Hoe de energiebesparende modus automatisch in te schakelen op de iPhone

Wanneer uw iPhone bijna leeg is, toont iOS een pop-up waarin u wordt gevraagd om de “Low Power-modus” te activeren om onmiddellijk alle achtergrondactiviteiten uit te schakelen om de levensduur van de batterij te verlengen. Indien geactiveerd, blijft de energiebesparende modus ingeschakeld totdat uw iPhone voldoende batterijlading heeft. Bovendien kunt u, afhankelijk van uw behoeften, ook handmatig de energiebesparende modus inschakelen om de levensduur van de batterij van uw iOS-apparaat te verbeteren. Hoewel dit een goed doordachte implementatie is, zou je er de voorkeur aan geven om de energiebesparende modus automatisch in te schakelen op je iPhone wanneer de batterij een bepaald percentage bereikt? Dankzij een snelkoppeling is het mogelijk om de energiebesparende modus op iOS 15 te automatiseren. Laat me je helpen bij het instellen!

Ga automatisch naar de energiebesparende modus op de iPhone (2022)

Wat is de energiebesparende modus en hoe werkt het op de iPhone?

Voor het eerst geïntroduceerd in iOS 9 (2015), is de Low Power-modus ontworpen om de levensduur van de batterij van uw iPhone te verlengen. Wanneer u deze energiebesparende modus activeert, heeft dit invloed op de volgende functies:

  • Appvernieuwing op de achtergrond
  • 5G (behalve voor videostreaming)
  • E-mail ophalen
  • Enkele visuele effecten
  • Auto-Lock (standaard 30 seconden)
  • iCloud-foto’s (tijdelijk gepauzeerd)
  • Automatische downloads

Met energie-intensieve activiteiten uitgeschakeld, kan je iPhone wat langer meegaan met beperkt sap. Perfect voor wanneer u onderweg bent en wilt dat uw apparaat langer meegaat dan normaal. Zodra je je iPhone tot 80% hebt opgeladen, wordt de energiebesparende modus automatisch uitgeschakeld om activiteiten op de achtergrond normaal te laten verlopen.

  Hoe u Disney+ gemakkelijker kunt streamen met sneltoetsen op het toetsenbord

Maar wat als u vaak vergeet om deze modus op te roepen wanneer de batterij een laag percentage bereikt en deze daarom met het gewenste percentage zoals 30% of 15% wilt activeren? Welnu, dit is waar de snelkoppeling naar de Low Power-modus op de iPhone in het spel komt. Laten we leren hoe u het kunt instellen:

Automatiseer de energiebesparende modus op uw iPhone

Om de energiebesparende modus te automatiseren, gaan we een snelkoppeling configureren met de naam “Batterijniveau”. Omdat het een vertrouwde snelkoppeling is voor iPhone-gebruikers, werkt het betrouwbaar. Volg gewoon de onderstaande stappen:

1. Open eerst de app Instellingen op je iPhone. Selecteer daarna “Batterij”En schakel”Low Power-modus“ in.

2. Start vervolgens de app Snelkoppelingen en ga naar het tabblad “Automatisering” in de onderste navigatiebalk.

Opmerking: Als de Apple Shortcuts-app niet beschikbaar is op uw apparaat, downloadt u deze uit de App Store. Het is gratis beschikbaar en ondersteunt iPhones met iOS 12 of hoger.

3. Tik vervolgens op “Persoonlijke automatisering maken”. Blader vervolgens naar beneden om Batterijniveau te vinden en selecteer het.

4. Sleep vervolgens de schuifregelaar naar links of rechts om het batterijpercentage te kiezen wanneer u wilt dat de energiebesparende modus automatisch wordt ingeschakeld op uw iPhone. U kunt er ook voor kiezen om de energiebesparende modus in te schakelen wanneer uw apparaat dit percentage bereikt of eronder komt. Ik ga bijvoorbeeld de energiebesparende modus inschakelen wanneer de batterij 50% bereikt. Nadat u het gewenste batterijpercentage hebt geselecteerd, tikt u op Volgende.

5. Tik hier op “Actie toevoegen”. Zoek vervolgens naar “Low Power Mode” in de zoekbalk en selecteer “Set Low Power Mode”.

6. Tik op Volgende en zorg ervoor dat u op Gereed klikt in de rechterbovenhoek van het scherm om de wijzigingen aan de snelkoppeling te bevestigen.

  Hoe het nieuwe internet "pornoblok" van het VK zal werken

Opmerking: als u niet wilt dat de app Snelkoppelingen een waarschuwing weergeeft wanneer de automatisering wordt geactiveerd, schakelt u de schakelaar “Vraag voordat u begint” uit.

En dat is het! Je iPhone gaat automatisch naar de energiebesparende modus om de batterij te sparen zodra het het geselecteerde percentage bereikt.

Houd de energiebesparende modus permanent ingeschakeld op de iPhone

Er is nog een superhandige snelkoppeling waarmee u de energiebesparende modus permanent ingeschakeld kunt houden. Als het verlengen van de levensduur van de batterij van uw apparaat belangrijker is dan wat dan ook, moet u deze snelkoppeling zeker gebruiken. Zo stelt u het in:

1. Om aan de slag te gaan, open je de Shortcuts-app op je iPhone en ga je naar het tabblad “Automatisering” in de onderste navigatiebalk.

2. Tik nu op de knop “Persoonlijke automatisering maken” om nieuwe automatisering toe te voegen. Houd er rekening mee dat als u al een automatisering heeft ingesteld, u eerst op de knop “+” moet tikken en vervolgens op de knop “Persoonlijke automatisering maken” moet drukken.

3. Blader in het paneel “Nieuwe automatisering” naar beneden om “Low Power Mode” te vinden en selecteer deze.

4. Vervolgens zullen we de voorwaarden aanpassen die de automatisering activeren. Kies de optie “Is Turned Off” (hieronder moet een blauw vinkje staan) en zorg ervoor dat de optie “Is Turned On” is uitgeschakeld. Tik daarna op “Volgende” in de rechterbovenhoek van het scherm.

5. Tik daarna op “Actie toevoegen”, zoek naar “Low Power” en kies “Set Low Power Mode”.

6. Nu zal de actie “Stel energiebesparende modus in” standaard worden ingesteld op “Laagstroommodus inschakelen”. Tik op “Volgende” in de rechterbovenhoek van het scherm en schakel de schakelaar “Vragen voordat u begint” uit. Tik desgevraagd op “Niet vragen” in het pop-upvenster om uw selectie te bevestigen. We hebben dit gedaan om ervoor te zorgen dat de Shortcuts-app niet elke keer dat de automatisering wordt geactiveerd een bericht weergeeft.

  Bijschriften opnemen in Microsoft Excel-grafieken

7. Zorg er uiteindelijk voor dat u op “Gereed” tikt om de wijzigingen op te slaan. In de toekomst zal elke keer dat de Low Power-modus wordt uitgeschakeld, de Shortcuts-app deze inschakelen.

Automatisering van energiebesparende modus uitschakelen / verwijderen op iPhone

Als u de automatisering van de Low Power Mode op uw iPhone niet meer hoeft te gebruiken, kunt u ervoor kiezen om deze uit te schakelen of zelfs te verwijderen via de Shortcuts-app. We hebben de stappen voor beide methoden hier beschreven:

1. Open de Shortcuts-app op je iPhone en ga naar het tabblad “Automatisering” onder aan het scherm.

3. Om automatisering uit te schakelen, tikt u erop en schakelt u de schakelaar “Deze automatisering inschakelen” uit. Zorg ervoor dat u op de knop “Gereed” in de rechterbovenhoek tikt om de wijziging te bevestigen.

2. Als u de automatisering wilt verwijderen, veegt u van rechts naar links en drukt u vervolgens op de rode knop “Verwijderen”.

Tips om het meeste uit de energiebesparende modus op de iPhone te halen

Nou, daar ga je! Zo kun je de superhandige energiebesparende modus op je iOS-apparaat automatiseren. Gezien hoe cruciaal het is om de levensduur van de batterij te verlengen wanneer deze bijna leeg is, maakt u optimaal gebruik van de snelkoppelingen om deze automatisch te activeren op het gewenste batterijpercentage of ervoor te kiezen om deze permanent ingeschakeld te houden. Aangezien dit vertrouwde snelkoppelingen zijn, werken ze probleemloos. Dat gezegd hebbende, deel uw mening over deze tijdelijke oplossingen voor de energiezuinige modus in de opmerkingen. Als je meer van zulke coole tips wilt ontdekken, bekijk dan onze verzameling van de beste iPhone-snelkoppelingen.

gerelateerde berichten