Hoe de telefoon op de projector aan te sluiten via USB

Een projector is zo’n apparaat dat al heel lang in gebruik is en nog steeds in gebruik is. Geleidelijk heeft het zich ontwikkeld in termen van compatibiliteit en functies met de groei in technologie. Er is echter een breed scala aan soorten projectoren. Sommige zijn beperkt tot pc’s en laptops, terwijl andere kunnen worden aangesloten op telefoons en tablets. Heb je ooit geprobeerd de telefoon op de projector aan te sluiten? Zo niet, dan kunt u dit artikel lezen om te leren hoe u de telefoon via USB op de projector kunt aansluiten. U leert ook hoe u de telefoon zonder HDMI op de projector kunt aansluiten met behulp van draadloze opties.

Hoe de telefoon op de projector aan te sluiten via USB

Lees verder om meer te weten te komen over de manieren om de telefoon via USB op de projector aan te sluiten.

Aandachtspunten voordat u de telefoon op de projector aansluit

Voordat u probeert uw telefoon op een projector aan te sluiten, moet u het volgende overwegen:

 • Als de projector compatibel is met uw telefoon.
 • Als video-uitvoer wordt ondersteund op uw telefoon.
 • Als er een USB- of HDMI-poort beschikbaar is in uw projector.

Er zijn verschillende manieren om Android met projector te verbinden. Eerst moet u weten of uw telefoon compatibel is met de projector. De beste manier om hier meer over te weten te komen, is door de gebruikershandleiding van de projector te raadplegen. U kunt uw telefoon aansluiten met een draad die een HDMI-kabel wordt genoemd of zonder de HDMI-kabel. Verderop in het artikel leert u hoe u de telefoon op de projector aansluit zonder HDMI. Laten we nu eens kijken naar de verschillende manieren waarop u Android met een projector kunt verbinden:

Methode 1: Via USB Type-C naar HDMI

USB type-C is de poort die standaard is uitgerust met de nieuwste lanceringen van Android-telefoons. Deze poorten zijn niet alleen bedoeld om op te laden, je kunt deze poort ook gebruiken met een USB-C naar HDMI-kabel om je telefoon via USB op de projector aan te sluiten. Een van de beperkingen van het gebruik van USB type-C is dat u uw telefoon niet tegelijkertijd kunt opladen terwijl deze is aangesloten op de projector. In sommige gevallen is een USB-poort alleen bedoeld om op te laden. Daarom kunt u ook andere manieren zoeken om uw telefoon met de projector te verbinden door dit artikel verder te lezen.

Afbeelding van Michi via Pixabay

  Top 10 beste Kodi Mexico-add-ons

Methode 2: via USB Type-C naar USB Type-C

USB type-C naar USB type-C kan worden gebruikt wanneer zowel de telefoon als de projector Type-c-poorten hebben. Het is een van de gemakkelijkste methoden, op voorwaarde dat u de poorten bij de apparaten hebt. Met dit type kabel kun je je telefoon spiegelen met de projector en tegelijkertijd opladen. Het enige dat u hoeft te doen, is een USB type-C naar USB type-C-kabel kopen en deze in de telefoon en projector steken. Als je het eenmaal hebt gedaan, ga je rechtstreeks naar de spiegelopties op het scherm.

Methode 3: Via HDMI naar HDMI

Dit is niet een veelgebruikte verbindingsmethode. Deze worden alleen gebruikt in gevallen waarin telefoons en tablets mini- of micro-HDMI-poorten hebben. Projectoren hebben een standaard type-A-poort of meerdere poorten. Het enige wat u hoeft te doen is een geschikte HDMI-kabel voor uw apparaat te vinden.

Methode 4: via MHL

MHL (Mobile High-Definition Link) is een speciaal ontworpen HDMI-kabel die gebruik maakt van een micro-USB-poort. Het beste van deze kabel is dat hij, door hem op de projector aan te sluiten, tegelijkertijd je telefoon oplaadt. Dit kan alleen worden gebruikt als uw projector een HDMI-verbinding met MHL ondersteunt. Je kunt er altijd een label naast vinden als een poort MHL ondersteunt. Deze methode wordt gebruikt wanneer u geen andere opties meer heeft. Een juiste kabel is de enige vereiste, op voorwaarde dat u de MHL-ondersteunende poorten hebt om deze methode uit te voeren.

Methode 5: Via USB-C naar VGA

Deze methode om USB-C op VGA aan te sluiten, is alleen van toepassing op oude projectoren met een VGA-poort. Hiervoor heb je een USB-C naar VGA adapter en een VGA naar VGA kabel nodig. De volgende stap is om verder te gaan door de adapter en kabeltourtelefoon en -projector aan te sluiten. Indien beschikbaar, moet u de VGA-beeldschermpoort inschakelen. Het beste van de USB-C-naar-VGA-adapter is dat deze kan worden gebruikt met Apple-apparaten.

Hoe de telefoon op de projector aan te sluiten zonder HDMI

Nu u hebt begrepen hoe u de telefoon via USB op de projector kunt aansluiten, gaan we verder om te begrijpen hoe u de telefoon op de projector aansluit zonder HDMI. We hebben hieronder de veelgebruikte draadloze methoden vermeld om de telefoon op de projector aan te sluiten.

1. Via Wi-Fi Direct

Het gebruik van Wi-Fi Direct is een van de handigste methoden om een ​​Android-telefoon zonder HDMI op een projector aan te sluiten. Deze methode kan alleen worden toegepast als uw projector de verbinding van Wi-Fi Direct ondersteunt. Met enkele tikken op uw telefoon kunt u eenvoudig uw telefoon verbinden zonder apps van derden te gebruiken. Zoek om te beginnen de optie Screen-Device mirroring. Volg de onderstaande stappen om uw telefoon met de projector te verbinden via Wi-Fi Direct:

Opmerking: deze stappen kunnen variëren afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt. De volgende stappen zijn uitgevoerd op POCO F4.

  Ultieme gids voor het gebruik van hulpmiddelen voor het bijhouden van prijzen

1. Open de instellingen op je telefoon.

2. Tik op Wifi.

3. Schakel wifi in.

4. Tik op Extra instellingen.

5. Tik op Wi-Fi direct.

Uw telefoon identificeert de beschikbare Wi-Fi Direct-apparaten. Tik vervolgens op wanneer je projector verschijnt en dan kun je eenvoudig je telefoon verbinden met de projector.

2. Via Chromecast

Chromecast is een andere optie waarmee u uw telefoon zonder HDMI op de projector kunt aansluiten. Android-apparaten worden geleverd met ingebouwde Chromecast-programmering. Sommige tv’s en projectoren hebben geen Chromecast. In zo’n geval zul je een Chromecast-adapter moeten kopen. Chromecast-adapters gebruiken HDMI-invoer en zijn daarom compatibel met de meeste projectoren die HDMI-invoer ondersteunen. Voor die projectoren die geen HDMI ondersteunen, heb je een extra adapter nodig. De installatiemethode is vergelijkbaar met de manier waarop u uw telefoon op een tv aansluit. Bovendien kan het voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het verbinden van uw telefoon met andere weergaveapparaten zoals monitoren en tv’s.

U kunt onze blog bezoeken om meer te weten te komen over de beste gratis Chromecast-apps die u kunt proberen om uw apparaten aan te sluiten.

3. Via Miracast

Miracast is een andere technologie die kan worden gebruikt om een ​​telefoon zonder HDMI op een projector aan te sluiten. Het werkt op dezelfde manier als Wi-Fi direct. U kunt de Miracast-app downloaden en installeren vanuit de Google Play Store. Lees er meer over in ons artikel Verbinding maken met een draadloos beeldscherm met Miracast in Windows 10.

4. Gebruik Smart Ciew op een Samsung-smartphone

Zoals de naam al aangeeft, is deze methode om een ​​telefoon op een projector aan te sluiten alleen van toepassing op Samsung-apparaten. Het werkt op dezelfde manier als Chromecast, Wi-Fi Direct en Miracast. Zodra u de optie voor slimme weergave inschakelt, zoekt deze naar schermspiegeling of Chromecast-apparaten in de buurt. Het enige dat u hoeft te doen, is ervoor te zorgen dat de optie voor schermspiegeling in uw projector is ingeschakeld. Schakel de optie Smart View op uw Samsung-smartphone in. U kunt de instructies op uw telefoon volgen om verbinding te maken met de projector.

5. Gebruik fabrikant-apps

Het gebruik van productie-apps is een van de laatste methoden die kunnen worden gebruikt om Android met projector te verbinden. Dit zijn de apps die zijn gemaakt door de fabrikanten van de projector. Deze apps variëren echter van projector tot projector en van fabrikant tot fabrikant. Hoewel er enkele beperkingen zijn, kunt u bijvoorbeeld niet uw hele scherm spiegelen, maar u kunt het wel gebruiken voor presentaties. Panasonic Wireless Projector, Epson iProjection en Projector Quick Connection zijn voorbeelden van apps van fabrikanten.

Hoe iPhone via USB op een projector aan te sluiten

Bovenstaande waren de methoden om een ​​Android-telefoon met en zonder HDMI op een projector aan te sluiten. Deze methoden werken echter niet voor iPhones. U moet de onderstaande methoden volgen om uw iPhone op een projector aan te sluiten:

 • Geautoriseerde Apple-kabels: een van de manieren om een ​​iPhone op een projector aan te sluiten, is door geautoriseerde Apple-kabels te gebruiken. U moet niet overwegen om hardware of software van derden te gebruiken met Apple-apparaten. Daarom kunt u investeren in een Apple-kabel waarmee u uw iPhone op de projector kunt aansluiten.

 • Lightning-naar-HDMI-adapter: Een Lightning-naar-HDMI-adapter is een must wanneer u uw iPhone probeert aan te sluiten op een projector die HDMI ondersteunt. Hiervoor moet u de adapter aansluiten op de telefoon en de HDMI-kabel op de adapter en de projector.

 • Airplay: Airplay is de enige methode waarmee een iPhone draadloos verbinding kan maken met een projector. Het werkt op dezelfde manier als Wi-Fi direct en is een ingebouwde functie. Daarom hoeft u geen apps van derden te downloaden.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

1. Wat als een telefoon niet zowel MHL- als HDMI-verbindingsmethoden ondersteunt?

Ans. In dat geval is het niet mogelijk om een ​​bekabelde verbinding te maken. U kunt proberen draadloze verbindingsmethoden te gebruiken als uw projector deze ondersteunt. Zo niet, dan kunt u een adapter kopen die is uitgerust met de HDMI-poort van uw projector. Op deze manier kunt u uw telefoon verbinden met een projector.

2. Hoe kan ik bepalen met welke verbindingsmethoden een projector compatibel is?

Ans. U kunt op de volgende factoren letten om compatibele verbindingsmethoden te identificeren:

 • Lees de gebruikershandleiding: Elke projector wordt geleverd met een uitgebreide handleiding waarin de compatibiliteit duidelijk wordt uitgelegd.

 • Onderzoek de poorten: U kunt een kijkje nemen in de beschikbare poorten op de projector. Meestal worden ze geleverd met een label. De nieuwe projectoren hebben zowel type-C- als HDMI-poorten. Sommige hebben alleen HDMI-poorten, terwijl de oudste modellen projectoren een VGA-poort hebben.

3. Waarom kan ik mijn telefoon niet verbinden met een projector?

Ans. Enkele van de redenen die verklaren waarom u uw telefoon niet op een projector kunt aansluiten, zijn:

 • Zowel de telefoon als de projector zijn niet goed aangesloten.
 • De kabels en adapters zijn niet goed aangesloten.
 • De kabel en de adapter zijn mogelijk niet compatibel.

***

Het aansluiten van de telefoon op de projector is net zo handig als we de bovengenoemde methoden hebben die u hebben uitgelegd hoe u de telefoon op de projector kunt aansluiten zonder HDMI en met HDMI. Daarom moet u op de hoogte zijn van de soorten kabels en hun compatibiliteit voordat u er een gebruikt. We hopen dat deze gids u heeft geholpen om erachter te komen hoe u de telefoon via USB op de projector kunt aansluiten. Deel uw vragen of suggesties in de commentaarsectie hieronder.