Hoe de Zettlr markdown-editor op Linux te installeren

Zettlr is een fantastische markdown-editor voor Linux, Mac en Windows. Het heeft veel echt handige functies, zoals ondersteuning voor YAML, citaten, ondersteuning voor LaTeX, enz. In deze gids zullen we bespreken hoe Zettlr op Linux in te stellen.

Ubuntu-installatie-instructies

De Markdown-editor van Zettlr werkt prima op Ubuntu, maar is niet opgenomen in de officiële software-opslagplaatsen van Ubuntu. Als u de toepassing op uw Ubuntu-systeem wilt gebruiken, moet u in plaats daarvan het officiële DEB-pakket downloaden en handmatig installeren.

Om het nieuwste Zettlr DEB-pakket te krijgen, ga naar de officiële downloadpagina. Zodra u op de officiële downloadpagina voor Zettlr bent, zoekt u het Debian-logo en klikt u erop met de muis. Wanneer u deze knop selecteert, wordt het DEB-pakket naar uw computer gedownload.

Nadat u het nieuwste Zettlr DEB-pakket naar uw computer hebt gedownload, gebruikt u de opdracht CD en gaat u naar de map “Downloads”.

cd ~/Downloads

Eenmaal in de map “Downloads” kan de installatie van het DEB-pakket beginnen. Gebruik de onderstaande apt install-opdracht om Zettlr te installeren.

sudo apt install ./Zettlr-*.deb

Debian installatie-instructies

Zettlr ondersteunt Debian via een DEB-pakket, dus u kunt de app vrij eenvoudig op uw computer laten werken. Ga om de installatie te starten naar de Zettlr download website.

  Een bash-script pauzeren met het Linux-slaapcommando

Zoek op de officiële website het “Debian”-logo en klik erop met de muis. Wanneer u deze knop selecteert, wordt het Zettlr DEB-pakket naar uw computer gedownload. Gebruik vanaf hier de opdracht CD en ga naar de map “Downloads”.

cd ~/Downloads

Nadat u de map “Downloads” hebt geopend, gebruikt u de opdracht dpkg -i om het Zettlr DEB-pakket op uw Debian-pc te installeren.

sudo dpkg -i Zettlr-*.deb

Nu het Zettlr DEB-pakket is geïnstalleerd, moet u eventuele problemen met afhankelijkheden oplossen die tijdens het installatieproces zijn opgetreden. U kunt de afhankelijkheden corrigeren met apt-get install -f.

sudo apt-get install -f

Arch Linux installatie-instructies

De Zettlr-applicatie is beschikbaar voor Arch Linux in de AUR. Om het installatieproces te starten, gebruikt u de opdracht pacman en installeert u de pakketten “git” en “base-devel”.

sudo pacman -S git base-devel

Nu de twee pakketten zijn geïnstalleerd, moet u de Trizen AUR-helper instellen. Dit programma maakt het veel gemakkelijker om de Zettlr-toepassing op uw computer te installeren. Voer de onderstaande opdrachten in om de Trizen-app te laten werken.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/
makepkg -sri

Gebruik ten slotte, na het instellen van de Trizen AUR-helper, de opdracht trizen -S om de nieuwste release van Zettlr op uw computer te installeren.

trizen -S zettlr

Fedora installatie-instructies

Zettlr ondersteunt Fedora Linux via een downloadbaar RPM-pakketbestand. Als je Fedora gebruikt en je wilt de app op je systeem installeren, ga dan eerst naar de officiële download pagina. Selecteer daar het Fedora-logo om het RPM-pakketbestand te downloaden.

  Hoe u uw CPU kunt controleren in Linux

Na het downloaden van het nieuwste Zettlr RPM-pakketbestand naar uw computer, kan de installatie beginnen. Verplaats de terminal met behulp van de CD-opdracht naar de map “Downloads”. Installeer vervolgens Zettlr met behulp van de onderstaande dnf install-opdracht.

cd ~/Downloads

sudo dnf install Zettlr-*-x86_64.rpm

OpenSUSE installatie-instructies

Zettlr werkt op OpenSUSE via een downloadbaar RPM-pakketbestand. Als je Suse gebruikt en de app wilt laten werken, doe dan het volgende. Eerst, ga naar de officiële Zettlr-downloadpagina. Eenmaal op de pagina, klik op het Fedora-logo om het bestand te downloaden.

Zodra het Fedora RPM-pakketbestand klaar is met downloaden, kan de installatie beginnen. Gebruik de opdracht CD om naar de map “Downloads” te gaan. Gebruik vervolgens de opdracht zypper install om het Zettlr RPM-pakket te installeren.

cd ~/Downloads

sudo zypper install Zettlr-*-x86_64.rpm

AppImage installatie-instructies

Zettlr heeft een AppImage-release. Dus als je de app op je Linux-systeem wilt gebruiken, maar geen Ubuntu, Debian, Arch Linux of de andere Linux-besturingssystemen gebruikt die in deze handleiding worden behandeld, kun je dat nog steeds doen.

  De 5 beste hardware-informatietools voor Linux

Ga om de installatie te starten naar de officiële Zettlr-downloadpagina. Zoek op de pagina het AppImage-pictogram en download de nieuwste 64-bits versie naar uw computer.

Wanneer het AppImage-bestand klaar is met downloaden, gebruikt u de opdracht makedir om een ​​map te maken met de naam “AppImages”. Deze map bevat het Zettlr AppImage-bestand.

mkdir -p ~/AppImages/

Gebruik na het maken van de nieuwe map het mv-commando en plaats de Zettlr AppImage in de map.

mv Zettlr-*-x86_64.AppImage ~/AppImages/

Gebruik de opdracht cd om naar de map “AppImages” te gaan.

cd ~/AppImages/

Werk de machtigingen van het AppImage-bestand bij met chmod.

sudo chmod +x Zettlr-*-x86_64.AppImage

Voer ten slotte het programma uit met de opdracht ./Zettlr-*-x86_64.AppImage.

./Zettlr-*-x86_64.AppImage