Hoe de internationale Samsung Galaxy S5 (SM-G900F) te rooten

Het nieuwste vlaggenschip van Samsung in zijn Galaxy S-lijn, de S5, is een van de populairste smartphones die dit jaar is aangekondigd. Als je helemaal klaar bent om de telefoon te kopen zodra deze binnen enkele weken in veel markten in de schappen ligt, maar niet zeker weet of je de sprong moet maken of niet vanwege zorgen over root-toegang op het apparaat, maak je dan geen zorgen meer! XDA Senior Erkende ontwikkelaar Chainfire heeft het opnieuw gedaan, de internationale variant van de Galaxy S5 al voor de release geroot, net heeft hij in het verleden meerdere keren gedaan met de vorige vlaggenschiptelefoons. In wat volgt, zullen we je begeleiden bij het rooten van de S5 (SM-G900F) met behulp van zijn beproefde CF-Auto-Root-methode.

Iedereen die CF-Auto-Root al heeft gebruikt, zou geen problemen moeten hebben om zijn telefoon met deze methode te rooten, omdat alle stappen precies hetzelfde zijn. Voor degenen die niet bekend zijn, betekent rooten met CF-Auto-Root het flashen van een bestand naar je telefoon via Odin, die op zijn beurt de telefoon opstart met een aangepast herstel om SuperSU te flashen en vervolgens automatisch het voorraadherstel naar je telefoon herstelt, zodat het zo dichtbij blijft om ook na het bewortelen alle andere aspecten zo goed mogelijk in te slaan.

  Waarom exploderen telefoons? (En hoe het te voorkomen)

Disclaimer: volg deze handleiding geheel op eigen risico. wdzwdz is niet verantwoordelijk als uw telefoon tijdens het proces wordt gemetseld.

Waarschuwing: de bestanden in deze handleiding zijn ALLEEN bedoeld voor het rooten van de internationale variant van de Galaxy S5, dwz de SM-G900F. Probeer GEEN andere variant van het apparaat (of een ander apparaat) met dit bestand te rooten. (Je kunt het modelnummer van je telefoon controleren in Instellingen > Over apparaat > Modelnummer.)

Belangrijk: rooten met deze methode ZAL je flitsteller verhogen en de KNOX-garantievlag van Samsung activeren, dus je garantie is ongeldig.

Vereisten

Procedure

Pak de inhoud van het gedownloade CF-Auto-Root-archief uit naar een map op uw computer.
Start ODIN vanuit de uitgepakte bestanden.
Klik op de PDA-knop in Odin en selecteer het bestand met de naam CF-Auto-Root-klte-kltexx-smg900f.tar. Zorg ervoor dat je al het andere precies laat zoals het is
Zet uw telefoon in de downloadmodus door hem uit te zetten en vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Volume omlaag, Home en Power te drukken. Als u wordt gevraagd om op een knop te drukken om bij het opstarten naar de downloadmodus te gaan, doe dat dan.
Verbind je telefoon via USB met je computer. Een van de vakjes bovenaan moet oplichten.
Klik op de Start-knop in Odin en leun achterover en ontspan terwijl je telefoon wordt geroot. Zorg ervoor dat u uw telefoon NIET loskoppelt van de pc tijdens het proces.

  Hoe Google Docs offline te gebruiken

Dat zou het moeten doen – bij het opnieuw opstarten wordt uw apparaat geroot, terwijl al het andere (inclusief uw herstel) op voorraad moet zijn.

[via XDA-Developers]