Hoe de iOS 7-statusbalk of een van de pictogrammen / elementen ervan te verbergen

Tweaks zoals HideMe7 zijn geweldig omdat ze te maken hebben met meerdere aspecten van iOS, maar er is altijd ruimte voor gespecialiseerde pakketten in de jailbreak-winkel. Hoewel HideMe7 een aantal behoorlijk behoorlijke opties heeft om de statusbalk van iOS 7 aan te passen, kun je de lijst met functies op geen enkele manier uitputtend noemen. Als u bijvoorbeeld de statusbalk helemaal wilt verbergen, kan HideMe7 u daar niet helpen. Met een tweak zoals StatusBarSuite kun je echter precies dat en meer doen. Met deze nieuwe release kun je de zichtbaarheidsstatus van alle iOS 7-statusbalkelementen wijzigen, zowel tijdelijke als permanente. Gebruikers kunnen batterij- en wifi-pictogrammen, de tijdweergave en zo ongeveer alles dat in de statusbalk verschijnt, verbergen.

  Gepersonaliseerde videostreaming voor Android en iOS

Sommige pictogrammen/indicatoren verschijnen alleen in de statusbalk wanneer u een bepaalde instelling hebt ingeschakeld of een bepaalde service wordt gebruikt. Met StatusBarSuite kunt u deze pictogrammen uit het zicht houden, zelfs als de instelling functioneel is. Het voegt een eigen menu toe aan de app Instellingen (Instellingen > SBS-voorkeuren), waar je voor elk afzonderlijk pictogram een ​​aparte schakelaar vindt. De componenten die in de statusbalk kunnen worden verborgen, zijn de volgende.

Batterijpictogram (het percentage blijft zichtbaar, omdat je het toch kunt uitschakelen via de app Instellingen voor aandelen)
De naam van je mobiele provider
Tijdweergave
Bluetooth-pictogram, zelfs als het actief is
Bluetooth-batterijpictogram
WiFi- en LTE-pictogram
De huidige signaalsterkte:
Het pictogram dat een actief alarm aangeeft
Het pictogram dat verschijnt wanneer de oriëntatievergrendeling is ingeschakeld
Pictogram vliegtuigmodus
Pictogram Niet storen

  Hoe iOS 11 te krijgen zoals screenshot-miniaturen in macOS

Onthoud dat om een ​​bepaald element te verbergen, de bijbehorende schakelaar moet worden ingeschakeld en niet uitgeschakeld. Ook worden de wijzigingen die zijn aangebracht met StatusBarSuite pas van kracht als u het apparaat opnieuw activeert, waarvan de optie beschikbaar is onderaan het instellingenmenu van de tweak.

Een vrij unieke, zij het met fouten, functie van StatusBarSuite is de schakelaar ‘Statusbalk verbergen’. Wanneer deze optie is ingeschakeld, worden alle apps volledig scherm. Helaas kan dit leiden tot enkele onverwachte crashes en problemen met apps die een toetsenbord weergeven. In onze ervaring zijn de problemen niet deal-breaking, maar zijn er toch, en moeten worden gladgestreken.

  SmartClose bevriest achtergrond-apps in iOS om de levensduur van de batterij te verbeteren

StatusBarSuite is een gratis aanpassing, in tegenstelling tot HideMe7 (die voor 99 cent ophaalt). Je kunt het downloaden naar je iOS 7-apparaat vanuit de BigBoss-repo van de Cydia-winkel.