Hoe de tekencodering in Outlook te wijzigen

In het beste geval is het irritant om een ​​e-mail te krijgen die onleesbare tekens bevat. In het slechtste geval kan het ervoor zorgen dat u de e-mail helemaal niet leest. Soms worden bij het wijzigen van de codering in Outlook de ontbrekende tekens weergegeven en kunt u het bericht lezen. Hier is hoe het te doen.

Wat is karaktercodering?

Als u niet zeker weet wat ’tekencodering’ is, hebben we een uitgebreide uitleg voor u. De minder uitgebreide uitleg is dat een karakter een glyph is die op het scherm verschijnt wanneer je iets typt. Dus elke letter in dit artikel is een glyph die een letter voorstelt: a, b, c, enzovoort. Achter de schermen vertegenwoordigt uw computer deze glyphs met behulp van een code die wordt geïnterpreteerd door een programma, zoals een webbrowser of een tekstverwerker, en deze vervolgens op het scherm weergeeft als een teken.

Tot nu toe, zo eenvoudig, vooral als je denkt dat er maar 26 tekens in het alfabet zijn, tien cijfers en enkele grammaticale tekens zoals ! of @.

Er zijn echter ook 26 hoofdletters en veel meer grammaticale tekens die u zich misschien realiseert (uw toetsenbord toont alleen een kleine subset van mogelijke grammaticale tekens, zelfs voor het Engels). En dit omvat slechts één taal, Engels, dat in één alfabet staat, het Latijn (ook bekend als het Romeinse alfabet). Het Latijnse alfabet omvat de meeste West-Europese talen en heeft een groot aantal diakritische symbolen die niet in het Engels worden gebruikt. Diakritische symbolen zijn dingen als: accenten, umlauts, cedilla’sen andere tekens die de uitspraak van een letter of woord veranderen.

  Hoe u Control Center-modules vastmaakt aan de menubalk op Mac

Dan zijn er nog de vele andere alfabetten, zoals Cyrillisch (het meest bekend omdat het de Russische taal bevat), Grieks, Kanji (Japans) en Chinees, waarvan vele meer dan één taal.

Nu kunt u de schaal van tekens gaan zien die als glyphs moeten worden gecodeerd. Er zijn meer dan 70.000 Chinese symbolen alleen. Een tekencodering bevat een aantal codepunten, die elk één teken kunnen coderen. ASCII, waar je waarschijnlijk wel van hebt gehoord, was een vroege codering van het Latijnse alfabet met 128 codepunten, niet voldoende om alle mogelijke tekens te dekken die mensen gebruiken.

W3’s aanbevolen codering voor HTML heet UTF-8, dat 1.112.064 codepunten heeft. Dit is voldoende om vrijwel alle karakters in alle talen in alle alfabetten te dekken (hoewel niet elk afzonderlijk), en wordt gebruikt op 93% van alle websites. UTF-8 is ook de codering aanbevolen door het Internet Mail Consortium.

Waarom zou ik de moeite nemen om het te veranderen?

Outlook, samen met elke andere moderne e-mailclient, codeert en decodeert UTF-8.

  NOTEify Notities maken tijdens telefoongesprekken en contacten beheren

Maar als Outlook UTF-8 ondersteunt en UTF-8 de aanbevolen codering is, waarom zou u dan een onleesbaar teken zien? Dit kan verschillende redenen hebben, maar de belangrijkste zijn dat u de e-mail in platte tekst bekijkt (ofwel omdat u dat expliciet wilde doen of omdat een virusscanner het naar platte tekst had geconverteerd voordat het u bereikte) of de codering u gebruikt, is ingesteld op iets anders dan UTF-8.

De codering van een inkomende e-mail wordt bepaald door de afzender, dus als ze bijvoorbeeld ASCII gebruiken, zal Outlook de e-mail weergeven met de ASCII-codering. Als uw Word-instellingen zijn ingesteld om “rechte aanhalingstekens” te vervangen door “slimme aanhalingstekens” (degenen die schuin wijzen om te laten zien of ze aanhalingstekens openen of sluiten), dan ziet u “onleesbare” tekens in de e-mail in plaats van slimme aanhalingstekens, omdat ASCII niet de juiste tekens voor slimme aanhalingstekens bevat.

Dus als je de codering van een bericht wijzigt, kun je die verminkte tekens misschien zien zoals ze zouden moeten worden weergegeven.

Oké, hoe verander ik dit?

Gelukkig is het wijzigen van de codering van een bericht vrij eenvoudig in Outlook. Dubbelklik op het bericht om het te openen. Klik op het tabblad Start van het berichtvenster op Acties > Overige acties > Codering om te zien welke codering wordt gebruikt.

Dit is een e-mail van Microsoft over rommel die dingen uit mijn Postvak IN verplaatst. Zoals u kunt zien, gebruikt Microsoft West-Europees om hun e-mails te coderen. Om het te wijzigen, klikt u op “Meer” en kiest u vervolgens de gewenste codering, zoals UTF-8.

  HTTPS is bijna overal. Dus waarom is het internet nu niet veilig?

Dat is alles: u zou nu de e-mail moeten kunnen lezen.

Als u wilt weten hoe uw uitgaande e-mails zijn gecodeerd, gaat u naar Bestand > Opties > Geavanceerd en scrolt u omlaag naar Internationale opties. U zoekt naar de optie ‘Voorkeurscodering voor uitgaande berichten’.

De standaard is West-Europees, en de scherpzinnige onder jullie kunnen zich afvragen waarom dit zo is, terwijl, zoals hierboven vermeld, de aanbeveling voor e-mailformaten UTF-8 is. Het antwoord is dat West-Europees een subset is van UTF-8 en als zodanig kan worden gelezen met UTF-8. Als u bijvoorbeeld een exemplaar van Outlook koopt dat is ontworpen voor Griekenland, is de standaardcodering Windows-1253, wat ook een subset is van UTF-8.

U kunt de standaard uitgaande codering wijzigen in alles wat u maar wilt. Als je wilt dat mensen je berichten kunnen lezen, kun je deze het beste West-Europees houden of overstappen op een wereldwijd gebruikte codering zoals UTF-8.