuwe AuthPass-invoer hebt toegevoegd, klikt u op het pictogram Opslaan om het op te slaan. Herhaal dit proces om meer items toe te voegen aan uw AuthPass-wachtwoordvak.