Hoe de installatie van VirtualBox te repareren is mislukt in Windows 10

In de afgelopen tijd hebben veel Windows 10-gebruikers geklaagd dat ze een installatiefout hebben ontvangen terwijl ze probeerden de VirtualBox-installatie op hun computers te installeren. VirtualBox is een tool die gebruikers helpt om meerdere besturingssystemen op hun computers te gebruiken. Met deze tool kunnen gebruikers Linux, Oracle Solaris, Mac OS X en Microsoft Windows-besturingssystemen gebruiken. De installatiefout kan voorkomen dat gebruikers de VirtualBox-installatie gebruiken en zelfs problemen veroorzaken wanneer ze de VirtualBox-installatie opnieuw op hun computer proberen te installeren. Het is eenvoudig om het probleem met de installatie van VirtualBox op te lossen. Over het algemeen kan het probleem worden opgelost door systeemscans uit te voeren. In deze handleiding zullen we methoden bespreken om te weten hoe u het probleem met de installatie van VirtualBox op Windows 10 kunt oplossen.

Hoe de installatie van VirtualBox te repareren is mislukt in Windows 10

Er kunnen meerdere redenen zijn voor de installatieproblemen van VirtualBox. Enkele van de mogelijke redenen worden hieronder vermeld.

  • Configuratie- en toestemmingsproblemen met de VirtualBox-configuratie
  • Onvoldoende schijfruimte op de computer
  • Beschadigde of verouderde systeembestanden op uw computer
  • Problemen veroorzaakt door een antivirus van derden
  • Beschadigde of verouderde Windows-updates
  • Bugs en fouten in de Windows-updates
  • Problemen veroorzaakt door overtollige tijdelijke bestanden

In de volgende gids zullen we methoden bespreken om de problemen met de VirtualBox-installatiefout op te lossen.

Methode 1: Voer VirtualBox Setup uit als beheerder

Een van de eerste methoden die u kunt proberen om de installatiefouten met de VirtualBox-installatie op te lossen, is door de installatie als beheerder uit te voeren. Door beheerdersrechten toe te staan ​​aan de VirtualBox-installatie, worden de fouten voorkomen die worden veroorzaakt door de andere achtergrond-apps.

  Hoe Microsoft's "Windows File Recovery" te gebruiken op Windows 10

1. Zoek het installatiebestand van VirtualBox en klik er met de rechtermuisknop op.

2. Klik nu op Als administrator uitvoeren.

3. Klik in de UAC-prompt op Ja om door te gaan naar Oracle VM VirtualBox Setup.

Veel gebruikers merkten op dat het toestaan ​​van beheerdersrechten voor het instellen van VirtualBox de installatiefout oploste.

Methode 2: Zorg voor voldoende schijfruimte

Voordat u VirtualBox op uw computer installeert of opnieuw installeert, moet u ervoor zorgen dat u voldoende schijfruimte hebt om het programma te installeren. Een van de meest voorkomende redenen voor het mislukken van de installatie op computers is onvoldoende schijfruimte op de computer. U kunt proberen schijfruimte vrij te maken om het probleem met de mislukte installatie van VirtualBox op te lossen.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + E om Verkenner te openen.

2. Klik op Deze pc en zoek de schijf waarop u de VirtualBox-installatie wilt installeren.

3. Klik met de rechtermuisknop op de schijf en klik op Eigenschappen.

4. Op het tabblad Algemeen ziet u de schijfruimte-informatie.

5. Als u onvoldoende schijfruimte heeft, overweeg dan om onnodige bestanden van de schijf te verwijderen. Om ruimte vrij te maken, kunt u onze handleiding lezen over het gebruik van schijfopruiming in Windows 10.

Methode 3: Tijdelijke bestanden wissen

Tijdelijke bestanden zijn tijdelijke bestanden op uw computer. U moet deze bestanden regelmatig opschonen, anders kunnen deze bestanden uw computer vertragen en verschillende fouten veroorzaken, zoals installatie- en herinstallatiefouten van VirtualBox. Veel gebruikers kwamen erachter dat het probleem met de installatie was opgelost door de tijdelijke map te verwijderen.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ %temp% en druk op de Enter-toets.

3. Druk tegelijkertijd op de Ctrl + A-toetsen om alle bestanden te selecteren en verwijder ze allemaal door op de Delete-toets te drukken.

  Hoe de 'Geen OpenGL-context'-fout te repareren bij het uitvoeren van Minecraft in Windows 10

Methode 4: Antivirus van derden tijdelijk uitschakelen (indien van toepassing)

Veel gebruikers kwamen er ook achter dat de installatiefout met de VirtualBox-configuratie werd veroorzaakt door de antivirus van derden. Wanneer een antivirusprogramma een programmabestand ten onrechte als een virus of malware leest, kan dit het installatieproces onderbreken en de VirtualBox-fout opnieuw installeren. Om de problemen op te lossen die door een antivirusprogramma worden veroorzaakt, kunt u proberen de antivirus op uw computer uit te schakelen. U kunt de handleiding Antivirus tijdelijk uitschakelen op Windows 10 bekijken om de antivirus van derden op uw computer veilig uit te schakelen en het probleem met de mislukte installatie van VirtualBox op te lossen.

Methode 5: Windows bijwerken

Soms kan de installatiefout met de VirtualBox-configuratie worden veroorzaakt door Windows-problemen. Als er een beschadigde of verouderde Windows-versie op uw computer is geïnstalleerd, kunt u problemen ondervinden bij het installeren van programma’s. Om dit probleem op te lossen, kunt u handmatig controleren op de Windows 10-updates op uw computer. Bekijk de handleiding voor het downloaden en installeren van de nieuwste update van Windows 10 om veilig de stappen te volgen om de nieuwste versie van Windows 10 op uw computer te installeren.

Methode 6: Voer de probleemoplosser voor Microsoft-programma-installatie uit

Veel gebruikers die met deze fout werden geconfronteerd, konden het probleem oplossen door de probleemoplosser voor het installeren van Microsoft-programma’s uit te voeren. Deze tool is ontwikkeld door Microsoft om installatiefouten op te lossen terwijl u probeert een programma op uw computer te installeren. U kunt de onderstaande stappen volgen om de probleemoplosser voor Microsoft Program Install uit te voeren om het probleem met de mislukte installatie van VirtualBox op te lossen.

Opmerking: we hebben de Google Chrome-browser als voorbeeld getoond. U kunt deze stappen volgen in uw respectievelijke webbrowsers.

  Een onzichtbare map maken op uw Windows 10-bureaublad

1. Druk op de Windows-toets, typ Chrome en klik vervolgens op Openen.

2. Ga vanuit de zoekbalk naar de Probleemoplosser voor het installeren van Microsoft-programma’s bladzijde.

3. Klik op deze pagina op de optie Probleemoplosser downloaden.

4. Wacht tot de tool is gedownload. Na het voltooien van de installatie opent u de tool.

5. Klik vervolgens op de knop Volgende.

6. Zoek Hebt u een probleem met het installeren of verwijderen van een programmagedeelte en klik op Installeren.

7. Wacht tot het hulpprogramma uw computer scant op mogelijke redenen voor de installatiefout.

8. Nadat de scan is voltooid, start u de pc opnieuw op en probeert u het installatiebestand van het VirtualBox-installatieprogramma te starten.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Waarom kan ik VirtualBox niet installeren?

antw. Er kunnen meerdere redenen zijn voor installatiefouten met VirtualBox, zoals onvoldoende schijfruimte, beschadigde systeembestanden, antivirusproblemen, Windows-problemen, enz.

Q2. Wat is de VirtualBox?

antw. VirtualBox is een tool waarmee gebruikers verschillende besturingssystemen op hun computers kunnen uitvoeren.

Q3. Welke besturingssystemen kan ik gebruiken met VirtualBox?

antw. Een gebruiker kan verschillende besturingssystemen gebruiken, zoals Linux, Oracle Solaris, Mac OS X en Microsoft Windows-besturingssystemen.

***

We hopen dat deze handleiding u heeft geholpen en dat u hebt kunnen achterhalen hoe u problemen met de installatie van VirtualBox op uw computer kunt oplossen. Laat ons weten welke methode voor jou heeft gewerkt. Als u suggesties voor ons heeft, laat het ons dan weten in het opmerkingengedeelte.

gerelateerde berichten