Hoe Dead Rising op Linux te spelen

epcdream.nl

Dead Rising is een actie/avonturenspel in de open wereld. De game richt zich op Frank, de fotograaf, terwijl de wereld afdaalt in een zombie-apocalyps. De speler bestuurt Frank terwijl hij vecht om te overleven in een verlaten winkelcentrum.

Dead Rising op Linux

Dead Rising is in de loop der jaren naar verschillende platforms geporteerd, maar is vreemd genoeg nooit in Linux terechtgekomen. Gelukkig is het echter mogelijk om deze game met een paar aanpassingen op elk Linux-systeem te spelen.

Steam installeren

Ubuntu

Op Ubuntu Linux is Steam eenvoudig te installeren via de onderstaande Apt-opdracht.

sudo apt install steam

Debian

Als je Debian Linux gebruikt, kun je Steam vrij snel aan het werk krijgen door het DEB-pakket rechtstreeks van de Steam-website van Valve te downloaden. Gebruik de volgende wget-opdracht hieronder om het downloadproces te starten.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Nadat u Steam naar uw Debian Linux-pc hebt gedownload, kunt u de software installeren met de opdracht dpkg.

 sudo dpkg -i steam.deb

Met het Steam DEB-pakket geïnstalleerd op Debian, moet u eventuele afhankelijkheidsproblemen tijdens het installatieproces corrigeren. Om de afhankelijkheden van uw pc te corrigeren, voert u de volgende opdracht apt-get install -f hieronder uit.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Om Steam op Arch Linux te installeren, moet u ervoor zorgen dat de “multilib”-softwarerepository is ingeschakeld in /etc/pacman.conf. Zodra het is ingeschakeld, gebruikt u de opdracht Pacman -Syy om uw servers opnieuw te synchroniseren met Arch. Als u deze opdracht uitvoert, wordt ook “multilib” ingesteld.

  Bittorrent-verkeer op een netwerk op Linux blokkeren met BitHammer

Nadat u “multilib hebt laten werken, gebruikt u de onderstaande opdracht om de nieuwste release van Steam te installeren.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Op zowel Fedora Linux als OpenSUSE Linux is Steam eenvoudig te installeren via een softwarerepository. Dat gezegd hebbende, deze versies van de app zijn niet zo goed, dus we raden af ​​om deze route te volgen. In plaats daarvan raden we aan Steam via Flatpak te installeren.

Flatpak

Steam is verkrijgbaar als Flatpak-pakket in de Flathub app store. Als je de Flatpak-release van Steam wilt gebruiken, moet je eerst de Flatpak-runtime inschakelen. Om de runtime in te schakelen, installeert u het “flatpak”-pakket met behulp van de pakketbeheerder van uw Linux-pc.

Kunt u er niet achter komen hoe u Flatpak op uw Linux-pc moet instellen? Bekijk zeker onze uitgebreide gids over Flatpak. Het begeleidt u bij het installeren en instellen van de runtime.

Zodra de Flatpak-runtime actief is, is het tijd om de Flathub-app store in te schakelen. Gebruik de volgende flatpak remote-add-opdracht hieronder om Flathub in te schakelen.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Met de Flathub app store ingesteld in Flatpak op Linux, kun je Steam op je computer installeren. Voer de volgende flatpak-installatieopdracht hieronder in om te installeren.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Speel Dead Rising op Linux

Nu Steam is geïnstalleerd en klaar voor gebruik, opent u het en logt u in met uw gebruikersgegevens. Volg daarna de stapsgewijze instructies hieronder om Dead Rising op Linux te spelen!

  Hoe het Hosts-bestand op Linux te bewerken

Stap 1: Zoek in Steam het menu “Steam” en klik erop om de opties weer te geven. Eenmaal binnen selecteert u het menu-item “Instellingen” om het gedeelte met Steam-instellingen te openen. Zoek vanaf daar “Steam Play” en klik erop om toegang te krijgen tot het Steam Play-gebied.

Binnen het gebied “Steam Play” moet u twee vakjes aanvinken. Deze vakken zijn ‘Steam Play inschakelen voor ondersteunde titels’ en ‘Steam Play inschakelen voor alle andere titels’.

Stap 2: Zoek de knop “Store” bovenaan Steam en klik erop om toegang te krijgen tot de Steam Store. Klik vanaf daar op het zoekvak en typ ‘Dead Rising’ in. Druk op de Enter-toets om de zoekresultaten te bekijken.

Kijk door de zoekopdracht naar “Dead Rising” en klik erop om naar de Steam Storefront-pagina van de game te gaan.

Stap 3: Eenmaal op de Dead Rising Steam Storefront-pagina en zoek naar de groene knop “Toevoegen aan winkelwagen”. Selecteer het met je muis om het spel te kopen en toe te voegen aan je Steam-account.

  Hoe Dead Space op Linux te spelen

Als je de game hebt gekocht, ga je naar je Steam-bibliotheek door op ‘Bibliotheek’ te klikken.

Stap 4: Zoek in je Steam-bibliotheek “Dead Rising” en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer ‘Eigenschappen’, gevolgd door ‘Startopties instellen’.

Plak de volgende code in het tekstvak met startopties. Deze code is nodig om het spel goed te laten werken.

WINEDLLOVERRIDES=”xaudio2_7=n,b” %commando%

Stap 5: Sluit het eigenschappenvenster. Selecteer daarna de blauwe knop “INSTALLEREN” om het spel te downloaden en op je computer te installeren. Wanneer het spel klaar is met installeren, verandert de blauwe “INSTALL”-knop in een groene “PLAY”-knop.

Klik op de groene knop “PLAY” om te genieten van Dead Rising op Linux!

Probleemoplossen

Heb je problemen met het spelen van Dead Rising? Zo ja, bekijk dan de game’s ProtonDB-pagina voor hulp!