Hoe de menubalk op de Mac in de modus Volledig scherm te houden

Wanneer u een app in de modus Volledig scherm zet door op het groene verkeerslichtpictogram in de linkerbovenhoek van het venster te klikken, verbergt macOS automatisch de menubalk. Dit opzettelijke gedrag is bedoeld om een ​​meeslepende kijkervaring te bieden door de menubalkitems weg te houden. Bovendien lijkt het ook een nette implementatie op de nieuwe 14/16-inch MacBook Pro om ervoor te zorgen dat de notch onzichtbaar wordt door de zwarte balk van de schermvullende modus. Maar wat als u deze functie een belemmering vindt voor uw workflow? Welnu, hier leest u hoe u de menubalk zichtbaar houdt in de modus Volledig scherm op Mac.

Omdat Apple de optie heeft geplaatst om de Mac-menubalk te verbergen/weergeven in de modus Volledig scherm in de voorkeuren voor “Dock & Menu Bar”, raak je gemakkelijk in de war. Indien ingeschakeld, kunt u de menubalk overal in het systeem zichtbaar maken. Samen met de systeembrede instelling zou een basisaanpassing per app ideaal zijn geweest. Hopelijk krijgt Apple het goed in de komende macOS 13.

  Hoe laat je een kunstaas vallen op een Pokèstop in Pokémon Go

1. Klik om te beginnen op het Apple-menu in de linkerbovenhoek van het scherm.

2. Selecteer nu de “Systeemvoorkeuren” in het vervolgkeuzemenu.

3. Klik vervolgens op “Dock & Menu Bar”.

4. Schakel ten slotte het selectievakje links van “De menubalk automatisch verbergen en weergeven op volledig scherm” uit en sluit vervolgens de Systeemvoorkeuren.

Daar ga je! De wijziging gaat per direct in. In de toekomst blijft de menubalk zichtbaar in de modus Volledig scherm op uw macOS-apparaat. Als je het ooit weer wilt verbergen, keer dan terug naar dezelfde instelling en vink het vakje aan het einde aan.

  Hoe een document als definitief te markeren in MS Word?

Opmerking:

  • In sommige gevallen blijft de menubalk verborgen in de modus Volledig scherm, zelfs nadat u het selectievakje voor Automatisch verbergen en weergeven van de menubalk op volledig scherm hebt uitgeschakeld. In deze situatie moet u mogelijk uw Mac opnieuw opstarten om de wijziging door te voeren. Klik eenvoudig op het Apple-menu in de linkerbovenhoek van het scherm en kies Opnieuw opstarten in het vervolgkeuzemenu.

Dus zo kun je de Mac-menubalk verbergen of weergeven in de modus Volledig scherm. Het is altijd beter om de flexibiliteit te hebben om met een functie om te gaan die misschien niet iedereen interesseert. Dit doet denken aan het batterijpictogram zonder de percentage-indicator die Apple heeft verwijderd in macOS Big Sur en later. Hoewel velen het prima zouden vinden met alleen het batterijpictogram, geven mensen zoals ik er de voorkeur aan om de batterijpercentage-indicator te hebben om de levensduur van de batterij gemakkelijk bij te houden. Vanuit gebruikersperspectief is dit geen grote ontwerpwijziging. Het standaardgedrag van macOS om de menubalk te verbergen wanneer een app zich in de modus Volledig scherm bevindt, bevindt zich vrijwel op dezelfde regel. Trouwens, heb je vragen of feedback om te delen? Vergeet niet uw gedachten over te brengen.

  De taal voor Chrome Translate wijzigen

gerelateerde berichten