Hoe de Vidiot-video-editor op Linux te installeren

Heb je een eenvoudige niet-lineaire video-editor voor Linux nodig? Overweeg om Vidiot eens te bekijken. Het is een eenvoudige editor die is gericht op nieuwe gebruikers. Het doet basisdingen zoals composities, snelheidsveranderingen, overgangen, titels en andere essentiële dingen die een gebruiker zou willen bij het bewerken.

De video-editor van Vidiot werkt op Linux en de ontwikkelaar heeft het programma geporteerd naar Ubuntu en Debian via een downloadbaar DEB-pakket. Bovendien kunnen de gebruikers de applicatie installeren via een standalone TarGZ-archief en een Snap-pakket via de Snap-store. Hier leest u hoe u het op uw Linux-systeem kunt laten werken.

Ubuntu-installatie-instructies

Om Vidiot op uw Ubuntu Linux-systeem aan de gang te krijgen, begint u met het openen van een terminalvenster op het Ubuntu-bureaublad. druk op Ctrl + Alt + T op het Linux-bureaublad om een ​​terminalvenster te openen. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en laat het op die manier werken.

Gebruik in het terminalvenster op het Ubuntu-bureaublad de wget download-opdracht om de nieuwste versie van Vidiot naar uw computer te halen. U kunt ook naar SourceForge gaan en het bestand “Vidiot-0.3.34-i386.deb” downloaden via de webbrowser.

wget https://sourceforge.net/projects/vidiot/files/Vidiot-0.3.34-i386.deb/download -O ~/Downloads/Vidiot-0.3.34-i386.deb

Met de opdracht gedownload naar uw computer, gebruik de CD commando om naar de map “Downloads” te gaan waar het DEB-pakket zich bevindt. Gebruik dan de apt installeren commando om de Vidiot-toepassing op uw computer te installeren.

sudo apt install ./Vidiot-0.3.34-i386.deb

Debian installatie-instructies

Je kunt Vidiot op Debian Linux gebruiken via het downloadbare DEB-pakket dat de ontwikkelaar levert op de SourceForge-pagina van hun project. Om het downloaden van het DEB-pakket te starten, opent u een terminalvenster op het Debian-bureaublad.

  Hoe Space Engineers op Linux te spelen

Om een ​​terminalvenster op het Debian-bureaublad te openen, drukt u op de Ctrl + Alt + T toetsenbord combinatie. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en start het op die manier. Als het terminalvenster open is, gebruik dan de wget download-opdracht om de nieuwste release van de Vidiot DEB te pakken. Of ga naar SourceForge en download het bestand “Vidiot-0.3.34-i386.deb” via de webbrowser.

wget https://sourceforge.net/projects/vidiot/files/Vidiot-0.3.34-i386.deb/download -O ~/Downloads/Vidiot-0.3.34-i386.deb

Nadat u het DEB-pakket naar uw computer hebt gedownload, moet u naar de map “Downloads” op uw computer gaan. Gebruik hiervoor de CD commando en open de map. Of klik op “Downloads” in de bestandsbeheerder van Debian.

cd ~/Downloads/

Gebruik in de map “Downloads” de dpkg -i opdracht om de nieuwste versie van Vidiot op uw Debian Linux-pc te installeren.

sudo dpkg -i Vidiot-0.3.34-i386.deb

Zodra het pakket op uw computer is geïnstalleerd, moet u eventuele afhankelijkheidsproblemen oplossen die zich tijdens het installatieproces hebben voorgedaan.

sudo apt-get install -f

Arch Linux installatie-instructies

Helaas is er momenteel geen manier om Vidiot op Arch Linux te installeren via officiële software-repo’s. Het is ook niet beschikbaar voor Arch Linux-gebruikers via de Arch Linux AUR. Als je deze app op je Arch-systeem wilt laten werken, moet je Snap gebruiken.

  Hoe het Talos-principe op Linux te spelen

Om de installatie op Arch Linux te starten, moet u ervoor zorgen dat de Snapd-runtime is geïnstalleerd vanaf de AUR. Als u dat niet doet, volg dan onze gids over dit onderwerp. Zodra het op uw computer is ingesteld, gebruikt u het volgende: snel installeren onderstaande opdracht om Vidiot op Arch te installeren.

sudo snap install vidiot

Fedora installatie-instructies

Vidiot werkt op Fedora Linux, maar er is nergens een downloadbaar RPM-pakketbestand te vinden. Dus in plaats daarvan, als je deze software op je Fedora Linux-systeem wilt gebruiken, moet je het via de Snap-winkel laten werken.

Om de installatie op Fedora Linux te starten, moet je ervoor zorgen dat de “Snapd” runtime is geïnstalleerd via de Fedora DNF-pakketbeheerder. Als je deze runtime niet op je computer hebt ingesteld, volg dan onze gids over dit onderwerp.

Na het instellen van de Snapd-runtime op je Fedora Linux-systeem, kan de installatie van Vidiot beginnen. De … gebruiken snel installeren onderstaande opdracht om de app op uw computer in te stellen.

sudo snap instal vidiot

OpenSUSE installatie-instructies

Net als Arch Linux en Fedora Linux heeft OpenSUSE geen manier om de Vidiot-applicatie op het systeem te downloaden en te installeren. Helaas hebben de ontwikkelaars geen native RPM-pakket voor de app gemaakt. Gelukkig kan OpenSUSE de Snap app store draaien, dus het is nog steeds mogelijk om de app werkend te krijgen.

  Hoe mSignna op Linux te installeren

Om de nieuwste versie van Vidiot op uw OpenSUSE Linux-systeem te laten werken, begint u met het installeren van de “Snapd”-runtime op uw computer met behulp van de Zypper-pakketbeheerder. Na het instellen van de Snap-runtime op uw OpenSUSE-computer, kunt u de nieuwste versie van Vidiot op uw computer installeren met het volgende snel installeren onderstaande opdracht.

sudo snap install vidiot