Hoe de Trackpad-modus op iPhone en iPad te gebruiken om tekst te selecteren

Of u nu een iPad Pro gebruikt als vervanging voor uw laptop of een road warrior bent die op uw iPhone woont, het is belangrijk om door tekst te kunnen navigeren en indien nodig te selecteren. Het is ook makkelijker dan je zou denken.

Op dit moment is het duidelijk dat Apple het bijzonder slecht heeft gedaan om tekstnavigatie en selectie op iOS-apparaten iets te maken dat natuurlijk vindbaar is. Als je diep genoeg in de online kennisbank van Apple duikt, kom je misschien enkele van de technieken tegen waar zogenaamde power users al jaren gebruik van maken. Maar als u daar geen tijd of zin voor heeft, hebben wij u gedekt. Hieronder vindt u enkele van de beste en gemakkelijkste manieren om door tekst te bladeren (en te selecteren) op zowel een iPhone als een iPad.

Helaas geeft Apple de iPhone en iPad geen gelijke functies als het gaat om het verwerken van tekst, wat niet alleen de zaken in de war brengt, maar ook betekent dat mensen meerdere manieren moeten onthouden om hetzelfde te doen. Omdat zowel de iPhone als iPad iOS gebruiken, is dat bijzonder vervelend.

  Disney+ gebruikersprofielen toevoegen en verwijderen

De eigenaardigheden van Apple’s ontwerpbeslissingen opzij zetten, hier is hoe je omgaat met tekst op iPhones en iPads.

Trackpad-modus gebruiken op een iPhone of iPad

Hoeveel we er ook om vragen, het is onwaarschijnlijk dat Apple de iPhone, of meer specifiek de iPad, binnenkort ondersteuning zal geven voor trackpads. Gelukkig is er een manier om een ​​op software gebaseerd trackpad direct uit de doos te krijgen. Voor deze methode moet u het virtuele toetsenbord gebruiken, maar als u ervan uitgaat dat dit het geval is, tikt u op de spatiebalk en houdt u deze vast om een ​​beweegbare aanwijzer in te schakelen. Veeg met uw vinger over het toetsenbord om de aanwijzer te verplaatsen waar u maar wilt.

  35 geweldige afbeeldingen voor een AMOLED-scherm

Als u een iPad met een fysiek toetsenbord gebruikt, kunt u overal op het scherm tikken en vasthouden om de cursor te verplaatsen, en door over het scherm te vegen, wordt deze verplaatst.

Als je een iPhone met 3D Touch gebruikt, heb je een tweede optie; druk ergens stevig op het toetsenbord om hetzelfde resultaat te bereiken.

Tekst selecteren op een iPad

Dit is een functie waar veel mensen die fulltime iPads gebruiken misschien niets vanaf weten, maar het kan een game changer zijn als je veel tekst schrijft of bewerkt.

Terwijl de cursor knippert, tikt u eenmaal met twee vingers om een ​​woord te selecteren. Dubbeltik met twee vingers om een ​​zin te selecteren of tik driemaal met twee vingers om een ​​alinea te selecteren. Dit alleen al is misschien wel een van de best bewaarde geheimen van Apple.

Tekst selecteren op een iPhone

Helaas werkt de tweevingerbenadering niet op de iPhone en is de manier waarop tikken met tekst omgaan ook anders. Dubbeltik op een iPhone, terwijl de cursor knippert, op een woord om het te selecteren. Als u meerdere woorden of zinnen wilt selecteren, is de enige oplossing om de handgrepen aan het begin en einde van uw selectie te slepen.

  Hoe titelbalkkleur in Firefox uit te schakelen?

Als u een iPhone met 3D Touch gebruikt, drukt u ergens stevig op het toetsenbord om de trackpadmodus te openen en drukt u vervolgens nog steviger om de tekstselectie naar wens uit te breiden.