Hoe de gespreksweergave in Outlook te wisselen en aan te passen

In Outlook 2010 introduceerde Microsoft de gespreksweergave, die ongeveer werkt als Gmail’s gespreksthreading. Het is standaard ingeschakeld in nieuwere versies van Outlook, maar niet als u een upgrade hebt uitgevoerd van een oudere versie waar het was uitgeschakeld. Dus als je niet wist dat het er was, is het misschien tijd om een ​​kijkje te nemen.

Wat is de gespreksweergave?

Hoewel Microsoft veel over de Conversation View sprak toen ze het introduceerden, waren de meeste mensen buiten de IT-afdelingen van het bedrijf en lezers van hoogwaardige technische websites er waarschijnlijk niet van op de hoogte. Immers, wanneer was de laatste keer dat u het artikel ‘nieuwe functies’ heeft gezocht en gelezen over een app die u gebruikt?

Dit is jammer, want Conversation View is een handige functie die veel mensen wilden hebben na het zien van gespreksthreading in de nieuwe Gmail van Google, die debuteerde in 2004/5. Dat was de vraag die plotseling iedereen was praten over hoe de kolom “Conversatie” te gebruiken om e-mails in Outlook 2003 te groeperen, hoewel dit alleen e-mails in dezelfde map oppikte. Dus wat ingewikkeld tijdelijke oplossingen zijn gemaakt met behulp van dynamische zoekmappen, maar dit was allemaal een beetje grof vergeleken met het AJAX-aangedreven gemak van Gmail.

Microsoft ging op de zaak in en voegde een goede gespreksweergave toe – een die e-mails uit alle mappen haalt – toen ze Outlook 2010 uitrolden. Dit lijkt misschien een beetje laat, aangezien hun vorige versie 3 jaar eerder uitkwam (Outlook 2007), maar men kan alleen maar aannemen dat het de productmanagers bij Microsoft een tijdje kostte om te beseffen hoe populair de gespreksweergave met threads van Gmail was, waarna het te laat was om het aan 2007 toe te voegen. Het maakt niet uit, Outlook 2010 snapte het, en het was een fatsoenlijke inspanning die sindsdien in alle iteraties goed heeft gewerkt.

  De opnamelocatie van Microsoft Teams vinden

Sinds Outlook 2013 is het standaard ingeschakeld, maar in veel bedrijven is het nog steeds standaard uitgeschakeld door de IT-afdeling. Als u het in uw oude versie van Outlook hebt uitgeschakeld, blijft het ook uitgeschakeld wanneer u een upgrade naar een nieuwe versie uitvoert. Een van onze nerds heeft het vijf jaar geleden in Outlook 2013 uitgeschakeld en het is nog steeds uitgeschakeld nu ze Outlook 2019 gebruiken. Het is standaard ook ingeschakeld in de Outlook-webapp, dus het wordt daar beter gebruikt, maar voor veel mensen, de Outlook-client is hun belangrijkste e-mailapp.

Laten we eens kijken hoe u de gespreksweergave weer kunt inschakelen en welke aanpassingsopties u heeft. Beter laat dan nooit!

De gespreksweergave in- en uitschakelen

Je kunt de gespreksweergave in- en uitschakelen via een simpele schakelaar, dus als je het probeert en het niet bevalt, kun je het gemakkelijk weer uitschakelen. Om het in te schakelen, schakelt u de optie Weergeven > Weergeven als gesprekken in.

Outlook geeft een bevestigingsbericht weer dat u de mogelijkheid geeft om de weergave in elke map (“Alle mailboxen”) of alleen de huidige map (“Deze map”) in te schakelen.

Probeer “Deze map” in te schakelen, zodat u kunt zien of u het leuk vindt voordat u het overal inschakelt. Als u de gespreksweergave volledig wilt uitschakelen, schakelt u de optie Weergeven > Weergeven als gesprekken weer uit.

Wat doet de gespreksweergave?

Conversation View rangschikt uw berichten in een reeks in chronologische volgorde, met het nieuwste bericht bovenaan. Deze zijn aanvankelijk verborgen onder het bovenste bericht, met een driehoek aan de linkerkant om aan te geven dat er een draad onder is.

Als u op het driehoekje klikt, wordt de thread uitgevouwen en worden de e-mails weergegeven.

Het allerbelangrijkste bericht is de kop van het gesprek en het is geen bericht. In plaats daarvan bevat het de naam van de persoon die het gesprek is begonnen en het onderwerp. Als u erop klikt, ziet u niets in het leesvenster.

  Thema's toevoegen en verwijderen in Chrome

Als u op een van de berichten onder de kop klikt, geeft Outlook deze zoals gewoonlijk weer in het leesvenster. Nieuwe berichten worden automatisch boven aan het gesprek onder de koptekst toegevoegd en vetgedrukt en cursief weergegeven om aan te geven dat ze nog niet zijn gelezen.

Een gesprek met een nieuw bericht wordt automatisch naar de bovenkant van de map gestuurd, dus de meest recente gesprekken staan ​​altijd bovenaan.

Dit demonstreert ook een van de sterkste eigenschappen van de gespreksweergave, namelijk dat het e-mail van overal in Outlook oppikt en op één plaats toont, met de naam van de map die de e-mail bevat prominent weergegeven. In dit gesprek zijn er e-mails in de huidige map, de Inbox en ook de map Verzonden items. Als we de gespreksweergave op de inbox zouden toepassen, zouden we exact hetzelfde gesprek zien.

Hoe pas je de gespreksweergave aan?

Onder de optie Weergeven > Weergeven als gesprekken is er de optie Gespreksinstellingen. Klik hierop om de gespreksopties weer te geven.

De opties zijn:

Toon berichten uit andere mappen: geeft berichten in het gesprek weer, ongeacht in welke map ze zich bevinden. Als dit is uitgeschakeld, ziet u alleen de gespreksberichten die zich in de map bevinden die u momenteel bekijkt.
Toon afzenders boven het onderwerp: toont de naam van de afzender bovenaan het gesprek, in plaats van het onderwerp, in compacte modus (de standaardweergave voor mappen in Outlook). De onderstaande schermafbeeldingen laten zien wanneer de instelling respectievelijk aan en uit is.

Geselecteerde conversatie altijd uitvouwen: Toont de momenteel geselecteerde conversatie altijd in uitgevouwen modus, zelfs als u de map verlaat en ernaar terugkeert. Als je wilt dat een specifiek gesprek altijd in uitgevouwen modus verschijnt in elke map die een van de e-mails in het gesprek bevat, moet je deze optie in elk van de mappen inschakelen.
Klassieke ingesprongen weergave gebruiken: geeft de berichten in een schuine inspringing weer, hoe ouder het bericht, hoe groter de inspringing. Dit is een mapinstelling die van toepassing is op elk gesprek in de map.

  Een website toevoegen aan het startscherm van uw iPhone of iPad

Er is nog een aanpassingsinstelling die u kunt vinden in Bestanden > Opties. Kies de categorie “Mail” aan de linkerkant en scrol vervolgens omlaag naar het gedeelte “Overig” om de instelling “Gesprekken niet automatisch uitbreiden bij gebruik van het toetsenbord om berichten te wijzigen” te vinden.

Standaard is deze instelling uitgeschakeld, dus als je de pijlen omhoog en omlaag op je toetsenbord gebruikt om door een map te navigeren, worden gesprekken automatisch uitgevouwen wanneer je ze selecteert. Als u deze instelling inschakelt, blijven gesprekken samengetrokken wanneer ze worden geselecteerd met het toetsenbord, en u kunt de pijltoetsen LINKS en RECHTS gebruiken om ze handmatig uit en in te krimpen. Dit is vooral handig als u het soort persoon bent dat het liefst zoveel mogelijk het toetsenbord gebruikt.

Dat is de Conversation View, de poging van Microsoft om gesprekken te threaden. We denken dat het redelijk goed is, met genoeg aanpassingen om verschillende gebruikers aan te spreken, maar niet zozeer dat het moeilijk te gebruiken is. En als het niet bij u past, kunt u het weer uitschakelen door de optie Weergeven > Weergeven als gesprekken weer uit te schakelen.

gerelateerde berichten