Hoe de DirecTV-fout 771, 40 . op te lossen

De kosten van een kabelabonnement en de kwaliteit van de service zijn een goede reden om af te zien van een service of een mediastreamingservice zoals Hulu, HBO Max en Netflix.

Kabeldiensten kunnen meer kosten dan verschillende streamingdiensten samen, maar veel mensen gebruiken ze nog steeds, vaak omdat streamingdiensten de inhoud geografisch beperken.

DirecTV

DirecTV is een kabeldienst van AT&T en is niet goedkoop. Het werkt met een gemiddelde kabelbox of ontvanger en kost tussen $ 65 en $ 85. Het aantal kanalen dat je krijgt varieert en de duurdere abonnementen geven je ook HBO Max.

Fix DirecTV-fout 771, 40

Kabeldiensten zijn net zo gevoelig voor fouten en problemen als streamingdiensten. Een kabeldienst levert in wezen inhoud over een bekabelde verbinding en deze verbinding kan problemen opleveren. Het probleem kan zijn met de service of met de hardware die wordt gebruikt om het signaal te ontvangen.

  Wat is Motion Smoothing op een tv en waarom haten mensen het?

De DirecTV-fout 771, 40-fout betekent dat uw ontvanger geen verbinding kan maken met of problemen heeft met communiceren met uw satellietschotel. Het probleem kan liggen bij de ontvanger, bij de SWiM-adapter of bij de schotelantenne zelf.

Hier zijn een paar dingen die u kunt proberen om de DirecTV 771, 40-fout op te lossen.

1. Power cycle SWiM-adapter

De SWiM-adapter is in feite wat de satelliet met de ontvanger verbindt. Het is een essentieel onderdeel van de verbinding.

Koppel de SWiM-adapter los van de stroombron.
Wacht 10-15 seconden.
Sluit de adapter weer aan.

2. Controleer op signaalobstructies

De satelliet ontvangt het signaal dat naar de ontvanger en je tv wordt gestuurd. Als er iets is dat het blokkeert, krijgt u de DirecTV 771, 40-fout.

  De achtergrond van een afbeelding verwijderen met deze ingebouwde tool

Zorg ervoor dat uw satelliet door niets wordt geblokkeerd en dat deze niet van richting is veranderd. Wees voorzichtig wanneer u het inspecteert en als u vermoedt dat het gevaarlijk kan zijn om bij de satelliet te komen, vraag dan om technische ondersteuning van AT&T.

3. Controleer de ontvanger

Zorg ervoor dat de ontvanger geen losse kabels heeft. Inspecteer de achterkant en (eerst loskoppelen van de stroom) en zorg ervoor dat alles goed is geplaatst en vastgeschroefd.

4. Slechte weersomstandigheden

Extreem weer kan het signaal naar uw schotelantenne verstoren. In dit geval zit er weinig anders op dan te wachten tot het weer beter wordt.

Als je ergens woont waar ’s winters sneeuw ligt, is het mogelijk dat er zich sneeuw heeft opgehoopt en op de schaal is bevroren. Het zal schoongemaakt moeten worden. Bel AT&T-ondersteuning en zij zullen een technicus sturen om de klus te klaren.

  Hoe u uw Mac in- en uitschakelt

Conclusie

Als al het andere faalt, neem dan contact op met de klantenondersteuning. AT&T raadt aan dit te doen, aangezien dit een probleem kan zijn met de satellietschotel dat u niet zelf moet proberen op te lossen.