Hoe de W3M op tekst gebaseerde webbrowser op Linux te gebruiken

Heeft u een op tekst gebaseerde webbrowser op Linux nodig om in uw terminal te gebruiken? Gebruik je Lynx niet graag, omdat het verouderd en traag lijkt? Hopen op iets beters? Kijk eens naar W3M. Het is een moderne op tekst gebaseerde terminalwebbrowser voor Linux die veel meer te bieden heeft.

In deze handleiding laten we u zien hoe u W3M op Linux installeert en hoe u het ook gebruikt. Open om te beginnen een terminalvenster en volg de onderstaande gids!

W3M installeren op Linux

De op tekst gebaseerde W3M-webbrowser is niet vooraf geïnstalleerd op een Linux-besturingssysteem in de mainstream. Daarom moeten we, voordat we kunnen bespreken hoe u deze webbrowser kunt gebruiken om naar uw favoriete websites te gaan, uitleggen hoe u deze kunt installeren.

Om de installatie van W3M op Linux te starten, moet u een terminalvenster openen. Om een ​​terminalvenster op het Linux-bureaublad te openen, drukt u op de toetsenbordcombinatie Ctrl + Alt + T. U kunt ook zoeken naar “Terminal” in het app-menu om het op die manier te openen.

Zodra het terminalvenster is geopend en klaar voor gebruik, volgt u de onderstaande installatie-instructies die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u gebruikt om de W3M-tekstgebaseerde webbrowser in gebruik te nemen.

  Chatten in Twitch-streams op de Linux-desktop met Chatterino

Ubuntu

Op Ubuntu kan de W3M-webbrowser eenvoudig worden geïnstalleerd met de volgende Apt-opdracht hieronder in een terminalvenster.

sudo apt install w3m

Debian

Als u een Debian Linux-gebruiker bent, kunt u de W3M-webbrowser aan de praat krijgen met de volgende Apt-get-opdracht hieronder in een terminalvenster.

sudo apt-get install w3m

Arch Linux

Degenen met Arch Linux kunnen de W3M-webbrowser installeren door gebruik te maken van de onderstaande Pacman-opdracht. Zorg ervoor dat u de “Extra”-softwarerepository hebt ingeschakeld in uw Pacman-configuratiebestand om het te installeren.

sudo pacman -S w3m

Fedora

Op Fedora Linux is de W3M-webbrowser beschikbaar voor alle gebruikers via het onderstaande Dnf-commando.

sudo dnf install w3m

OpenSUSE

Om de W3M-webbrowser op OpenSUSE Linux te installeren, moet u de volgende Zypper-opdracht hieronder in een terminalvenster uitvoeren.

sudo zypper install w3m

W3M gebruiken op Linux

De W3M-webbrowser, hoewel op tekst gebaseerd, is een stuk gebruiksvriendelijker en responsiever dan andere op tekst gebaseerde browsers (zoals Lynx, waarbij gebruikers elke cookie handmatig moeten accepteren en relatief traag en traag is).

In dit gedeelte van de handleiding laten we u zien hoe u de W3M-webbrowser optimaal kunt gebruiken. Om het te gebruiken, opent u een terminalvenster en volgt u hieronder.

  Hoe House Flipper op Linux te spelen

Websites bezoeken met W3M in tekstmodus

Om een ​​website met W3M in de tekstmodus (de standaardweergavemodus voor de browser) te bekijken, moet u het w3m-commando uitvoeren naast de URL die u wilt bezoeken.

Als u bijvoorbeeld Google.com wilt bekijken, moet u een terminalvenster openen en de opdracht w3m google.com gebruiken om de website te laden.

w3m google.com

Nadat u de bovenstaande opdracht hebt ingevoerd, ziet u dat de standaard op tekst gebaseerde startpagina van Google.com wordt geladen. Omdat u zich echter in de basismodus voor alleen tekst bevindt, kunt u niet op de links op de pagina klikken om ze te openen.

Om in deze modus te navigeren op een pagina die in W3M is geladen, moet u de pijltoetsen op het toetsenbord gebruiken om te selecteren en de Enter-toets om uw selectie te bevestigen.

Als u bijvoorbeeld het gedeelte ‘Nieuws’ van de startpagina van Google wilt openen, gebruikt u de pijltoetsen om ‘Nieuws’ te markeren. Zodra “Nieuws” is gemarkeerd, drukt u op Enter om naar die pagina te gaan.

Om deze modus in W3M te verlaten, drukt u op de q-knop op het toetsenbord.

Websites bezoeken met de monochrome weergavemodus

Monochrome weergavemodus in W3M verandert de browser in een meer interactieve browse-ervaring. Ja, het is nog steeds op tekst gebaseerd. Alle tekst is echter gestileerd in eenkleurige kleur en het is ook mogelijk om de muis te gebruiken om te klikken en te navigeren in plaats van het toetsenbord te gebruiken.

  Hoe het Plano GTK-thema op Linux te installeren

Om de monochrome weergavemodus in W3M te gebruiken, moet u de opdrachtregelschakelaar -M gebruiken. Als u Google.com bijvoorbeeld in zwart-witmodus wilt laden, voert u de opdracht w3m -M google.com in.

w3m -M google.com 

Eenmaal in de monochrome browsemodus, gebruik je de muis om te klikken op wat je op de pagina wilt doen. Om de browser op elk gewenst moment te sluiten, drukt u op de q-knop op het toetsenbord.

Meer informatie

Er is veel om over te praten als het gaat om W3M. In deze handleiding hebben we de basis behandeld. Als u echter meer wilt weten over W3M, moet u de handleiding lezen. Om het te lezen, opent u een terminalvenster en voert u man w3m in.

man w3m