Hoe de Fragments BitTorrent Client op Linux in te stellen en te gebruiken

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke, mooie BitTorrent-client voor de Gnome-desktop? Bekijk Fragmenten! Het is een eenvoudige, handige op GTK3 gebaseerde torrent-client voor Gnome. Hier leest u hoe u het op uw systeem kunt instellen.

Opmerking: AddictiveTips keurt op geen enkele manier het downloaden van illegale inhoud met de Fragment torrent-client goed. Gebruik dit programma alleen om legale bestanden te downloaden, zoals Linux-distributie of andere open-source software-apps.

Fragmenten installeren op Linux

Fragments is een uitstekende GTK3-torrent-client voor de Gnome-desktop en andere GTK3-gebaseerde Linux-desktopomgevingen. Dat gezegd hebbende, het is geen standaard Gnome-toepassing, dus je moet het handmatig installeren.

Om de installatie te starten, opent u een terminalvenster op het Linux-bureaublad. U kunt een terminalvenster op het Linux-bureaublad openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en start het op die manier.

Met het terminalvenster geopend, kan de installatie van Fragments beginnen. Volg daarna de installatie-instructies hieronder die overeenkomen met de Linux-distro die je gebruikt.

  Hoe Battlefield 1 op Linux te spelen

Arch Linux

De Fragments-applicatie is beschikbaar voor Arch Linux-gebruikers in de “Community”-softwarerepository. Schakel eerst de “community”-repo in het bestand /etc/pacman.conf op uw systeem in. Gebruik daarna de opdracht pacman -S om de toepassing “fragmenten” op uw systeem in te stellen.

sudo pacman -S fragments

Fedora

Sinds Fedora 33 is de Fragments torrent-client beschikbaar in de centrale Fedora-softwarebronnen. Om de app op uw systeem te laten werken, gebruikt u de onderstaande opdracht dnf install om de torrent-client “Fragments” op uw systeem te installeren.

sudo dnf install fragments

OpenSUSE

De Fragments torrent-client is beschikbaar voor installatie op OpenSUSE via de softwarerepository “Gnome Apps”. Deze opslagplaats moet echter handmatig worden ingeschakeld, omdat deze niet standaard wordt meegeleverd.

Om de Gnome Apps-repo aan uw OpenSUSE-installatie toe te voegen, voert u de volgende zypper install-opdracht hieronder in.

sudo zypper addrepo https://ftp.lysator.liu.se/pub/opensuse/repositories/GNOME:/Apps/openSUSE_Leap_15.3/ gnome-apps-x86_64

Met de repo toegevoegd aan OpenSUSE, kunt u de toepassing “Fragments” op uw systeem installeren met behulp van het zypper install-commando.

sudo zypper install Fragments

Flatpak

De Fragments torrent-client is beschikbaar voor Linux-gebruikers als een Flatpak-pakket op Flathub. Voordat de toepassing echter kan beginnen, moet u de Flatpak-runtime op uw computer instellen. Het is niet mogelijk om Fragments te installeren zonder de runtime.

  Gebruik Manuskript om uw schrijfprojecten op Linux te organiseren

Om de Flatpak-runtime op uw computer in te stellen, installeert u het “Flatpak” -pakket. Volg voor meer instructies onze Flatpak-installatiegids.

Nadat u de Flatpak-runtime op uw computer hebt ingesteld, gebruikt u de twee onderstaande opdrachten om de nieuwste versie van Fragments op uw computer te installeren.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub de.haeckerfelix.Fragments

Snap pakket

Wil je de Fragments-applicatie op je Linux-pc installeren via de Snap Store? Begin met het inschakelen van de Snap-pakketruntime. De toepassing Fragments kan niet worden geïnstalleerd zonder de runtime. Stel het in door de gids over het onderwerp te volgen.

Na het instellen van de Snap-runtime, kan de Fragments-torrenttoepassing worden geïnstalleerd met behulp van de volgende snap-installatieopdracht hieronder.

Fragmenten gebruiken op Linux

Fragments is een eenvoudige, gebruiksvriendelijke BitTorrent-client. Om het te gebruiken, start u het op het bureaublad. Vervolgens kunt u de app starten door ernaar te zoeken in het app-menu. Zodra het programma is geopend, zoekt u een torrent om te downloaden.

Download het torrent-bestand naar uw computer. Klik vervolgens met de muis op het pictogram “+”. Wanneer u deze knop selecteert, verschijnt er een pop-upmenu op het scherm. Selecteer in het pop-upvenster het torrent-bestand dat je in Fragments wilt gebruiken.

  Hoe maak je een virtuele machine in VirtualBox op Linux

Na het selecteren van een torrent-bestand in het pop-upvenster, zal Fragments onmiddellijk het downloadproces starten. Dus leun achterover en laat de app het downloaden van je torrent voltooien.

Open de Linux-bestandsbeheerder en selecteer de map “Downloads” wanneer de download is voltooid. Nadat u de map “Downloads” hebt geselecteerd, krijgt u toegang tot uw nieuw gedownloade bestand. Herhaal dit proces om zoveel items te downloaden als je wilt in Fragments.

Een torrent verwijderen

Als u een torrent niet wilt blijven seeden nadat deze is gedownload, hoeft u dat niet te doen. Om een ​​seeding-torrent van het systeem te verwijderen, selecteert u de torrent met de muis. Nadat u het bestand met de muis hebt geselecteerd, klikt u op de knop “prullenbak”.

Wanneer u de “prullenbak”-knop selecteert, zal Fragments een pop-upmenu openen. In dit pop-upmenu staat: “Na verwijdering vereist het doorgaan van de overdracht het torrent-bestand of de magneetlink.”

Klik op de knop “Verwijderen” om het te verwijderen. Als u ook de gedownloade gegevens wilt verwijderen, schakelt u het selectievakje naast ‘Verwijder de gedownloade gegevens’ in.

gerelateerde berichten