Hoe de UFW-firewall in Linux uit te schakelen?

Als u niet tevreden bent met de UFW-firewall op uw Linux-pc en deze wilt verwijderen, maar niet weet waar u moet beginnen, is dat begrijpelijk. Hoe goed deze firewall ook is, geen enkel mainstream Linux-besturingssysteem gaat over het gebruik ervan.

In deze handleiding bespreken we hoe u de UFW-firewall kunt uitschakelen en zelfs kunt verwijderen. Zorg er om te beginnen voor dat u toegang op systeemniveau tot uw Linux-pc hebt, aangezien het uitschakelen van de firewall root-toegang vereist. Volg dan hieronder!

Schakel UFW uit – terminal

Als u de UFW-firewall op uw Linux-pc moet uitschakelen, kunt u dit het beste doen via de opdrachtregel. De reden? UFW is een opdrachtregel-app en hoewel veel Linux-besturingssystemen GUFW gebruiken, een GUI voor de opdrachtregel-app, is het veel efficiënter via terminal.

Open om te beginnen een terminalvenster op het Linux-bureaublad. Om dat te doen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord of zoekt u naar “Terminal” in het app-menu en start u het op die manier.

Zodra het terminalvenster is geopend en klaar voor gebruik, voert u de opdracht ufw –help uit. Deze opdracht toont u alle beschikbare opdrachtargumenten voor de UFW-firewall en helpt u deze naar believen in en uit te schakelen.

ufw --help

Kijk door de help-pagina voor het gedeelte “uitschakelen” en lees wat het doet. Zorg ervoor dat u ook het gedeelte “inschakelen” leest en al het andere dat u mogelijk nuttig vindt. Wanneer u klaar bent met lezen, voert u de onderstaande opdracht uit om de firewall uit te schakelen.

sudo ufw disable

Na het invoeren van de bovenstaande opdracht zal het systeem om een ​​wachtwoord vragen. Typ met behulp van het toetsenbord het wachtwoord van uw gebruikersaccount en druk op de Enter-toets. De UFW-firewall moet onmiddellijk worden uitgeschakeld.

  De 5 beste empathy-chatplug-ins voor Linux

U kunt de status van de UFW-firewall controleren om te zien of deze inderdaad is uitgeschakeld met het ufw-statuscommando. Als UFW ‘inactief’ zegt, werkte de opdracht. Voer de opdracht anders opnieuw uit.

sudo ufw status

Wilt u de UFW-firewall weer inschakelen? Voer de onderstaande opdracht ufw enable uit om de firewall onmiddellijk in te schakelen.

sudo ufw enable

Schakel UFW uit – GUI

Als u uw UFW-firewall beheert met de UFW UI-app (GUFW) en deze moet uitschakelen, doet u het volgende. Start eerst GUFW door het volgende te doen. Zoek eerst naar “Firewall-configuratie” of “GUFW” in het app-menu en start het.

Zodra de app is geopend en klaar voor gebruik, zoekt u de schuifregelaar “Status” in de gebruikersinterface. Als de UFW-firewall actief is, wordt deze schuifregelaar “Status” ingeschakeld. Om het uit te schakelen, klikt u op de schuifregelaar.

  Hoe Google Docs te converteren naar Libre Office-bestanden op Linux

Als u de firewall weer wilt inschakelen, klikt u op de schuifregelaar.

UFW/GUFW verwijderen

Als u klaar bent met de UFW-firewall of deze wilt vervangen door een andere firewall en tijdelijk uitschakelen niet voldoende is, juni moet het verwijderen. Om het te verwijderen, start u met het starten van een terminalvenster.

Om een ​​terminalvenster op het Linux-bureaublad te openen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu. Zodra het terminalvenster is geopend en klaar voor gebruik, volgt u de verwijderingsopdrachten die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u gebruikt.

Ubuntu

Om de UFW-firewall helemaal uit Ubuntu te verwijderen, voert u de opdracht apt remove uit naast de -purge opdrachtregelschakelaar. De -purge-schakelaar verwijdert alle configuratiebestanden en alles van het systeem.

sudo apt remove ufw --purge

Om de GUI Firewall te verwijderen, voert u de bovenstaande opdracht uit, maar met het pakket “gufw”.

sudo apt remove gufw --purge

Debian

Als u de UFW-firewall van Debian moet verwijderen, gebruikt u de opdracht apt-get remove samen met de opdrachtregeloptie –purge. Net als bij Ubuntu verwijdert deze switch alle configuratiebestanden en alles van het systeem.

sudo apt-get remove ufw --purge

Om de GUI-firewall-app te verwijderen, voert u de bovenstaande opdracht uit, maar met het “gufw” -pakket.

  7 redenen waarom u naar Linux zou moeten overschakelen

Arch Linux

Als u UFW van Arch Linux wilt verwijderen, moet u Pacman gebruiken met de -Rsc-opdrachtschakelaar. Deze opdrachtschakelaar verwijdert niet alleen UFW, maar verwijdert ook alle afhankelijkheden die ernaast zijn geïnstalleerd. Om UFW van uw Arch Linux-systeem te verwijderen, voert u de onderstaande opdracht in een terminalvenster in.

sudo pacman -Rsc ufw

Als u de GUI-firewall-app van Arch Linux wilt verwijderen, voert u de bovenstaande opdracht uit, maar met het “gufw” -pakket.

sudo pacman -Rsc gufw

Fedora

Als je Fedora Linux gebruikt, kun je de UFW-firewall van je systeem verwijderen door de opdracht dnf remove te gebruiken. Dit commando zal het programma verwijderen en het verwijderen zodat je het niet langer op je Fedora PC hebt ingesteld.

sudo dnf remove ufw

Om de GUI-firewall te verwijderen, voert u de bovenstaande opdracht uit, maar met het pakket “gufw”.

sudo dnf remove gufw

OpenSUSE

Als u UFW van uw OpenSUSE-systeem wilt verwijderen, kunt u de opdracht zypper remove gebruiken. Met deze opdracht wordt het pakket van het OpenSUSE-systeem verwijderd, zodat u het niet langer kunt gebruiken.

sudo zypper remove ufw

Om de GUI-firewall van OpenSUSE te verwijderen, voert u dezelfde opdracht uit maar met het “gufw” -pakket.

sudo zypper remove gufw