Hoe de Qutebrowser-webbrowser op Linux in te stellen en te gebruiken?

Als je op zoek bent geweest naar een webbrowser voor je Linux-desktop die je zonder muis kunt gebruiken, dan is deze app iets voor jou. Introductie van Qutebrowser, de toetsenbordgebaseerde webbrowser. Hiermee kunnen gebruikers alles in de browser doen zonder het toetsenbord te verlaten. Hier leest u hoe u het kunt laten werken.

Qutebrowser installeren op Linux

Voordat we ingaan op het gebruik van Qutebrowser op uw Linux-desktop, moeten we het installeren. Om de installatie te starten, volgt u de opdrachtregelinstructies die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u gebruikt.

Ubuntu

Om de Qutebrowser-app op Ubuntu te laten werken, moet je de app instellen via de officiële softwarebronnen. Begin met het openen van een terminalvenster op het Linux-bureaublad. U kunt een terminalvenster openen door op Ctrl + Alt + T te drukken of door te zoeken naar “Terminal” in het app-menu.

Zodra het terminalvenster is geopend en klaar voor gebruik, gebruikt u de opdracht apt install om de Qutebrowser in te stellen.

sudo apt install qutebrowser

Nadat u de bovenstaande opdracht hebt ingevoerd, vraagt ​​Ubuntu u om uw wachtwoord in te voeren. Typ vervolgens uw wachtwoord met behulp van het toetsenbord en druk op de Enter-toets op het toetsenbord.

Wanneer u uw wachtwoord hebt ingevoerd, vraagt ​​Ubuntu u om te bevestigen dat u het pakket wilt installeren. Druk ten slotte op de Y-toets op het toetsenbord om de installatie van Qutebrowser te voltooien.

  Hoe Legion TD 2 op Linux te spelen

Debian

Debian heeft de Qutebrowser-toepassing beschikbaar voor alle gebruikers die Debian Sid, Debian 11 en Debian 10 gebruiken. Als u iets ouder dan Debian 10 gebruikt, moet u upgraden.

Om de Qutebrowser-toepassing op Debian te laten werken, start u met het openen van een terminalvenster. U kunt een terminalvenster op het Linux-bureaublad openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu.

Terwijl het terminalvenster open en klaar voor gebruik is, voert u de onderstaande opdracht apt-get install in en installeert u het pakket “qutebrowser” op uw systeem.

sudo apt-get install qutebrowser

Bij het invoeren van de bovenstaande opdracht zal Debian u om uw wachtwoord vragen. Gebruik het toetsenbord om uw wachtwoord in te voeren en druk op de Enter-toets om door te gaan.

Nadat u uw wachtwoord heeft ingevoerd, verzamelt Debian alle pakketten die nodig zijn om te installeren. Vervolgens wordt u gevraagd om op Y te drukken om te bevestigen. Druk met het toetsenbord op Y om de installatie te voltooien.

Arch Linux

De Qutebrowser is beschikbaar op Arch Linux in de “Community”-softwarerepository. Om de installatie te starten, opent u een terminalvenster op het bureaublad. Zorg er vervolgens voor dat de “Community”-softwarerepository /etc/pacman.conf is ingeschakeld.

Gebruik de volgende pacman-opdracht hieronder om de installatie van Qutebrowser op Arch Linux te starten. Zorg ervoor dat u uw wachtwoord invoert.

sudo pacman -S qutebrowser

Bij het invoeren van de bovenstaande opdracht, zal Arch Linux u vragen om op de Y-knop te drukken om te bevestigen dat u door wilt gaan met de installatie. Druk op Y op het toetsenbord. Zodra u op de toets drukt, zal Arch Qutebrowser installeren.

  Sony PSP-games spelen in Retro Arch op Linux

Fedora

De Qutebrowser applicatie is beschikbaar voor Fedora in de standaard software repositories. Om de installatie te starten, opent u een terminalvenster op het bureaublad door op Ctrl + Alt + T te drukken of door te zoeken naar “Terminal” in het app-menu.

Open het terminalvenster en gebruik de opdracht dnf install om het pakket “qutebrowser” te laden.

sudo dnf install qutebrowser

Als je het bovenstaande commando schrijft, zal Fedora je om je wachtwoord vragen. Gebruik het toetsenbord, voer uw wachtwoord in en druk op de Enter-toets om door te gaan. Druk vervolgens op de Y-knop om te bevestigen dat u Qutebrowser wilt installeren.

OpenSUSE

Om de Qutebrowser-toepassing op OpenSUSE Linux te laten werken, moet u eerst een terminalvenster op het bureaublad openen. U kunt een terminalvenster op het bureaublad starten door op Ctrl + Alt + T te drukken of door te zoeken naar “Terminal” in het app-menu.

Zodra het terminalvenster open en klaar voor gebruik is, voert u de onderstaande zypper install-opdracht in om de Qutebrowser-app op OpenSUSE Linux te installeren. Zorg ervoor dat u uw wachtwoord invoert wanneer daarom wordt gevraagd.

sudo zypper install qutebrowser

Qutebrowser gebruiken (basis)

De Qutebrowser is volledig op het toetsenbord gebaseerd, dus alle bewerkingen die u wilt uitvoeren, moeten via opdrachten in de browser worden uitgevoerd. Start om te beginnen Qutebrowser door op de snelkoppeling in het app-menu te klikken.

  Hoe Electrum op Linux te installeren

Druk in de browser op Shift + : toetsencombinatie om de opdrachtmodus te openen. Wanneer u de opdrachtmodus in de browser hebt geopend, ziet u een lijst met snelle opdrachten die u kunt gebruiken.

Gebruik het muiswiel om door de lijst met opdrachten te bladeren om de opdracht te vinden die u wilt invoeren. Wanneer u de opdracht hebt gevonden, typt u deze met het toetsenbord en drukt u op Enter. Om bijvoorbeeld een URL te openen, typt u:

open https://my-url.com

U kunt omhoog / omlaag op het toetsenbord gebruiken wanneer u op de nieuwe URL bent om de pagina te lezen. Of het scrollwiel. Wilt u een bladwijzer maken voor de webpagina? Gebruik de opdracht bladwijzer toevoegen en bladwijzerlijst om uw bladwijzers te bekijken.