Hoe de Fragments BitTorrent Client op Linux in te stellen en te gebruiken

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke, mooie BitTorrent-client voor de Gnome-desktop? Bekijk Fragmenten! Het is een eenvoudige, handige op GTK3 gebaseerde torrent-client voor Gnome. Hier leest u hoe u het op uw systeem kunt instellen.

Opmerking: AddictiveTips keurt op geen enkele manier het downloaden van illegale inhoud met de Fragment torrent-client goed. Gebruik dit programma alleen om legale bestanden te downloaden, zoals Linux-distributie of andere open-source software-apps.

Fragmenten installeren op Linux

Fragments is een uitstekende GTK3-torrent-client voor de Gnome-desktop en andere GTK3-gebaseerde Linux-desktopomgevingen. Dat gezegd hebbende, het is geen standaard Gnome-toepassing, dus je moet het handmatig installeren.

Om de installatie te starten, opent u een terminalvenster op het Linux-bureaublad. U kunt een terminalvenster op het Linux-bureaublad openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en start het op die manier.

Met het terminalvenster geopend, kan de installatie van Fragments beginnen. Volg daarna de installatie-instructies hieronder die overeenkomen met de Linux-distro die je gebruikt.

Arch Linux

De Fragments-applicatie is beschikbaar voor Arch Linux-gebruikers in de “Community”-softwarerepository. Schakel eerst de “community”-repo in het bestand /etc/pacman.conf op uw systeem in. Gebruik daarna de opdracht pacman -S om de toepassing “fragmenten” op uw systeem in te stellen.

sudo pacman -S fragments

Fedora

Sinds Fedora 33 is de Fragments torrent-client beschikbaar in de centrale Fedora-softwarebronnen. Om de app op uw systeem te laten werken, gebruikt u de onderstaande opdracht dnf install om de torrent-client “Fragments” op uw systeem te installeren.

sudo dnf install fragments

OpenSUSE

De Fragments torrent-client is beschikbaar voor installatie op OpenSUSE via de softwarerepository “Gnome Apps”. Deze opslagplaats moet echter handmatig worden ingeschakeld, omdat deze niet standaard wordt meegeleverd.

  Hoe maak je een virtuele machine in VirtualBox op Linux

Om de Gnome Apps-repo aan uw OpenSUSE-installatie toe te voegen, voert u de volgende zypper install-opdracht hieronder in.

sudo zypper addrepo https://ftp.lysator.liu.se/pub/opensuse/repositories/GNOME:/Apps/openSUSE_Leap_15.3/ gnome-apps-x86_64

Met de repo toegevoegd aan OpenSUSE, kunt u de toepassing “Fragments” op uw systeem installeren met behulp van het zypper install-commando.

sudo zypper install Fragments

Flatpak

De Fragments torrent-client is beschikbaar voor Linux-gebruikers als een Flatpak-pakket op Flathub. Voordat de toepassing echter kan beginnen, moet u de Flatpak-runtime op uw computer instellen. Het is niet mogelijk om Fragments te installeren zonder de runtime.

Om de Flatpak-runtime op uw computer in te stellen, installeert u het “Flatpak” -pakket. Volg voor meer instructies onze Flatpak-installatiegids.

  SUID, SGID en Sticky Bits gebruiken op Linux

Nadat u de Flatpak-runtime op uw computer hebt ingesteld, gebruikt u de twee onderstaande opdrachten om de nieuwste versie van Fragments op uw computer te installeren.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub de.haeckerfelix.Fragments

Snap pakket

Wil je de Fragments-applicatie op je Linux-pc installeren via de Snap Store? Begin met het inschakelen van de Snap-pakketruntime. De toepassing Fragments kan niet worden geïnstalleerd zonder de runtime. Stel het in door de gids over het onderwerp te volgen.

Na het instellen van de Snap-runtime, kan de Fragments-torrenttoepassing worden geïnstalleerd met behulp van de volgende snap-installatieopdracht hieronder.

Fragmenten gebruiken op Linux

Fragments is een eenvoudige, gebruiksvriendelijke BitTorrent-client. Om het te gebruiken, start u het op het bureaublad. Vervolgens kunt u de app starten door ernaar te zoeken in het app-menu. Zodra het programma is geopend, zoekt u een torrent om te downloaden.

Download het torrent-bestand naar uw computer. Klik vervolgens met de muis op het pictogram “+”. Wanneer u deze knop selecteert, verschijnt er een pop-upmenu op het scherm. Selecteer in het pop-upvenster het torrent-bestand dat je in Fragments wilt gebruiken.

Na het selecteren van een torrent-bestand in het pop-upvenster, zal Fragments onmiddellijk het downloadproces starten. Dus leun achterover en laat de app het downloaden van je torrent voltooien.

Open de Linux-bestandsbeheerder en selecteer de map “Downloads” wanneer de download is voltooid. Nadat u de map “Downloads” hebt geselecteerd, krijgt u toegang tot uw nieuw gedownloade bestand. Herhaal dit proces om zoveel items te downloaden als je wilt in Fragments.

  Linux: schijfsnelheid testen [Guide]

Een torrent verwijderen

Als u een torrent niet wilt blijven seeden nadat deze is gedownload, hoeft u dat niet te doen. Om een ​​seeding-torrent van het systeem te verwijderen, selecteert u de torrent met de muis. Nadat u het bestand met de muis hebt geselecteerd, klikt u op de knop “prullenbak”.

Wanneer u de “prullenbak”-knop selecteert, zal Fragments een pop-upmenu openen. In dit pop-upmenu staat: “Na verwijdering vereist het doorgaan van de overdracht het torrent-bestand of de magneetlink.”

Klik op de knop “Verwijderen” om het te verwijderen. Als u ook de gedownloade gegevens wilt verwijderen, schakelt u het selectievakje naast ‘Verwijder de gedownloade gegevens’ in.