Hoe de Windows 11 ISO te krijgen

Er zijn twee manieren om Windows 11 te installeren; u kunt het installeren via Windows Update, of u kunt installatiemedia maken. Geen van beide methoden is moeilijk. Met Windows Update moet u wachten tot Windows 11 op uw systeem is uitgerold. Als uw systeem geen CPU op de witte lijst heeft, staat Windows Update u niet toe deze te installeren. U kunt installatiemedia maken met de tool Media Creation.

Download Windows 11 ISO

De Windows 11-tool voor het maken van media zal het Windows 11 ISO-bestand voor u downloaden en op een USB branden. Helaas wordt het ISO-bestand, nadat de ISO is gebrand, van uw systeem verwijderd. U kunt het nergens kopiëren of back-uppen. Als u het ISO-bestand van Windows 11 wilt ontvangen, moet u de manier waarop u de tool voor het maken van media gebruikt, wijzigen. Als alternatief kunt u de ISO rechtstreeks downloaden van Microsoft.

  Waarom is Windows 10 plotseling gedeactiveerd?

Download Windows 11 ISO – Hulpmiddel voor het maken van media

Volg deze stappen om het ISO-bestand van Windows 11 te downloaden met de tool Media Creation.

Download de Windows 11 Media Creation-tool van de Microsoft-website.
Voer de tool voor het maken van media uit.
Accepteer de gebruikerslicentieovereenkomst.
Selecteer de Windows-editie die u wilt downloaden.
Selecteer de taal waarin u Windows 11 wilt gebruiken.
Wanneer u de optie krijgt om het ISO-bestand te downloaden of op een USB te branden, selecteert u de optie ISO-bestand opslaan.
Selecteer waar u het ISO-bestand wilt opslaan.
Klik op Volgende en het downloaden begint.
Zodra het downloaden is voltooid, vindt u het ISO-bestand van Windows 11 waar u het hebt opgeslagen.

  Hoe u de huidige bureaubladachtergrond kunt vinden in Windows 10

Download Windows 11 ISO – Directe download

Om de Windows 11 ISO rechtstreeks van Microsoft te downloaden;

Bezoek de Windows 11 downloadpagina.
Scrol omlaag naar het gedeelte Windows 11 Disk Image (ISO) downloaden.
Selecteer Windows 11 in de vervolgkeuzelijst.
Selecteer een taal.
Klik op de knop Downloaden.

Brand Windows 11 ISO naar USB

Zodra u het ISO-bestand hebt, kunt u het kopiëren of er een back-up van maken waar u maar wilt. Wanneer u het echter gebruikt om Windows 11 te installeren, moet u het eerst op een USB-station branden. De tool voor het maken van media heeft hier geen enkel nut. Het brandt de ISO niet als je het eenmaal hebt gedownload, tenzij je de optie branden naar USB kiest voordat je met downloaden begint.

  Hoe de ontbrekende batterijschuifregelaar op te lossen in Windows 10 Fall Creators Update

Om het ISO-bestand van Windows 11 op een USB te branden, moet u een hulpprogramma van derden gebruiken. Voor Windows 11 raden we aan om Rufus. Het ISO-bestand is 4,5 GB groot. Zorg ervoor dat je minimaal een USB-stick van 8 GB hebt. De USB-drive moet op het NTFS-bestandssysteem staan ​​en u moet de GPT-partitiestijl in Rufus selecteren. Het brandproces duurt even, soms wel dertig minuten, dus wees geduldig.

Conclusie

Met de Windows 11 ISO kunt u het besturingssysteem installeren, maar u wordt nog steeds gevraagd om een ​​licentiesleutel in te voeren. Als op uw systeem Windows 10 is geïnstalleerd en u upgradet naar Windows 11, zal het nieuwe besturingssysteem de licentiesleutel van uw moederbord lezen. U moet ook uw Windows 10-licentie koppelen aan een Microsoft-account. Hiermee kunt u veel gemakkelijker controleren of u een legitieme Windows-kopie hebt.