Hoe de bestandsverkenner te openen met behulp van de opdrachtprompt op Windows 10

Hoewel er snellere manieren zijn om Verkenner te openen, zoals het gebruik van een sneltoets, kunt u de opdrachtprompt gebruiken om de bestandsbeheerder in de huidige map (of een andere map) in Windows 10 te openen. Hier is hoe.

Open Verkenner met Opdrachtprompt

Open eerst de opdrachtprompt op uw pc door het menu “Start” te openen, “cmd” in de Windows-zoekbalk te typen en vervolgens “Opdrachtprompt” te selecteren in de zoekresultaten.

Opdrachtprompt wordt nu geopend. Voer hier de volgende opdracht uit om de bestandsverkenner te openen:

start .

De . in de opdracht staat voor de huidige map in de opdrachtprompt. Deze opdracht opent de map in Verkenner die die map weerspiegelt.

  Hoe Microsoft Edge te starten in de privémodus in Windows 10

Voer in plaats daarvan deze opdracht uit om de bovenliggende map van de huidige map te openen:

start ..

De bovenliggende map van de huidige map wordt nu geopend in de Verkenner.

U kunt terug blijven gaan in de directory door een backslash en twee punten toe te voegen. We bevinden ons bijvoorbeeld momenteel in de map “25_september 2020” in de opdrachtprompt. Aan de slag…. opent de map “Documenten” in Verkenner – een map die twee niveaus hoger ligt dan de huidige map in de opdrachtprompt.

Open een specifieke map in Verkenner met behulp van de opdrachtprompt

U kunt de directory’s in de opdrachtprompt wijzigen door de opdracht cd te gebruiken en de start uit te voeren. commando eenmaal in de gewenste map om die map in Verkenner te openen. U kunt echter ook elke map in Verkenner openen door de opdracht start uit te voeren, gevolgd door het pad van de map die u wilt openen.

  Snel opstarten uitschakelen in Windows 10 voor een correcte afsluiting

In onze huidige map, C:Usersmarsh, willen we bijvoorbeeld de map Documenten openen in Verkenner, die slechts één niveau lager is. Om dit te doen, voeren we de volgende opdracht uit:

start Documents

Laten we zeggen dat we in dezelfde map onze map Facturen willen openen, die zich in de map Documenten bevindt. We zouden deze opdracht uitvoeren:

start DocumentsInvoices

De map “Facturen” wordt nu geopend in Verkenner.