Hoe de Microsoft Edge Beta op Linux uit te proberen

De Microsoft Edge-browser voor Linux is de bèta ingegaan. Met bèta kunnen Linux-gebruikers zich nu aanmelden bij de browser op Linux met hun Microsoft-account, bladwijzers synchroniseren en de mogelijkheid om vele andere opwindende functies te gebruiken. In deze handleiding laten we u zien hoe u de Microsoft Edge Beta-browser gebruikt die op Linux werkt.

Let op: de bètaversie is niet hetzelfde als de ontwikkelversie van Microsoft Edge. Het is stabieler, maar nog steeds vatbaar voor bugs.

Ubuntu-installatie-instructies

De Ubuntu-release van Microsoft Edge Beta kan het beste worden geïnstalleerd via een downloadbaar DEB-pakket. Open een terminalvenster om het installatieproces te starten. Om een ​​terminalvenster op het Ubuntu-bureaublad te openen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord of zoekt u naar “Terminal” in het app-menu.

Terwijl het terminalvenster open en klaar voor gebruik is, voert u de onderstaande wget-opdracht uit om het nieuwste Microsoft Edge Beta DEB-pakket naar uw pc te downloaden. Het downloaden duurt maar een paar seconden.

wget https://packages.microsoft.com/repos/edge/pool/main/m/microsoft-edge-beta/microsoft-edge-beta_91.0.864.27-1_amd64.deb

Zodra het pakket is gedownload naar uw Ubuntu-pc, kan de installatie van Microsoft Edge Beta beginnen. Installeer de app met behulp van de opdracht apt install.

sudo apt install ./microsoft-edge-beta_91.0.864.27-1_amd64.deb

Debian installatie-instructies

Om Microsoft Edge Beta op Debian Linux te installeren, moet u het nieuwste DEB-pakket van Microsoft downloaden. Start een terminalvenster met Ctrl + Alt + T of zoek naar “Terminal” in het app-menu om te beginnen.

Gebruik in het terminalvenster de onderstaande wget-opdracht om het nieuwste Microsoft Edge DEB-pakket te downloaden. Het downloaden duurt maar een paar seconden omdat het klein is.

wget https://packages.microsoft.com/repos/edge/pool/main/m/microsoft-edge-beta/microsoft-edge-beta_91.0.864.27-1_amd64.deb

Zodra de download is voltooid, kan de installatie beginnen. Installeer met behulp van de onderstaande dpkg-opdracht het nieuwste Microsoft Edge Beta DEB-pakket op uw computer.

sudo dpkg -i microsoft-edge-beta_91.0.864.27-1_amd64.deb

Na de installatie van het Edge DEB-pakket, moet u eventuele afhankelijkheidsproblemen oplossen die tijdens de installatie zijn ontstaan. Voer de volgende opdracht hieronder in om dit op te lossen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux installatie-instructies

Om Microsoft Edge Beta op Arch Linux te laten werken, moet u het via de AUR installeren. Gebruik om te beginnen de onderstaande pacman-opdracht om zowel de “git”- als de “base-devel” -pakketten te installeren.

  Bluetooth-apparaten koppelen en gebruiken op Linux

Let op: krijg je het AUR-pakket niet werkend? Overweeg in plaats daarvan de generieke Linux-instructies te volgen.

sudo pacman -S git base-devel

Na de installatie van de twee bovenstaande pakketten, moet u de Trizen AUR-helper downloaden en installeren. Deze tool maakt het gemakkelijk om Microsoft Edge Beta binnen enkele minuten aan de gang te krijgen zonder al te veel moeite.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/
makepkg -sri

Zodra de Trizen-toepassing actief is, installeert u de Microsoft Edge Beta-toepassing op Arch Linux met behulp van de volgende trizen -S-opdracht.

trizen -S microsoft-edge-beta-bin

Fedora installatie-instructies

Als je Microsoft Edge Beta op Fedora Linux wilt gebruiken, moet je het nieuwste RPM-pakket downloaden. Om dat te doen, start u een terminalvenster door op Ctrl + Alt + T te drukken of door te zoeken naar “Terminal” in het app-menu.

Open het terminalvenster en gebruik de onderstaande opdracht dnf install om het nieuwste Microsoft Edge Beta RPM-pakket rechtstreeks vanaf internet op afstand te installeren.

sudo dnf install https://packages.microsoft.com/yumrepos/edge/microsoft-edge-beta-91.0.864.27-1.x86_64.rpm 

OpenSUSE installatie-instructies

Degenen die OpenSUSE Linux gebruiken, moeten Microsoft Edge Beta installeren via het downloadbare RPM-pakketbestand. Start om te beginnen een terminalvenster door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken of door te zoeken naar “terminal” in het app-menu.

  Hoe Portal 2 op Linux te spelen

Gebruik in het terminalvenster de opdracht wget download om het nieuwste RPM-pakketbestand rechtstreeks van Microsoft te halen. Deze download duurt maar een paar seconden.

wget https://packages.microsoft.com/yumrepos/edge/microsoft-edge-beta-91.0.864.27-1.x86_64.rpm 

Nadat de download is voltooid, kan de installatie van Microsoft Edge Beta beginnen. Gebruik de onderstaande zypper install-opdracht om Microsoft Edge Beta in te stellen op uw OpenSUSE Linux-pc.

sudo zypper install microsoft-edge-beta-91.0.864.27-1.x86_64.rpm 

Algemene Linux-installatie-instructies

Als je geen mainstream Linux-besturingssysteem gebruikt, maar toch de Edge Beta wilt laten werken, dan kan dat. Het vereist alleen wat handmatige configuratie. Open om te beginnen een terminalvenster en gebruik de opdracht wget om de nieuwste bèta te downloaden.

Houd er rekening mee dat de afhankelijkheden voor Edge Beta verschillen, afhankelijk van het Linux-besturingssysteem dat u gebruikt. Als u niet weet welke afhankelijkheden u moet installeren, raadpleeg dan degene die worden vermeld op de Edge Beta AUR-pagina, omdat ze je een idee geven van wat je nodig hebt.

Opmerking: bij elke Edge Beta-update moet je de nieuwe update downloaden en deze instructies handmatig volgen.

wget https://packages.microsoft.com/repos/edge/pool/main/m/microsoft-edge-beta/microsoft-edge-beta_91.0.864.27-1_amd64.deb

Nadat u het nieuwste pakket hebt gedownload, moet u de inhoud van het DEB-pakket extraheren. U moet met name toegang krijgen tot het data.tar.xz-archief in het Microsoft Edge beta DEB-pakket met behulp van de opdracht ar.

ar x microsoft-edge-beta_91.0.864.27-1_amd64.deb data.tar.xz

Nadat het archief uit het DEB-pakket is uitgepakt, maakt u een nieuwe map met de naam “edge-beta-install” met behulp van de opdracht mkdir. Deze map bevat alle geëxtraheerde gegevens, zodat we ermee kunnen werken zonder de andere bestanden op uw systeem te verstoren.

mkdir -p ~/edge-beta-install/

Decomprimeer vervolgens het gegevensarchief in de nieuw gemaakte map. Je kunt alles uitpakken met de opdracht tar xvf. Zorg ervoor dat u de -C-functie gebruikt om alle uitgepakte bestanden naar de nieuwe map “edge-beta-install” te kopiëren.

tar xvf data.tar.xz -C ~/edge-beta-install/

Gebruik de CD-opdracht om naar de map “edge-beta-install” te gaan. Gebruik vervolgens de opdracht rsync om alle mappen uit de map “edge-beta-install” naar uw systeembestanden te synchroniseren.

  Hoe de datum en tijd in de Linux Terminal weer te geven (en te gebruiken in Bash-scripts)

Opmerking: u moet het Rsync-pakket hebben geïnstalleerd om deze stap van de handleiding te kunnen uitvoeren. Als u het niet hebt geïnstalleerd, zoekt u naar “rsync” en installeert u het.

cd ~/edge-beta-install/

sudo rsync -a etc/ /etc/

sudo rsync -a opt/ /opt/

sudo rsync -a usr/ /usr/

Nadat alle bovenstaande opdrachten zijn uitgevoerd, zou Edge Beta moeten zijn geïnstalleerd en kunnen worden gestart. Als de app niet start, hebt u waarschijnlijk niet de juiste afhankelijkheden geïnstalleerd. Om dat op te lossen, raadpleegt u de Arch Linux AUR-pagina voor Edge Beta, leest u de afhankelijkheden en probeert u ze voor uw Linux-besturingssysteem te installeren, aangezien ze waarschijnlijk vergelijkbaar zijn.