Hoe de Plex Media Player op Linux te installeren

Plex Media Player is een native Linux GTK-applicatie die het verrassend eenvoudig maakt om van je Plex-inhoud te genieten vanaf de Linux-desktop en is uitstekend geschikt voor degenen die Plex op Linux gebruiken en het niet in de webbrowser willen gebruiken. In deze handleiding laten we u zien hoe u het op Linux instelt.

Plex Media Player installeren op Linux

De Plex Media Player is beschikbaar voor veel Linux-besturingssystemen. Slechts enkelen hebben echter officiële pakketten. Degenen die Ubuntu en Debian gebruiken, moeten ofwel een AppImage-release downloaden of de Flatpak-installatie-instructies gebruiken.

Ubuntu en Debian

Voordat u Plex Media Player op Ubuntu of Debian kunt laten werken, moet u een terminalvenster op het bureaublad openen. Open een terminalvenster op het bureaublad en druk op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. Of zoek naar de app “Terminal” in het app-menu en start het op die manier.

Open het terminalvenster en gebruik de opdracht mkdir om een ​​nieuwe map te maken met de naam “AppImages”. Nadat u de nieuwe map hebt gemaakt, gebruikt u de opdracht CD om uw terminalsessie naar deze map te verplaatsen.

cd ~/AppImages

Gebruik vanuit de AppImages-map de wget download-opdracht om het nieuwste Plex Media Player AppImage-bestand te pakken. Houd er rekening mee dat deze download april duurt een paar minuten om volledig te downloaden.

wget https://knapsu.eu/data/plex/Plex_Media_Player_20210521-ae73e074_x64.AppImage

Wanneer het AppImage-bestand is gedownload, moet u de machtigingen bijwerken, aangezien Plex Media Player zonder deze wijziging niet als AppImage kan worden uitgevoerd. Gebruik de onderstaande opdracht chmod om de machtigingen te wijzigen.

sudo chmod +x Plex_Media_Player_20210521-ae73e074_x64.AppImage

Wanneer de AppImage zijn machtigingen heeft bijgewerkt, kunt u deze uitvoeren. Gebruik eerst de onderstaande opdracht om Plex Media Player op Ubuntu of Debian op te starten. U kunt ook de bestandsbeheerder openen, op de map “AppImages” klikken en dubbelklikken op de Plex Media Player AppImage.

./Plex_Media_Player_20210521-ae73e074_x64.AppImage

Arch Linux

De Plex Media Player-applicatie is beschikbaar voor alle Arch Linux-gebruikers via de AUR. Om het op uw systeem te laten werken, moet u beginnen met het openen van een terminalvenster. Zodra het terminalvenster is geopend en klaar voor gebruik, voert u de onderstaande pacman-opdracht uit en installeert u de pakketten “Git” en “Base-devel”.

sudo pacman -S base-devel git

Nadat je de twee pakketten hebt ingesteld, moet je de Trizen AUR-helpertool instellen. Dit programma maakt het installeren van AUR-pakketten veel toegankelijker. In plaats van alles met de hand te moeten doen, gaat het automatisch.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen

makepkg -sri

Installeer ten slotte de nieuwste versie van Plex Media Player op uw Arch Linux-systeem met de volgende trizen -S-opdracht.

trizen -S plex-media-player

Fedora

Plex Media Player is beschikbaar voor Fedora-gebruikers, op voorwaarde dat je de RPM Fusion Free-softwarerepository hebt ingeschakeld. Gebruik de onderstaande dnf install-opdracht om het in te schakelen. Of volg onze uitgebreide gids over dit onderwerp.

sudo dnf install https://mirrors.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-34.noarch.rpm

Na het installeren van de RPM Fusion Free software repository, kun je de Plex Media Player op je Fedora PC installeren met het dnf install commando hieronder.

sudo dnf install plex-media-player

OpenSUSE

OpenSUSE-gebruikers kunnen Plex Media Player helaas niet installeren via de officiële repo’s. Gelukkig is er een AppImage-bestand beschikbaar dat zal werken.

  Hoe het Linux-topcommando te gebruiken (en de uitvoer ervan te begrijpen)

Open een terminalvenster op het Linux-bureaublad. U kunt een terminalvenster openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Als het open is, gebruikt u de opdracht mkdir en maakt u een map “AppImage”.

mkdir ~/AppImages

Wanneer de map AppImages is gemaakt, gebruikt u de opdracht CD en gaat u ernaartoe.

cd ~/AppImages

Gebruik vanaf hier de wget-downloadopdracht om de nieuwste release van de Plex Media Player AppImage te pakken.

wget https://knapsu.eu/data/plex/Plex_Media_Player_20210521-ae73e074_x64.AppImage

Wanneer het downloaden is voltooid, werkt u de machtigingen van het bestand bij zodat het op uw OpenSUSE Linux-systeem kan worden uitgevoerd.

sudo chmod +x Plex_Media_Player_20210521-ae73e074_x64.AppImage

Voer ten slotte het programma uit met behulp van de onderstaande opdracht. Of dubbelklik op het bestand in de map “AppImages” om het op te starten.

./Plex_Media_Player_20210521-ae73e074_x64.AppImage

Flatpak

Er is een Flatpak-release van Plex Media Player beschikbaar voor alle Linux-gebruikers. De enige vereiste is dat de Flatpak-runtime op uw systeem werkt. Om dat te doen, installeert u het “flatpak” -pakket of volgt u onze gids over dit onderwerp.

  Hoe het Linux-topcommando te gebruiken (en de uitvoer ervan te begrijpen)

Wanneer de runtime werkt, gebruikt u de opdracht flatpak remote-add om de Plex Media Player-repo aan uw Flatpak-configuratie toe te voegen.

sudo flatpak remote-add --if-not-exists plexmediaplayer https://flatpak.knapsu.eu/plex-media-player.flatpakrepo

Wanneer de repo binnen Flatpak is geconfigureerd, kunt u het programma op uw systeem installeren met behulp van de volgende flatpak-installatieopdracht hieronder.

sudo flatpak install tv.plex.PlexMediaPlayer