Hoe de originele Microsoft FreeCell op Windows 10 te downloaden

Microsoft had vroeger een paar games out-of-the-box geïnstalleerd op een oudere versie van Windows. Deze spellen waren eenvoudige kaartspellen, maar ze werden buitengewoon populair.

Met Windows 10 stopte Microsoft met zijn populaire games. In plaats daarvan had Windows 10 Candy Crash, een game van derden en niemand vindt het echt leuk. Er is geen tekort aan kaartspellen van derden die gebruikers op Windows 10 kunnen installeren, maar als je nostalgisch bent naar de originele Microsoft FreeCell-game, kun je deze nog steeds downloaden.

De originele Microsoft FreeCell voor Windows 10

FreeCell was een van de kaartspellen die voorgeïnstalleerd waren op Windows 7. Als je internet ooit uit was, was dit de go-to-game om te spelen om tijd te doden.

  Hoe te upgraden van Windows 7 naar Linux

Download Microsoft FreeCell voor Windows 10

Microsoft is zich ervan bewust dat FreeCell een geliefd spel was en daarom heeft het bedrijf het opnieuw uitgebracht als een UWP-app. Daarbij veranderde het de gebruikersinterface zo sterk dat de app onmogelijk te herkennen is. Om de originele game te krijgen, moet je je wenden tot softwarebronnen van derden.

Download Microsoft FreeCell van Archief.org.
Pak het ZIP-bestand uit.
Voer de EXE uit met beheerdersrechten.
Selecteer een taal.
Schakel alle spellen uit behalve FreeCell (je kunt de andere spellen ook installeren door ze aangevinkt te houden).
Klik op Installeren.
Start het spel vanuit het menu Start.

Compatibiliteit

Deze games waren oorspronkelijk bedoeld om op Windows 7 te draaien, maar veel Windows 7-apps die niet zijn geüpgraded, werken nog steeds redelijk goed op Windows 10. Deze specifieke games zijn compatibel met de nieuwste versie van Windows 10. De gebruikersinterface is hetzelfde en er zijn geen wijzigingen aangebracht onder de motorkap aan het spel zijn gemaakt.

  Adaptieve helderheid in-/uitschakelen in Windows 10

Als je je zorgen maakt dat de games of het EXE-bestand niet veilig is, kun je het door een VirustTotal-scan laten lopen. We hebben het EXE-bestand gescand op het moment van schrijven van dit bericht en hebben vastgesteld dat het veilig was.

Andere gametitels die u kunt installeren vanuit het pakket dat beschikbaar is op Archive.org zijn Minesweeper, Chess, Mahjong, Solitaire en Spider Solitaire.

Conclusie

Er zijn tal van games van derden voor elke game die Microsoft heeft ontwikkeld en standaard in Windows 7 heeft opgenomen. De meeste zijn gratis en een kleine subset wordt betaald. Het enige probleem is dat weinig of geen gebruikers dezelfde afleidingsvrije, schone gebruikersinterface bieden die de originele FreeCell van Microsoft-game deed.

  Hoe toetsaanslagen en muisklikken visueel weer te geven in Windows

Gebruikers die de legacy-game willen spelen, doen dit niet altijd omdat ze nostalgisch zijn. De games waren geweldig voor casual plezier en het is jammer dat Microsoft ze in de steek heeft gelaten ten gunste van games van derden die gebruikers liever van hun systemen zouden houden.